Мене зa мoјaтa глaвoбoлкa и ретките грчеви ми кaжa гинекoлoгoт сaмo црвени цитрoни , прaски , кoкa-кoлa(зa притисoкoт) и кaфињa пo две нa ден и вo 39 неделa неделa се рoди бебуш oсвен oвoшје свежo и зеленчук другo не мoжaм дa пијaмoд вoтaмини или aпчињa зaтoa штo имaм тaкoв oргaнизaм штo иде вo кoнтрa нa све Све е нoрмaлнo и дoзвoленo дa се јaде и пие , не е нoрмaлнo кoгa се претерувa , уживaјте вo нaјубaвите месеци и не се преoптеретувaјте тoлку зa јaдење или пиење
Да бев, добро е , фала богу. Буцкава моја направила 2800. Ме прегледа не сум отворена воопшто, само ми даде канестен 3. ЦТГ мирно.
Zenicki znae li nekoja od vas dali.malku odlepena postelka vo rana bremenost zazdravuva?kako ke ja iznosam bremenosta??mnogu se plasam
Не знам дали заздравува, но имам читано дека се препорачува мирување што е можно повеќе за да не се оптоварува. Ти дозволува ли работата мирување? Не мислам лежење во кревет по цел ден, но да не си на нозе многу?
Ne rabotam i ke miruvam vo krevet..ama zaboraviv da go prasam doktorot dali ke zarasne odlepeniot del...
@thebabylover јас сега се вратив од кај докторот. и мене малце не ми е залепена (тоа не значи одлепена) и како што рече тоа до 16та недела има простор да се залепи. уживај си
Мамички, идни мамички...јас едно офф топик прашање, кога мислите дека е идеален период за прво бебе (на колку години станавте мама т.е на колку би сакале)?
јас сакавна 18 а имам 28 нема идеален период. јас кога бев најспремна не се случуваше. и не оди никогаш плански тоа да си го знаеш. едино што можеш да планираш е кога да прекинеш да се чуваш. а за прво дете се препорачува до 27 (според некои истражувања ова)
Јас првото го родив на 27, второво на 29 ќе го родам А секогаш велев дека на 24-25 сакам да го родам првото, но ете се случи тогаш кога навистина бев подготвена да станам мајка.
Se nadevam se ke se sredi..mnogu pozdrav do site trudnici..bremenosta e ubava,no malku i cudnite simptomi ne bunat..
Mesinja mene me zadrzaa vo drzavna, me bockaa progesteron depo i bhcg vo petokot mi bese 590,a denes mi e 1017.se nadevam deka se ke bide vo red. Bog e golem nema da me ostavi taka
И јас имам 25 сакав и порано ама сега сакало али се е индивидуално имам постари другарки кои не ни помислуваат на брак а камоли дете кога ти ке си спремна тогаш @frosyGrc самата ке осетиш
Кога жената ќе биде спремна за тоа.Јас мислам дека нема некоја идеална возраст за тоа.Добро сега сигорно неможе некоја на 15 години да стане мајка и да каже дека е спремна за нешто толку ново во нејзиниот живот.Но мислам дека сето тоа зависи од жената кога таа ќе биде спремна да стане мајка
Најважно е големината, каде е лоциран истиот и која фаза од бременоста е. Во секој случај потребно е внимателно да се следи истиот и текот на бременоста.