Се јавив ми рекоа најрано во понеделник резултат. Кој ќе чека. Иначе сега гледам Авицена има Торч пакет 2900 ден. да знаев дека вакви нервози ќе ми прават ич немаше да ги жалам парите.
Lele mene pocnuva panika da me fakja ovie 2 dena imam menstrualni bolki (ama imam menstr.bolki vo tekot na cela bremenost) i sea ke se pojavat traat moze nekade po pola saat (kako da me zeze stomakot) i taka edno 3-4 pati vo tekot na denot.se cuv so doktorkata rece ako se pojacat da idam na CTG .zaboraviv da prasam dali mi treba upat za CTG ??? Neznam dali se pravi kontrakcii ama mnogu se plasam -35nedela sum..
ајдее..тоа се прави за ден два ама ете здравството такво ни е, не се нервирај, знаеш колку не ни го правеле ова, некои и ми се чудеа што е тоа торч не го нервирај бебчето се ке е во ред
Да ти кажам после ова се мисла дали димерите што треба да ги правам за една недела да ги правам во државна или на приватно Како поминавте вие што ги правевте во државна?
И тебе ли те пратија порано за д-димери. Јас ке ги правам на клиника ама искрено имам три сестри познати што работат на трансфузиологија, иначе така е лудница со старцине, се караат и со трудници и со сите, не пуштаат никој преку ред, иако трудниците имаат предност.
Mila ne se sekiraj....i da se kontrakcii nema gajle, bebeto si e veke zrelo... I jas kolku sto znam za CTG ne ti treba upat... Ajde so srekja
Fala ti,lele neznam pocnav da se tresam od strav.se izbanjav sega i zamisli sega prestana da me boli stomak,ama do posle ako boli ke odam na ctg. Drugarka moja se porodi vo 35nedela i fala bogu eve go 1god.napolni i super e,ama po doktorite e uste rano neli ,a bebeto po merkite na eho posledno bese 2nedeli ponapred.taka da zdravje boze samo da e se dobro i da bide umno ,da poceka uste malku !!!
Sto sakaat mozat da kazuvaat lekarite....sepak, navistina tie si se lekari i tocno se si znaat, no ako e bebeto zrelo , nema gajle, a vo 35-ta e veke zrelo, sigurna sum 100% Jas sum porodena vo 34-ta nedela pred 11 godini , pa eve ja sega devojka olkava za mazenje stasala i povisoka e od mene
ако си била еднаш упатот ти важи до 3 пати а можи да ти се јавуват и лажни болки не се плаши опуштисе
Ne sum bila ni ednas,vo ponedelnik sum kaj maticnata doktorka i togas mislev da ja prasam za CTG oti ona ne mi kaza nisto. @only44you da citam za mnogu takvi primeri,ama neli se vodat za predvremeno rodeni i site doktori vikat posle 36nedela poragaj pa zatoa se plasam !!! Neka ti e ziva i zdrava kerkickata i bebceto sto go nosis.
@flower30 ti blagodaram dusicko i tebe so lesno da mi ti e.... Ne plasi se, se ke bide kako sto treba, ke vidis, sigurna sum Inace da, bebinjata rodeni pred 36-ta nedela se vodat kako predvremeno rodeni, no sega e tolku naprednata medicinava sto ne preti nekoja opasnost za bebeto. Jas pa ja prasav mojava doktorka za ne daj boze ako se desi povtorno da se porodam porano sto ke pravime...ona mi rece deka ednas vo 32-ra i ednas pocetok na 34-ta nedela treba da se bocnam so inekcija za zreenje na plukjata na bebceto, taka sto i ako bi doslo do takvo nesto ne daj boze, da nema opasnost za bebeto, da moze odma samo da pocne da dise...
Mesinja jas denes na toaletot pak imav krv. Vcera bev na pregled kaj maticnata i mi rece se e vo red. Inaku 5 nedela sum, a prva bremenost mi e. Kazete mi dali panicam ili e normalno i imam mali bolki vo dolniot del od stomakot
Крв не е нормално ама и зависи каква боја е, ако е кафено стара крв е. Ти дадоа прогестеронска поддршка?