iskreno i jas se cudam pojma nemam.....dosega nikakvi ispituvanja ne sum napravila niti pak nekoj mi rekol
Неможам да спијам. На работа сум сабајле. Мака ми е... хаха муж ми увелико спие... Лесно им е...дефинитивно. Барем да не одев во вц така често
@flower30 ne se plasi sekoe bebence rodeno posle 34 nedela e zrelo bebence,samo sto ja nema tezinata na normalno rodeni bebcinja. Mene mi se javia kontrakcii vo 35 nedela i mi kazaa ako se otvoram ke me porodat.Se izgubija sami od sebe,bez lekarstva za zadrska na bebeto.Eve me sega pred termin i ke treba so provokacii da me poragaat... Ne se sekiraj guski
Добро утро мешиња, имајте убав ден..... Јас денес едвај станав, уствари сите коски ме болат посебно кај половината, односно целава карлица Воопшто не ми е убаво спиењево..... Еве сега пијам кафенце, па после да си направам си велам едно чајче со мед. Ве гушкам сите
Da veke za toa ne se plasam,a i plus vo 31nedela bebceto bese 2100gr.taka da do sega valjda si ima dovolno kaceno.Inaku jas pred 33g. Sum rodena vo 2500gr. I toa vo 9mesec (a ne predvreme).E sega samo uste da ne se plasam tolku mnogu od poragaj ama pak ke recam -samo Gospod da ne cuva i nas i nasite bebenca!!!ajde ti pobrzo i so lesno da se porodis @only44you i mene se me boli,se osekam kako da sum trcala cela nok Na zdravje kafence
Јас сум 34та накај 35та, уште одам на работа. Ви пишувам од моб, комп ми е расипан, го поправаат. Бебево мирно спиев цела ноќ, не се мрднав, ни у вц не бев. Редно беше да се наспијам.
Lele Cka alal da ti e, jas ovaa vecher 4 pati, a od sabajle kaj 8 koga stanav eve tret pat ke odam. Prva mochla sum. Sinko majkin da e ziv i zdrav mnogu e blesav, samo na pladne e miren inache e pravo gjavolche. Vishe raspoznavam shto e rache, shto e nodze, kaj se butka tato da go gali so toa gazeto trtlesto... Se razbudiv utrovo mrtva gladna, ama pa sinoka vecherav jabolki, zatoa sega mislam zeludnikot vo grlo si goosekam Odam da matam doruchek
Ај добро утро.И јас се пријавувам во наспаните,во 21.30 заспав па сабајле ко нова станав,преспана Само малку се плашам,стомакот некако многу ми е доле,многу ниско го носам,ама се рашетав периодов па решив од денес пак само работа и дома лежење и одмарање,да не направам некоја беља пред време. И мачно ми е веќе одењево на работа ама мора да се издржи. Сега сум на пауза,пијам чајче и кулирам малку.Убав ден да имате мешиња
Јас цела бременост бев жива ненаспана... сега, машала, ко топ. Освен што станувам за во wc едно 650 пати. Ама претходно ми беше тешко и да заспијам, и кога ќе се разбудев за во талет после исто се мачев да презаспијам, станував рано. Сега... трупче. Си нанам без проблем
Здраво мешиња! Одамна ме немало на форумов, а уште поодамна во темава. Последен менструален циклус ми беше на 10.01.2016, работевме на случајот второ, па очекував циклусот да доцни. Требаше да добијам на 07.02.2014 (имам редовна менструација) По два дена доцнење имавме сексуални односи, веднаш потоа забележав бледо розеникава крв. Помислив дека не сме успеале и дека каде и да е ќе добијам. Наредниот ден, цел ден немаше ништо, а веќе следниот ден добив позитивен тест. Докторката не можам да ја добијам никако, а за да закажам преглед треба да се јавам во понеделник и да добијам термин дури за наредната недела (тоа се околу 10 дена чекање) Среќна сум, бремена сум, но многу сум загрижена заради крвта што ја видов. Некоја со слично искуство? Крварењето не се повтори, од тогаш сексуални односи не сме имале, се плашам. Значи крв воопшто не течеше, само кога се избришав на хартијата имаше бледо розеникава крв. Не знам дали да одам во понеделник било каде да ме прегледаат или да чекам термин кај матичната. Во многу рана бременост сум, што не верувам дека ниту на ехо нешто ќе се види. Совет? Слични искуства?
Jagotke, so ogled na toa shto ti e vtoro sigurno ti e jasno deka verojatno ne e nishto, ama za sekoj sluchaj pojdi kaj matichnata a ako ne te primi vednash bilo kade da te zirnat. Mojot matichen sekogash dava prednost na trudnicite, pogotovo ako ne e konstatirana bremenosta seushte. I da, chestitki i so lesno
@Jagoda123 нема да веруваш од кога те мислам каде се изгуби. Честитки за бременоста, со лесно да си ја поминеш, многу ме израдува. Најдобро да се консултираш со доктор макар и телефонски. Еве и јас две бремености досега, па не знам што да те советувам, сум немала такво искуство. Уште еднаш добредојде пак во темава
Тука сум, ве следам редовно, а сега верувам дека ќе сум и поактивна. Благодарам за честитките. Ќе се обидам, ако не друго барем телефонски да ја добијам докторката и да се консултирам. Се надевам дека се е во ред. Ќе се дружиме почесто, убав ден мешиња!
Женски шо мислите за цитроните во текот на бременост ? јас јадам секој ден по еден ама сега ми викаат не сум требала да јадам со ова јади не јади веќе преку глава ми е !
Незнам зошто да не ги јадиш, и јас ги јадам па сум немала никаков проблем и веќе се претерува што да се јаде а што не. Не слушај многу многу секого. Ако ти е страв слушни се со докторот.
Oдaмнa имaм читaнo декa не се дoбри вo бременoст, кoлку е тoчнo не знaм, јaс не сум нивен љубител пa не ги јaдaм. Јaди aмa ете не мoрa секoј ден
Женски што мислите за цитроните , јадите или не ? јас јадам ама сега ми викат да нема да јадам веќе ама што е тоа што можи да е штетно ?