Luge i vozduhot sto go disime e nezdrav,olabavete i ne slusajte se,sekoj si dodava po nesto za na kraj da stane kasa popara. Uzivaj vo bremenosta
@fs-fs-fs Јас цитрони јадам секој ден цела бременост и фала богу до сега сме супер пу пу мене ептен ми се вкусни и некогаш и по неколку јадам во текот на денот, а и во 6/7 месец многу ми помогнаа кога имав запек така да не слушај многу многу, што ти е вкусно јади си... Не сме болни - бремени сме А ако земеш да слушаш што треба а што не тешко тебе хеххеее.... Така да прај си како ти е убаво на душичката
Ти Пречат, ти создаваат некоја мака во желудникот, киселини, било што? Ако не уживај си, јади си ги. Ако не чинат, организмот ќе ти каже сам.
Јас не можам да живеам без лимончиња и портокалчиња и цитрони.....или ги цедам за сок со мед или ги сецкам за јадење.... Синоќа си насецкав 3 портокалчиња и одозгора им ставив едно кафено лажиче маџун.....мммммммм абе убавини беа А за ќерка ми јадев....срамота е сега да кажам..... по 2кг мандарини во една ноќ кај ми влегуваа ни сама не знам па ете ја жива и здрава се роди и девојка порасна ..... Така да , јадете си се што ви сака душата...како што кажа една феминка погоре...Бременоста не е болест , само е друго стање, но верувајте и тоа е човечко стање
Јас јадам се и пијам се(алкохол не секако) и никој ништо не слушам веќе,се што е умерено е ок. Сите ама баш сите околу мене си земаат за право да ми ТВРДАТ дека тоа и тоа никако не смеам. Ахам,климнувам и си терам по мојата логика,пред се здраво се хранам сепак па ич не се замарам со смее/не смее
Пак ли се разврза иста тема??? Смеете се да јадете... ајде пак да одговориме Особено овошје и зеленчук!!!
Аууу ме изненади Јагода, браво! И со лесно! Моето искуство со прокрварување после однос беше еднаш, ама во 4ти месец, но прокрварев квалитетно. Но на ехо немаше ништо, советот беше- во иднина понежно Кај тебе може и да се работи и за имплантациска сукрвица, нели, тоа се случува две недели после зачнување. Немој да паничиш но немора да ја чекаш докторката да крене телефон, ако и отидеш сигурно нема да те врати.
Zdravo. Istoto i na mene mi se sluci mi kasnese ciklusot a testot prviot bese negativen a denta imavme odnosi i posle toa inav bledo rozenikav iscedok i toa samo koga pojdov vo wc.Bidejki nemozev vednas kaj ginekolog ne bev vo Mk.koga se vrativ za pet dena od projavenoto rozovko i testot bese pozitiven i bremenosta ja potvrdivme na ginekolog.A toa bilo implantacisko krvarenje. Bidejki si ovde pojdi si i insistiraj da te vidi maticniot sepak toa mu e dolznost iako nemozes da zakazes termin.Podobro e da te vidi i posovetuva toj.A vo meguvreme nee prepotacliv sex osobeno vo prvoto tromesecie.Mene toa strogo mi go napomenaa osobeno radi toa malo prokrvaruvanje radi sigurnost. Pozdrav i cestitki za bremenosta so lesno da ti pomini.
За јадење и јаа се си јадам е чаеви не пиам само од брусница, а за овошје можем да кажам овие 5год зошто многу варирав во тежина од 68-78 и прилично бев на диети па во секоја диета се забранува овошје после 8часот, а и по списаниа за здравје имам читано дека овошјето после 8ч. не се преработува добро туку се пушта во цревата каде цела ноќ скапува така да нема никаква хранлива вредност, барем од тие диети повеке никаков сок не пиам не јадам барем за сега после 8 мош некоја салата , или грицки некои , и не конзумирам овошје.
Мене само овошје ме спасуваше, портокали најчесто, поретко банана, дека да не си направиш мака за одење по нужда
Мешиња, сега пред малце додека спростирав веш на сушалката внатре дома, како да ме пресече нешто од левата страна под стомакот.... Искуство некое? Бас се исплашив
Иако бевме вредни неколку месеци за бебче, јас дента кога требаше да добијам имав 2-3 капки бледо розев исцедок на вешот. Си помислив дека ќе ми дојде но од добиено ни трага ни глас. После 5 дена од бледо розевиот исцедок направив тест и позитивен беше. Така да претпоставувам се работи за имплантациско крварење. Без грижи, исконсултирај се со гинеколог претпоставувам ќе ти препише утрогестан Со лесно мила и честитки за бременоста.
Мешиња дали ако имаш ешерихија коли можеш природно да се пораѓаш? јас сум при крај на бременост и ми се појави и тешко дека ќе ја излечам до пораѓај? Има ли некоја вакво искуство?
Ako e urinarno mozesh, ama ako e vaginalno ne se preporachuva poradi toa shto lesno moze da se prenese na bebush. Razgovaraj so doktorite.