Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Luge i vozduhot sto go disime e nezdrav,olabavete i ne slusajte se,sekoj si dodava po nesto za na kraj da stane kasa popara.
    Uzivaj vo bremenosta :*

На zajka1, kukla21, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  2. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    9.507
    Ова важи и за портокалите, т.е цитрусите или само за цитрони? Јас па само портокали и лимон јадам

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    @fs-fs-fs Јас цитрони јадам секој ден цела бременост и фала богу до сега сме супер пу пу :) мене ептен ми се вкусни и некогаш и по неколку јадам во текот на денот, а и во 6/7 месец многу ми помогнаа кога имав запек :lol: така да не слушај многу многу, што ти е вкусно јади си... Не сме болни - бремени сме :) А ако земеш да слушаш што треба а што не тешко тебе хеххеее.... Така да прај си како ти е убаво на душичката :)

На zajka1, Lorins, S.Snezana и 3 други им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    И јaс пијaм секoј ден сoк oд лимoн и пoртoкaл :)

На Stasija, Lorins, S.Snezana и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Ти Пречат, ти создаваат некоја мака во желудникот, киселини, било што? Ако не уживај си, јади си ги. Ако не чинат, организмот ќе ти каже сам.

На Lorins, zuto, MaLeCkO :) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    супер ми е да не речам можам на нив да живеам :)

На Smizzy и only44you им се допаѓа ова.
  7. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Јас не можам да живеам без лимончиња и портокалчиња и цитрони.....или ги цедам за сок со мед или ги сецкам за јадење.... Синоќа си насецкав 3 портокалчиња и одозгора им ставив едно кафено лажиче маџун.....мммммммм абе убавини беа :)
    А за ќерка ми јадев....срамота е сега да кажам..... по 2кг мандарини во една ноќ :$ кај ми влегуваа ни сама не знам :lol: па ете ја жива и здрава се роди и девојка порасна .....
    Така да , јадете си се што ви сака душата...како што кажа една феминка погоре...Бременоста не е болест , само е друго стање, но верувајте и тоа е човечко стање ;)

На zajka1, MaLeCkO :), Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас јадам се и пијам се(алкохол не секако) и никој ништо не слушам веќе,се што е умерено е ок. Сите ама баш сите околу мене си земаат за право да ми ТВРДАТ дека тоа и тоа никако не смеам. Ахам,климнувам и си терам по мојата логика,пред се здраво се хранам сепак па ич не се замарам со смее/не смее :)

На MaLeCkO :), Bebulleee, Lorins и 6 други им се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Пак ли се разврза иста тема??? :lol: Смеете се да јадете... ајде пак да одговориме :D Особено овошје и зеленчук!!!

На Lorins, S.Snezana, zuto и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Аууу ме изненади Јагода, браво! И со лесно! :)

Моето искуство со прокрварување после однос беше еднаш, ама во 4ти месец, но прокрварев квалитетно. Но на ехо немаше ништо, советот беше- во иднина понежно :) Кај тебе може и да се работи и за имплантациска сукрвица, нели, тоа се случува две недели после зачнување. Немој да паничиш но немора да ја чекаш докторката да крене телефон, ако и отидеш сигурно нема да те врати.

На Jagoda123, S.Snezana, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Zdravo.
    Istoto i na mene mi se sluci mi kasnese ciklusot a testot prviot bese negativen a denta imavme odnosi i posle toa inav bledo rozenikav iscedok i toa samo koga pojdov vo wc.Bidejki nemozev vednas kaj ginekolog ne bev vo Mk.koga se vrativ za pet dena od projavenoto rozovko i testot bese pozitiven i bremenosta ja potvrdivme na ginekolog.A toa bilo implantacisko krvarenje.
    Bidejki si ovde pojdi si i insistiraj da te vidi maticniot sepak toa mu e dolznost iako nemozes da zakazes termin.Podobro e da te vidi i posovetuva toj.A vo meguvreme nee prepotacliv sex osobeno vo prvoto tromesecie.Mene toa strogo mi go napomenaa osobeno radi toa malo prokrvaruvanje radi sigurnost.
    Pozdrav i cestitki za bremenosta so lesno da ti pomini.

На zajka1, Lorins, Jagoda123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    За јадење и јаа се си јадам е чаеви не пиам само од брусница, а за овошје можем да кажам овие 5год зошто многу варирав во тежина од 68-78 и прилично бев на диети па во секоја диета се забранува овошје после 8часот, а и по списаниа за здравје имам читано дека овошјето после 8ч. не се преработува добро туку се пушта во цревата каде цела ноќ скапува така да нема никаква хранлива вредност, барем од тие диети повеке никаков сок не пиам не јадам барем за сега после 8 мош некоја салата , или грицки некои , и не конзумирам овошје.

13. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Мене само овошје ме спасуваше, портокали најчесто, поретко банана, дека да не си направиш мака за одење по нужда

14. NIkkita

NIkkita Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    мене матичната ми рече да појдма да ми се потпишела за да можам да земам пари а не ми спомна печат

15. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мешиња, сега пред малце додека спростирав веш на сушалката внатре дома, како да ме пресече нешто од левата страна под стомакот.... Искуство некое? Бас се исплашив :(

Последна измена: 12 февруари 2016
  16. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Иако бевме вредни неколку месеци за бебче, јас дента кога требаше да добијам имав 2-3 капки бледо розев исцедок на вешот. Си помислив дека ќе ми дојде но од добиено ни трага ни глас. После 5 дена од бледо розевиот исцедок направив тест и позитивен беше. Така да претпоставувам се работи за имплантациско крварење. Без грижи, исконсултирај се со гинеколог претпоставувам ќе ти препише утрогестан ;) Со лесно мила и честитки за бременоста.

На zajka1, Saraa и Lorins им се допаѓа ова.
  17. Dollyy

Dollyy Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    24
    Мешиња дали ако имаш ешерихија коли можеш природно да се пораѓаш? јас сум при крај на бременост и ми се појави и тешко дека ќе ја излечам до пораѓај?:( Има ли некоја вакво искуство?

18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Што ти кажа докторот? Мислам тие надобро знаат, срц...

На Dollyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    110.945
    Ako e urinarno mozesh, ama ako e vaginalno ne se preporachuva poradi toa shto lesno moze da se prenese na bebush. Razgovaraj so doktorite.

На fs-fs-fs и Dollyy им се допаѓа ова.
  20. Dollyy

Dollyy Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    24
    Urinarno e..na brisevite nemase nikakva bakterija..isplasena sum..:(