Женички каде има најсоодветна облека за трудници? Само плс не ме праќајте у Премама зошто малце претерале со цените...
Waikiki, kvalitet i ceni top. Imam farmerki od dukan za trudnici specijaliziran i od tamu, sto pati se poubavi od ovie. Trenerkite se ludnica, meki, ubavi i ne se pravat topchinja i ne se deformiraat.
Мешиња да ве прашам витамините се пијат до крај или последниот месец се престануваат? Јас веќе една недела не ги пијам, пијам само Витамин Ц 1000... Ја прашав докторката рече дека не е проблем, ама па сеа некако ми стана шубе... Ај мислење ваше Инаку ќе се пораѓам на 36+ што значи уште малку ама сепак
Јас кога прашав доктор ми рече само со магнезиум да продолжам до крај. А тука на форум читам повеќе се изјасниле дека баш магнезиум треба да се прекине кога се влага во 9ти. Јас лично ги прекинав витамините сега само железото го пијам и магнезиумот.
За Магнезиумот знам дека не се препорачува последниот месец, а незнам зашто. Се мислам да си ги земам Фоливит Феро и така докторката ми вика убави се за и после коа ќе дојам, па да ги почнам од сега да не бидам без ич витамини. Ме утеши колку толку да не ми е шубе дека само јас сум престанала
Mesinja jas sum 17+2,od vcera pocnav da imam bel iscedok,bez miris i peckanje. Prasanjeto mi e koga tocno znaeme deka iscedokot e del od bremenosta ili e pricina na nekoja infekcija i treba da se tretira?
Vo 9ti treba da gi prekinam vitaminite? Jas pa mislev da gi pijam do samiot kraj, sega ne znam Femibion 2 pijam
@Adeline веќе постираа слика, Антиметил се апчињата. А инаку витамините баш на крај треба да се пијат и дури препорачуваат да се продолжат и за време на доење.
Штo немa дa ми текне знaчи, си увртев живoтинскo цaрствo ми се јaде, oдмa трчaнкaтa дa купaм, и еве сегa не ми е вкуснo
Мене ми рекоа и после бременост да ги пијам витамините, сепак, витмините не може да се штетни. Колку мрда бебето во осми? Моево не мрда цело време, мрда откако ке се најадам, и тоа си тропа 2-3 минути, и после го нема со саати. Некогаш и само еднаш ке удри и пак го нема. Не знам колку е нормално? Порано повеќе мрдаше.
@Cka нема место за грижи веке снемува место и затоа помалце се движи а и зависи како е завртено, ја сум 18недела а незнам нешто по малце чуствувам ама незнам дали е гасови или бебушот, па да ве прашам кога подобро се чуствуваат движењето на бебушот, од која недела, сум заборавила па и 5г не се малце време се да паметам.
Да знам дека се пијат и после бременост додека се дои... само незнам зашто 9ти месец се прекинуваат... А за мрдањето кај секој е индивидуално, можеби е малку помрзливко па си спие почесто чим го има во текот на денот не е страшно... поубаво така верувај, јас неможам ни да лежам ни да седам 24ч е активен ме полудува на моменти хеехех дури и болни ми се движењава некако :/
Нормално е, помалку место има сега пораснато е за разлика од претходните месеци. Важно било да не се помалку од 10 мрдања во денот вкупно. И моето чат пат се јавува, не клоца нон стоп. @MaLeCkO :) магнезиумот не се препорачувал заради матката, треба да се спреми на контракциите кои ќе следат. Вака со магнезиум ја опуштаме мускулатурата. Ама во мојот и твојот случај нема везе, и онака царски ќе се оди. Туку да ве прашам: како се справувате со отоци???? Мене се повеќе и повеќе ми се јавуваат. Ме болат раце нозе. Има ли нешто што можам да направам да ми се повлечат барем за малку?
Е... како се бројат 10? Како 10 мрднувања воопшто, или 10 пати во денот да се движи? Кај мене мрда 3-4 пати во денот, ама сите тие 3-4 пати е по 15 удари у минута. И сеа не знам УПМ, луѓе, додека да научам се за бременоста, ќе се породам. И да се пофалам, маж ми ми купил цвеќе денеска, оти ме сакал
10 мрднувања, ама да не бидат сите наеднаш, туку во интервали... насабајле, поручек , навечер. вкупно да не се помалку од 10. Моево некогаш не клоца туку само се движи, си го гледам стомакот како ми се движи бавно, а не осеќам удар. И тоа си го бројам. Леле и мене едно време ме фати паника со тоа мрдањето! Ај сега ме пушти. УПМ, цела бременост раат нема. Ај уште малку сме, па потоа други паники ќе не фаќаат, и тоа поголеми гарант!!! Зошто отворило очи, зошто неотворило очи, зошто прднало, зошто непрднало.... ГАРАНТ!!!
Мешиња, кога почнавте да станувате осетливи на миризби и вкусови и да не се чувствувате добро и како се справувате со таквата состојба? Јас сум сега за сега супер, ама со првото ептен ми беше лошо во првите 3 месеци, па ако ми е и сега исто тешко мене.
Јас од 5-6 недела некаде и траеа до кај 12-та и сега по малку сум осетлива ама не како на самиот почеток.