Женски, да не ме мислите. Бев на гинеколог, бремена сум 4 недели и 5 дена. Плодот е во ред, докторката рече дека има крварење, но не е страшно. Веројатно пукнала некоја цистичка, иако не ми е јасно како, кога на 03.12.2015 правев ПАП и ехо и се беше уредно. Како и да е, ми препиша утрогестан 200 вагиналети и контрола за две недели. Со првото немав ваков проблем и сум малку исплашена, но се надевам дека се ќе биде во ред.
@Jagoda123 не се секирај, се ќе биде во ред. Ајде едно сестриче сега за баткото и кај вас Инаку јас веќе недела дена имам како некои благи менструални болки во половината, јајниците и ме вијат нозете по малку. Се надевам дека ми е од умор.
@Jagoda123 i jas se sekavam na tebe , so lesno da si ja iznosis bremenosta . Mesinja deneska cel den si setkah,iako bese tmuren denot,ne dozvoliv da mi go rasipe raspolozenieto,sega otidov da si kupam sladoled,pisuvam i si uzivkam na toplo a jadam sladoled.Do kraj neznam uste sto ke mi rodi pametot.
I jas da vi kazam denes se druzev so majkami nekolku dena bese kaj mene od.drug grad e i taka po potreba doaga i denes mi zamina i lezam sama doma se dosaduvam i si go cekam mazeto nokeska treba da stigni
Јас имам некоја болка блага лево спрема папакот од 6 вечер и константно е на 20мин , пиев магнезиум од 375 и незнам што да правим уплашена сум да одам утре на гинеколог или е нормално 18недела сум, исто левата града ме боли и е на допир потврда од другата.
Mene gin mi prepisa cefaleksin zs premn sum nastinata i nekoj pesok nez sto sum imala vo mokrakata,e sega ako moze nekoj sovet bidejki nekako mi e strav da gi pijam.Inaku denes za prvpat mu go slusnav .I da prasam pregeska grb mn me bolese aj si velam ke polezam na grb moz ke mi pomine i se iskivav nesto ko da me secna kaj leviot jajnik mn me bolese,sega koga se dvizam pak me naboluva da ne znaete sto moze da e
auuuu pa toa e mnogu.....odi na bolovanje.....jas odtretiot mesec sum doma srcki bolovanje zs se macite ? nikoj fala ne veli
Е да... ама боледување и на плата куси, а и после на породилно... Јас вечерва си направив сок од цитрони, ми ги спомнавте, што да правам, какао со млеко, па мед ореви суво грозје со цимет, па после урми... и сега кома сум. Решив и јога да повежбам, сфатив дека згрбавена седам предолго. Утре ако не врне ќе шетам.
Zenicki, 35 nedela si sitnam, ama nemozam be veke poveke. koga i da mrdnam cekor da napravam ili koga lezam pri menuvanje strana mnogu me boli dole. Mislam deka ke mi otpadne takvata normalno li e ova? Da ne mi pocna procedurava na poragaj???
Мене ми открија ешерихија во 36 недела. Пиев антибиотик, но немав време да направам повторна проверка, такашто не сум сигурна дали беше или не исчистена. Кажав на гинекологот што ме породуваше и немав никаков проблем. Природно се породив и родив здраво, право дете. Не се грижи беспотребно. Тешко дека можеш нешто да смениш, а само ќе му правиш стресови на бебето. Ќе кажеш на гинекологот и акушерот што ќе те пораѓа и нема да имаш проблем. Си ја знаат работата, без гајле
Јас со спиење немам мака, можи рано да ми е Легнувам прилично рано, си станувам кај 8 некаде...еве денес стасав и на пазар да си појдам, порано додека не врни...па сега да чистам по дома и после да направам нешто ручек, благо, соленко...мм цел ден е на работа, па да ми помини некако времето... @AngelOfArh како ти е сега да си слободна, да не си на работа?
Блазеси ви на вам што можете да си појдете и на пазар и да си чистите по дома и ручек да си направите, па потоа и соленко и благо да се направи нешто плус...едвај чекам да дојдат и тие денови за мене ....уживам додека сум во кујна да зготвам нешто убаво, топло и вкусно , а и куќата да ми е цакум пакум Имај убав дена мила, и уживај во него
Da vi kazam mnogu mi e ubavo doma, na vreme i ruchek i se, ischisteno, stokmeno, sredeno, se po red. Ushte ne mi zdosadilo ama pa ne se umoruvam da zaspijam lesno.