Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ништо не рече. Јас приметив дека е поголем плодот на монитор од што очекував но тој рече дека има правилна форма и дека сеуште е рано за срцева реакција. тек отпосле прочитав дека е 10.7 :worried:

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    на 5+2 е 10.7, а кога беше 5,2?
    На почеток од шеста ли, на 5+0? За 3 дена ли дуплирало големина?

Знам дека те јаде и не можеш против себе, но доколку имало нешто сомнително ќе ти кажел докторот. Не си прави нервози непотребно.

3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Не срц,првата бременост беше 5.2. Имав спонтан тогаш во 6та недела. Во оваа бременост синојка ми беше прв преглед, зошто сакав да почекам у 6 да влезам и имав закажано кај Петановски за тогаш.
    И јас мислам дека не е нешто за плашење чим докторот не реагираше, ама дека не сум чула до сега олку голема разлика си викам или еднојајчани близ. носам или дебелко некое :))

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Сега прогуглав на странски форуми. Големината во оваа фаза варира од неколку мм па се до онаа која ти ја пиша. Секоја од нив беше именувана како дел од нормална бременост и како ок.

Така да се е индивидуално, како и секоја бременост.

Мерките се ок, докторот има добар впечаток...гали мешето.

На AngelOfArh, MaLeCkO :), only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Епа @DigY честитки тогаш,добро ни дојде :)

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @danichap фала што одвои време и провери. и јас налетав на инфо дека 10 дена плус минус во развиток било во граница на нормала... а и верувам во докторот пошто е еден од така позитивно извиканите. :*
    @wings епа ае фала :D добро ве најдов :D

На Eli23, simonka93, SamovilkaH и 4 други им се допаѓа ова.
  7. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Kaj mene sakusot e 1.78mm a sum 5 nedela. Imam flekanje a doktorot mi kaza deka toa ke se normailizira. Iscedokot nekoj pat e kafeav, nekoj par rozov, a denes kako crveno imam na hartijata koga odam da mokram. Nekoja so vakvo iskustvo

8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Odi na doktor, stom si videla krv. Ke ti dade utrogestan i strogo miruvanje.

9. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Многу ме боли глава. Апче не смеам да пијам.
    Главоболки почнав да имам секој ден, едвај издржувам веќе. Незнам дали е од притисокот бидејќи варира нон стоп. :(

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јас после сексуални односи имав розеникава слуз (тогаш уште не знаев дека сум бремена)
    На ехо се гледаше крварење на матката, но докторката рече дека не е страшно, сепак ми препиша утрогестан вагиналети и ми забрани сексуални односи.
    @DigY тука некаде сум и јас, точно 5 недели бремена :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @zeka јас редовно патам од низок притисок откако сум бремена. пиј течности повеќе и удри на благо срцка.
    @Jagoda123 аеее сепогодивме :)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ми недостига темава и мене. Ко да ми фали мешето. Барем имав добра причина зашто сум дебела, сега немам. :$
    @Cka и мене со тоа броењето ме потресуваа. Кај мене во 9 мрдаше 3-4 пати на ден. Најмногу навечер кај 8-9 и тогаш ме растураше од клоцање по ребра и бешика. Тоа ми беше мене репер.
    @m.i.g мене ми рекоа дека супер заздравува раната, ама дека е пожелно 3 години да чекам. Ќе прашам пак следна контрола. Да одат барем на еден трошак децата јас викам. Додека се мали сите да се мали и после рат. Знаеш еднаш ќе слабееш не сто пати.
    Освен у случај на изненадна бременост во ,, старост".:D

На Bebulleee, Mariangel и m.i.g им се допаѓа ова.
  13. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @DigY , мила, кај мене е проблем тоа што има големи варијации притисокот. Еднаш е низок, после е висок. За неполн час може 3 пати да варира.

14. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    @fairy88 честитки мила за синчето нека е живо и здраво, само среќа да ви носи :*
    @slobodka до кај си ти, како си... читам отоци и тебе, иста сум и јас а и куковиве почнаа мн да болат, плус на моменти ко да имам благи менструални болки :) нека пројде неделава више почнаа нерви да фаќаат хаххаха

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Ostaj i jas edvaj cekam da vlezzam vo 37 nedela. Tesko mi e osobeno navecer, nema spienje oddamna za mene. Otoci gratis dobiv isto. Ama aj se ke pomine.

16. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    @Eli23 и јас сакам двете наеднаш да ги гледам барем после раат да бидам јас,а и да си бидат децата поблиски барем. Мојава докторка ко бев на контрола пред некој ден баш ми рече готова си да ти дојди е еве вчера го удри сефтето мензисов мој...ми дојде :( баш си бев раат цела година. И јас мислев дека ќе треба пауза ама еве што ми рече. Не знам и јас....

На Mariangel и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ooo душичка. јас сите можни симптоми што може трудница да ги има-ги имам ама во екстремен фазон. споулавувам. сепак пробај со блакце, не е кафе па ептен да ти го крене. спомниму на докторот или пробај со б комплекс

18. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    мамички има ли шанси да добијам менструација, 5 недела сум, а имам мали менструални болки

19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Уште сум жива.. тука сум :) Вчера ми беше ден за одмор и од компјутери и од интернети, и така. Ако се породам ќе дознајте сите уште одма :D :D :D Ако не друго, и да не можам да пишам @kristina.k ќе ми биде портпарол и гласник и одма ќе и речам да ве извести, хаха. :D Ама рано ни е уште.
    Бацки!!!

На zajka1, danichap, makgirl и 8 други им се допаѓа ова.
  20. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    @i-v-a-n-4-e што ти кажа докторот, примаш ли ултрагестан, ако си во ск или каде има 24 гинеколог не чекај оди да ти удрат инекција прогрестерон, лежи право и само за до вц станувај, никако седење, и одма или сега или утре на лекар ти ако не инсистираш никој не те гледа тражи си таму.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.