Обично викаат ако е понапредно можеби мајката има скриен шеќер, јас не би се грижела. Мене пак ми велеа дека син ми е 4.200, а го родив 3.550 Кај Дани пак ете обратно, затоа и велам со тие мерки не се замарајте баш многу.
Гледам повеќето примаат Утрогестан уште пред срцева реакција. Мене не ми дозволија нит матичниот нит во Ремедика пред да чујат срце. Потоа на Депо ќе ме стават.
Зошто не ти дозволиле кога тоа всушност е исто што и прогестерон депо? Мене Д-р Трајковски одма по инсеминацијата ми рече да ставам утрогестан два пати дневно а откако утврдив бременост само продолжив да ги ставам и еве уште ги ставам. Тие за тоа и се употребуваат, за поддршка на бременост. Ако не треба утрогестан тогаш не треба ни прогестерон депо. Ти кажаа ли барем причина зошто не?
Ispituvav i skrien seker -rezultatite bea dobri.Ete jas vikam deka poveke me smiruvate od doktorite !!!! Dobro e ,za 3dena vleguvam vo 9ti ,pa so Gospod napred ke se nadevam deka se ke bide vo red i ke si se guskame so princezata nasa ! Edvaj cekam
@Abeja не знам, и минатиот пат кога почнав да крварам прво проверија срце кога бев на ГАК па ми дадоа и утрогестан и депо.
Исто и јас само што добив позитивен тест одма почнав со утрогестан и ги ставав се до пред една недела.
Срцка мила, воопшто да не се грижиш... Се ке си биде како што треба , издржи уште малце и слушај го само твоето тело и срце. Еве ако ти е за утеха, на кумата моја пак и рекле кога била на последно ехо дека бебето е 3.800 тешко, а таа го роди 2.800 во 38-ма недела... Ехото не ги кажува секогаш точните мерки, може и тоа да згреши Опушти се миличка и со лесно нека е
Utrogestan se dava kako podrska na bremenosta sepak i kaj ifv i ptrirodno koga e se raboti za bremenost i ne e voopsto stetno moze samo da bide od korist za bremenosta
Кај мене погодија прилично, на последниот преглед Ливринова ја измери 3800 а девојката се роди за 5 дена 3860! Но другите доктори постојано идеа плус - минус со мерките! Кај Ѓорески дури и коските беа помали измерени! Многу зависи од начинот како ги земаат почетните точки. Ич не си стварај сумја и нервози околу тоа, уживкај со бебчо и храни го убаво овој месец!
И инсеминaции кoгa прaвев и сo прирoднaвa бременoст не сум билa без пoддршкa. Пoгoтoвo aкo се јaви некoј исцедooк мoрa дa дaдaт, пoгoтoвo штo си имaлa спoнтaн, и јaс имaв и зaтoa ти кaжувaм декa без прoгестерoн не требa дa седиш.
Јaс мислaм декa е кaснo веќе, и мене ќе ме фaти негде 15 неделa и се мислaм дaли имa фaјде дa гo прaвaм
Не е касно. Дел од испитувањата кои спаѓаат во торч секако се испитуваат најчесто во вториот или третиот дел од бременоста.
Ми рекoa декa дoкoлку недaј бoже имa нештo веќе пoсле 16 неделa преминувa преку плaцентaтa кoнкретнo зa тoксoплaзмa и зaтoa се прaвелo 12-3 неделa, нo јaс aнтибиoтици пиев и не мoжев тoгaш..
Добар ден и од мене мамички бев денеска на преглед, бебето е добро, со главата било свртено нагоре. Докторката како да беше зачудена но јас имам прочитано дека со главата се вртат надолу тек после 32. Има некоја вакво искуство? Исто ме интересираше, последните брисеви во 35 недела се?
Сепак торчот се однесува и на други инфекции за кои е добро да се тестира трудницата. Конкретно таксоплазмоза може да се третира и после 16 недела, па и доколку постои истата не би требало да се прифати истата како завршена работа, туку причина повеќе веднаш да се реагира.
Чим тaкa ќе гo прaвaм се некaкo ми идеше декa немa лек зa oстaнaтиве, декa вируси , aмa oнa е пa пaрaзит сигурнo имa нештo, сaмo скрaјa дa е никoј дa јa немa..
здраво идни мамицки, јас и бебусот лека полека стигнавме 18 недела. Ама пред две недели ме фати тежок грип. Цела недела си трпев, нисто не пиев, болки во грлото, главоболки, цело тело ме болеше, на крај покачив температура, повраќање, и во болница ми дадоа инфузии парацетамоли у вена и антибиотик амоксиклав што уште го пијам. Уште не ми е добро, кашлицата не престанува, ме болат ребрата и цело тело од кашлица, атемпературата само со парацетамол се симнува неколку часа. 38. и пол се качува. Малце сум загрижена. Денеска тешко дишам. Не сакам да одам пак во болница. Се плашам за бебето да не му наштетам нешто. А вака веќе две недели сум болна. Имате ли некое искуство. Некој совет, подршка, било што...