Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Здраво мамички да ви се пофакам денес бев на преглед фала богу се е воред со нас и реле докторот дека носам машко бебенце умрев од срекаа.позз за сите мамички

На karak, Katalea, SimonaTino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Nesto mi ja nema silk da komentira mozda navistina ke bide deneska....ako e taka so lrsno mila pa te cekame da ni se pofalis....

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Мешиња морам да ви кажам денес што ми се сличи :( додека пиев млеко сабјлево сестрами нешто ме насмеа и се засркнав ама до сега не ми се случило до толку ке се удавев ,не можев да дишам ,останав без воздух и наеднаш неконтролирано срамота да кажам ама се измочав ,и ниту можев да престанам да кашлам ниту да се стегнам да престанам да мочам ,откако се смирив ме фати паника да не е водењакот :( се мислев дали да одам на контрола ,почекав по некое време фала богу немав болки или нешто слично ,ме јаде јанза цел ден се јавив матичниот бил 1 ва смена си отишол ,и кажав на мајка ми ,ја испаничив ама вика не дај боже да е водењакот ке добијам болки или ке прокрварам ,оф од играчка плачка ке направам ,што сега ???

4. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    мешенца ајде и тука да ве поздравам. денес денот беше баш за спиење па решив денес да не одам на работа и да си уживкам дома под кебенце додека врнеше. Како што веќе напоменав терминот ми бил во понеделник сега и денес еве ми е прв ден да не одам на работа. Иако уживав утрото подоцна се почувствував навистина чудно. сакав попладнево да одам ама мм ми вика седи дома будалче утре ке дојдеш. иако сум постојано на нога додека сум на работа а ете и сум толку блиску до породувањето сепак осеќам некако по сама себе дека повеќе ми годи да работам отколку да сум дома. Не дека болките што ги добивам стоејќи, постојано, се нешто што треба да се занемари ама ај си велам можеби со таа екстремна физичка активност за овој период ќе ми користи позитивно. Инаку дали дека сум пред крај психата ми работи ненормално. Секоја вечер кошмари. Море цели филмови. Сум полудела или што , сигурно дека размислувам постојано за тоа, но постоајно си го сонувам бебушко мој, но секогаш во комбинација со мајка ми- мајка ми го држи во раце, мајка ми го шета, го лула......... а чудно е што мајка ми нели неодамна почина. Силк ни ја снема што ни ја снема. Со лесно и што поскоро да се гушка со бебушко ( и даниелка исто ) Пепита, ти најдобро си знаеш каква била ситуацијата но од напор од мака верувам дека било излив на мокрача. И мене ми се има случено такво нешто при кашлица која не можев да ја смирам неколку минути.

На pepita82 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  5. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Mене ова од смеење ми се случи.И гасовите исто секаде ме пратат,неконтролирано
    Не се плаши мила чим болки немаш не е водењакот.Во иднина навреме мокри не чека веќе тешки сме,незнаеш до веце што ќе се случи...кашлање...смеење...ќе се избрукаме негде остај дома:lol:

,
    Епа срц како иде времето така е...Психата си работи...Ај ќе си се олесниш па ќе немаш време да сонуваш :lol: гали си го мешко и не мисли на ништо друго... :*

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    офф душички ич нема да се срамам нека е мокрача ,ке направев беља ,сега се тешам ,зошто претходно не ми се идеше во вц ама ова дојде ептен неконтролирано ,сега одмарам лежам ,се надевам ке бидам ок ,штом ви се случувало :?:

7. ancetupance

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    во тој поглед, искрено да си кажам, јас испаднав најголемата мочла на цел свет, недај боже да се закашлам или да кивнам појако..хахаххаха...смешки живи... особено тоа ми се случуваше веќе од 7 месец па навака... мм ме задева постојано..ја знаев дека си мочла ама до овој степен... хахаххаха.. и а кивнам или нешто слично одма ме прашува со смешка на тоа неговоно лиценце- да не мочна а мочле мое??? Ахххххххх...што сакам барем еден ден да се бремени ова мажулињава нашиииииии ( само знам дека слатко ке се смејам )

На belisima88, karak, SimonaTino и 2 други им се допаѓа ова.
  8. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    ме насмеа душо ,а цел ден бев скисната , ми се нема до сега случено ,ама и количински :lol: керками ми се изнасмеа :)

На SimonaTino, lady05 и ancetupance им се допаѓа ова.
  9. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Ме изнасмеавте цццц, мене мм ме задева кога ке испуштам некој гас, ми вели леле кога ке го залепиш некогаш, како не викам така е тоа, а за подмочивање сеуште не ми се случило нешто такво, поздрав до сите...

На ancetupance, pepita82 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  10. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    За една недела-две ќе осетиш и мочкање,па ќе се смееме заедно :rofl: А ова со гасов добро утро ни е.
    Најлошо е што ми се отпушта и на раб,па кога доаѓам на раб обавезно попуштам музика :$

На ana.tinkerbell, pepita82, lady05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Dragi trudnici da prasam dali bolkite kaj preponite, sramnata koska i polovinata se znak deka procesot na poradjanje zapocnuva?Od vcera gi custvuvam tie bolki nemozam ni cekor da pustam i cel den legam, a bebusko dusa mi izvadi, cel stomak mi e izoblicen od nego.

12. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Мене сега знаат да ми се појават тие болки кај срамната коска и бутовите посебно кога станувам од спиење...И кичма знае да ме боли а 28 недела сум или се лажни контракции кој знае што се...
    Неможам да ти помогнам срце еве ваљда ќе напише некој што знае

13. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    може срцка да се почетен знак ,37 недела си ама ништо чудно ,ако продолжат знаеш најубаво е да си појдеш на контрола :) поздравче :*

14. ancetupance

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    при крајот на 7 месец ми се појавија толку страшни болки во пубичната коска, препоните и кичмата што мислев дека ке останам закована за кревет. и сеуште траат. секое движење на ногата ужас, особено ако сум улежана.што повеќе мрдам тоа полесно е. а контракциите ..кој да знае истото и јас си се прашувам цел ден. очекувам да умрам од болка кога ке имам контракција па болкиве што ги чувствувам денес цел ден на размак од 1час не знам за што да ги сметам

15. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    ех мочли едни хаххахаха и јас туку се подмочнувам исто ако се искашлам или ако кивнам, а посебно сега ко ке ме фати желудникот и некој нагони на повраќање од што незнам да ждригам :lol: ете баш сабајлето ми се деси тоа :rofl: и се подмочнав.
    Во контекс на болките и јас веќе незнам кај ме боли секаде ле ле ама мислам дека се лажни контракции барем на оние кои се 28 до 32 недела се јавувале тие лажни контракции за припрема на телото пред самиот пораѓај така барем сум прочитала на интернет ама сепак секој различно се осеќа :!:

16. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Нова тема да отвориме: КЛУБ НА ПОДМОЧАНИ :lol:

На pepita82, karak, ancetupance и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ancetupance

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Јас ке додадам само Клуб на подмочани и прдлиња..хахахаха :lol: :lol: :tmi:

18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јас уште не сум породена, денеска ми е краен термин. Ќе видиме до утре што ќе биде, денеска дури ми падна чепот. Ќе ве известувам.Со лесно на сите :*

19. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Заборавив да ви кажам, не можам да ја најдам темата со столицата. Никако лепче со ленено семе или ленено семе у било каква комбинација! Завчера со мм пешки одевме до Центар на кафе и кај Холидј Ин ме стегна стомак морав да одам итно во ВЦ затоа што ќе се унередев на лице место. Ова ми се случува недела дена, по 3-4 пати на ден. Прво мислев дека буцка си игра со дебелото црево, арно ама испадна дека лепчето со лен што го сакам ми правело вакви проблеми. :rofl:
    Кој има проблеми со столица топло го препорачувам!

20. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Ajde ke bide ke bide epten si na sitno haaha....jas pa se spremam od preeska za mekici da jadam hahah.... :*

На belisima88 и silk им се допаѓа ова.