Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Женички каде има најсоодветна облека за трудници? Само плс не ме праќајте у Премама зошто малце претерале со цените...

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Waikiki, kvalitet i ceni top. Imam farmerki od dukan za trudnici specijaliziran i od tamu, sto pati se poubavi od ovie. Trenerkite se ludnica, meki, ubavi i ne se pravat topchinja i ne se deformiraat.

ruruk, MaLeCkO :), S.Snezana and 2 others like this.
  3. DigY

DigY Популарен член

Фала ти многу. Имам зимано за внука ми ствари од таму, ама видиш, не ми паднало во очи за трудници. :*

AngelOfArh and only44you like this.
  4. Lorins

Lorins Популарен член

Мене ми ги даде овие Antimetil за гадење, е се незнам дали би ти биле соодветни за патување...
    20160213_154906.jpg

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

DigY za tebe ti treba?

6. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Мешиња да ве прашам витамините се пијат до крај или последниот месец се престануваат?
    Јас веќе една недела не ги пијам, пијам само Витамин Ц 1000... Ја прашав докторката рече дека не е проблем, ама па сеа некако ми стана шубе... Ај мислење ваше :)
    Инаку ќе се пораѓам на 36+ што значи уште малку ама сепак :wasntme::wasntme:

7. slobodka

slobodka Популарен член

Јас кога прашав доктор ми рече само со магнезиум да продолжам до крај. А тука на форум читам повеќе се изјасниле дека баш магнезиум треба да се прекине кога се влага во 9ти. Јас лично ги прекинав витамините сега само железото го пијам и магнезиумот.

8. MaLeCkO :)

За Магнезиумот знам дека не се препорачува последниот месец, а незнам зашто. Се мислам да си ги земам Фоливит Феро и така докторката ми вика убави се за и после коа ќе дојам, па да ги почнам од сега да не бидам без ич витамини. Ме утеши колку толку да не ми е шубе дека само јас сум престанала :)

9. MADO

MADO Популарен член

Mesinja jas sum 17+2,od vcera pocnav da imam bel iscedok,bez miris i peckanje.
    Prasanjeto mi e koga tocno znaeme deka iscedokot e del od bremenosta ili e pricina na nekoja infekcija i treba da se tretira?

10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Vo 9ti treba da gi prekinam vitaminite? Jas pa mislev da gi pijam do samiot kraj, sega ne znam :?: Femibion 2 pijam

11. Smizzy

Smizzy Популарен член

@Adeline веќе постираа слика, Антиметил се апчињата.

А инаку витамините баш на крај треба да се пијат и дури препорачуваат да се продолжат и за време на доење.

Lorins likes this.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Штo немa дa ми текне знaчи, си увртев живoтинскo цaрствo ми се јaде, oдмa трчaнкaтa дa купaм, и еве сегa не ми е вкуснo (facepalm)

ruruk, Lorins, Smizzy and 1 other person like this.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Мене ми рекоа и после бременост да ги пијам витамините, сепак, витмините не може да се штетни. Колку мрда бебето во осми? Моево не мрда цело време, мрда откако ке се најадам, и тоа си тропа 2-3 минути, и после го нема со саати. Некогаш и само еднаш ке удри и пак го нема. Не знам колку е нормално? Порано повеќе мрдаше.

14. kristince51

kristince51 Популарен член

@Cka нема место за грижи веке снемува место и затоа помалце се движи а и зависи како е завртено, ја сум 18недела а незнам нешто по малце чуствувам ама незнам дали е гасови или бебушот, па да ве прашам кога подобро се чуствуваат движењето на бебушот, од која недела, сум заборавила па и 5г не се малце време се да паметам.

Cka likes this.
  15. MaLeCkO :)

Да знам дека се пијат и после бременост додека се дои... само незнам зашто 9ти месец се прекинуваат...
    А за мрдањето кај секој е индивидуално, можеби е малку помрзливко па си спие почесто :) чим го има во текот на денот не е страшно... поубаво така верувај, јас неможам ни да лежам ни да седам 24ч е активен ме полудува на моменти хеехех дури и болни ми се движењава некако :/

Cka and S.Snezana like this.
  16. slobodka

slobodka Популарен член

Нормално е, помалку место има сега пораснато е за разлика од претходните месеци. Важно било да не се помалку од 10 мрдања во денот вкупно. И моето чат пат се јавува, не клоца нон стоп. @MaLeCkO :) магнезиумот не се препорачувал заради матката, треба да се спреми на контракциите кои ќе следат. Вака со магнезиум ја опуштаме мускулатурата. Ама во мојот и твојот случај нема везе, и онака царски ќе се оди.
    Туку да ве прашам: како се справувате со отоци???? Мене се повеќе и повеќе ми се јавуваат. Ме болат раце нозе. Има ли нешто што можам да направам да ми се повлечат барем за малку?

MaLeCkO :) and Cka like this.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Е... како се бројат 10? Како 10 мрднувања воопшто, или 10 пати во денот да се движи? Кај мене мрда 3-4 пати во денот, ама сите тие 3-4 пати е по 15 удари у минута. И сеа не знам :) УПМ, луѓе, додека да научам се за бременоста, ќе се породам. И да се пофалам, маж ми ми купил цвеќе денеска, оти ме сакал :)

zajka1, Eli23, Lorins and 8 others like this.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

10 мрднувања, ама да не бидат сите наеднаш, туку во интервали... насабајле, поручек , навечер. вкупно да не се помалку од 10. Моево некогаш не клоца туку само се движи, си го гледам стомакот како ми се движи бавно, а не осеќам удар. И тоа си го бројам. Леле и мене едно време ме фати паника со тоа мрдањето! Ај сега ме пушти. УПМ, цела бременост раат нема. Ај уште малку сме, па потоа други паники ќе не фаќаат, и тоа поголеми гарант!!! Зошто отворило очи, зошто неотворило очи, зошто прднало, зошто непрднало.... ГАРАНТ!!! :D:D

19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Мешиња, кога почнавте да станувате осетливи на миризби и вкусови и да не се чувствувате добро и како се справувате со таквата состојба?
    Јас сум сега за сега супер, ама со првото ептен ми беше лошо во првите 3 месеци, па ако ми е и сега исто тешко мене.

Last edited: Feb 13, 2016
  20. Asiana

Asiana Истакнат член

Јас од 5-6 недела некаде и траеа до кај 12-та и сега по малку сум осетлива ама не како на самиот почеток.

Lorins and Jagoda123 like this.