Немаше друга опција освен амоксиклав? Гинекологот твој што ти кажа? Мислам дека амоксиклав не е дозволен во бременост... Инаку повеќе течности, топли супи, чаеви и земи нешто да ти се прекине кашлицата, на природна база, секако во консултација со гинеколог.
Внесувај многу витамини, пиј цедени сокови, направи си супа зеленчукова и јади дур е топла за да те препоти. Мене ова секогаш ми помага кога ќе осетам дека омалаксувам.
според вас треба на своја рака да идам, да не слушам доктори. кога рекле чекај срцева акција и те како ќе чекаш па ќе земеш. добро знам прогетеронот за што служи ама нема да се правам попаметна од матичен гинеколог, еден од гак и еден од ремедика.
Во ред, пошто мене ми имаат кажано дека амоксиклав не е дозволен во бременост, поточно клавулонската киселина која ја содржи. Ова ми е инфо од гинеколози. Ама штом доста трудници пијат, тогаш веројатно не е проблематичен.
Oк, не мoрa бурнo дa реaгирaш. И мoјoв oд Систинa е еден oд нaјдoбрите вo земјaвa кoгa веќе спoмнувaме тoa. Сaмo сoвети ти дaдoa жениве кoи пoминaле низ тoa, и кaкo штo гледaш пoвеќе дoктoри се зa негo прoтив прoгестерoнoт пред Сa.
DigY ќе си го слушаш докторот, и 9 месеци ќе го слушаш, ние може совет да дадеме ама не се ослонувај на нас. Јас ставав претходно, одма штом ми пот рдија бременост, затоа што така ми кажаа. Се правам како што ќе ми кажат докторите, добро освен лекот за алергија кој не го земав и покрај тоа што ми го препорачаа.
Најубаво е ако може ништо да не се пие, но ете тој се смета како безбеден антибиотик за трудници. Со првата бременост два пати по 5 дена ги пиев.
И јас мислев дека само што ке останам бремена ке ме стават у најмала рака само на утрогестан. Но еве докториве ми викаат чекај. И јас се збунив не велам не, ќе видиме во четврток што ке каже, до тогаш и срцева реакција вајда ке се види. И те како би се осеќала полабава ако примам.
На ГАК после 30та недела ама сега ти е добро да се јавиш, еве ти бројче 078 485 445 Инаку добри се предавањата, јас моментално одам. Претходно ги имав посетено и тие во Систина, исто се добри и бесплатни. Се што ќе слушнеш секако ти оди во прилог
аааааа контракции предизвикува , е сега ми е јасно ок ќе си јадам од жолтите , црвените за мажот ми . Фала на информација многу ми значи
Луѓе, ако од цитрон, од чај или не знам што се правеле контракции за пораѓај, немаше провокации да ни пуштаат ако ги немаме туку цитрони ќе цедеа докторите. Се може да се јаде и пие, номално да не се претерува. Јас денеска сум мноооогу уморна, вчера не седнав, денеска цел ден работа и мислам дека телово ми откажува. Многу ми се спие.