Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    silk со лесно срц јас кажав те чекаме во породилни приказни се разбира најбитно да си се олесниш,па да се опоравиш малку,да се запознаете со бебушот...а ние тука сме ќе почекаме бадиалџии(да не ми се налути некој?) :lol:

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Силк миличка со среќа и со лесно,ти посакувам што поскоро да се гушнеш со малото сонце :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Фала ви девојки на убавите желби, уште си дремеме по дома, имам така некои нередовни болки, и чепчето уште си се ,,доцедува,,.Мислам дека викендов ќе си го видам златцето. Ќе ве известувам, и SimonaTino најбрзо што можам ќе пишам во породилни приказни.
    Лаленце, и на твоја глава...и тебе вака да те чекаме да ни се породиш.....
    :*

На SimonaTino и lale24 им се допаѓа ова.
  4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    со лесно и те чекаме со нетрпение во клубот на јануарските мамички :*

5. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Да присоберам став уште малку :)

6. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И така ја испративме silk на пораѓај... :hai: :* Ај со лесно мила!!!!

7. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Не сум на пороѓај уште. :lol: Дремам по дома а болки ме дрмаат ама на 50 минути (додуша ако се тие болки)...незнам веќе што да мерам на саат, кога цело време ме боли кичма и стомак и кога ќе ме фатат како грчеви едвај ги осеќам од овие болки.Али стварно боли...уште сега...а како ќе биде кога ќе станат појаки... :tmi: господ знае. Ќе ви пишам ако одам да се пораѓам,фала што ме мислите :*

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Силк изгледа попрво ние тука ке те породиме него ли на гинекологија :lol: ти си ни по цел ден тука со нас :rofl: нас советодавец:)) и не ни казувај кога ке отидес да се порадјас, засто така викаат сто помлаку знаат толку подобро, мислам не сум суеверна, но кога се работи за овакви осетливи случаи тогас ...помалку... несакајки се дрзам :?: Ти посакувам лесна бременост и убаво ангелче :inlove: а не си ни казала чинам, како ке се вика :fubar: мило насе феминче:)) поздрав :*

9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Фала ти Лори, јас мислам дека ќе родам слонче веќе, не сака ова бебе да излегува и крај.Ми се смачи веќе од чекање, сега дури и убаво си се изнаплакав.
    Инаку се вика Лана.

На SimonaTino и HeidiDiWalt им се допаѓа ова.
  10. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Немој да плачес, ке си излезе оно кога ке осети дека треба, мозеби погресно ти го утврдиле датумот а и сум слуснала дека зенски деца покасно се рагаат! мене исто мајка ми ме има преносено, па и по лекари идела сто никако да излезам од неа, и на крај за неколку дена ме родила и тоа на Велигден.одмарај си и со форумов се надевам времето брзо ти поминува, мозеби до вечер ке родис никогас не се знае, и мнооогу убаво име сте избрале, браво. Iмас поддрска од сите нас нова мамичке, со лесно :inlove:

11. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Силк мислам дека си цврста и стабилна личност ,судејки по твоиве коментари и напишаното до сега ,ти посакувам многу срека и со најлесно :inlove: :inlove: да си поминеш и побрзо да ни пишеш :*

Даниелка и Цацуш нешто ги нема ,изгледа ке не изненадат во породилни приказни ,ајдо со убаво почна долгиов Јануари и со убави вести да го испратиме :) со лесно :*

На SimonaTino, silk и Lori-30 им се допаѓа ова.
  12. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Силк кога стигна веке до тука готово е ден два плус минус не е ништо ајде ке издржиш што не сме издржале сега уште малку :*
    А и плус можи да не е надносено како што си викаме ние тие си се таман само ние незнаеме кога ни настанала овулацијата така да секогаш се дава недела плус минус еве јас незнам кога ми е овулацијата и мене бебето ми е понапредно според моите рачунки според тикеров сум 31 недела според бебушко 32, а кај некој пак со две недели поназат, еве случај и со деверицат вика надносено една недела гледам во мајчината книшка оно си било таман на време а таа мисли дека надносено така да без грижи сепак се ке биде само здрави прави да ни бидат та тие та ние со нив поз и со лесно :inlove:

13. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    Здраво труднички,јас не сум трудница ама редовно ве читам,може во скоро време да влезам во вашиот круг :D ,сакав само да ве поздравам и да ви посакам лесни труднички денови и најлесно породување на сите што си го чекаат денот.Инаку ова во врска со надминувањето на термини,да ви кажам имам слушано дека доколку вашата мајка ве родила после терминот,шансите да го родите вашето дете после терминот се поголеми и обратно,а и од пракса на жени што ги познавам има ова некоја логика :D

На pepita82 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  14. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Oва веќе не ми се свиѓа,плачење никако миличка,ќе си се гушкаш со бебето таман работа :D
    Гали си го мешето и уживај кога ќе се породиш ќе ти фали,не е времето дојдено затоа не си се породила
    Можеби ќе ти биде поклон за роденден...А не е лошо дедека сте уште сами со маж ти да си се погалите да му посветиш внимание зошто тоа наскоро ќе биде тешко изводливо,ова е совршено време да му покажеш колку го сакаш,понатаму колку и да сакаш да го направиш тоа условите нема да ти дозволат
    Мене изгледа многу ми фали а? :sweat: сега се расплакав....

Добро ни дојде :hai:
    Ти посакувам најбрзо да ни се придружиш.

15. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site, vekje sum osma nedela od bemenosta, sakam da prasham dali gaziranata voda treba da ja izbegnuvam da ja pijam ?

16. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    124
    Здраво , имај лесна брменост :)
    Газираните пијалоци треба да се избегнуваат во текот на бременоста како превентива од појавување на отоци, е сега твое е дали ќе пиеш или не, ама доколку не можеш целосно да ја одбегнуваш тогаш барем намали ја количината која ја пиеш.

17. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Силк само опушти се ќе осетиш кога е време да тргнеш во болница, смирено и позитивно ќе се изненадиш кога ќе почувствуваш дека дошло време, нема плачки , може само од радост кога ќе го видиш сонцето твое, не ми се секирај, ако веќе не си се породила ... те чекаме во групата на мамички ...со тебе сме мила , само насмеано и позитивно .... :* :* :*

На silk и SimonaTino им се допаѓа ова.
  18. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Eве јас сум 28ма и секој ден пијам по едно шише и не сум отечена ич.
    А во предходната бременост не јадев солено,не пиев газирано а бев како бумбар :bug: ќе пукнев ама летно време се породив во август цела потеков од топлото од ништо друго а ти сега како сакаш ова е мој совет поздрав :hai:

19. bibi.s

bibi.s Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zdravo,jas sum vo 24 nedela i krvta mi padna na 100 a mi bese 133 mi kazaa deka seme od kopriva pomesano so med i limon bilo dobar lek za krvata dali vie imate nekakvo iskustvo pa pisete mi ako znaete..fala vi unapred pozz

20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    777
    I mene me interesira...hemoglobinot mi ojde pod 100.