Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Jas imav hematom vo rana bremenost bese lociran pod plodot samo miruvanje i terapija sto ti ja preporacuva doktorot moze samiot organizam da go apsorbira ili preku iscedok da se izgubi

2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Mene pred 1saat pocna da me streka nesto kaj leviot jajnik,kako na moment da me secne nesto ! A sabajle bev na eho -se bese dobro.E sega me fakja strav zosto vaka ili pa nekoja bakterija vo urina e ?!
    Lele da se nemalo raat ,sekoj den po nesto iskaca

3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ако ти е за утеха и првиот пат а и сега секојдневно левиот јајник ми покажува дека постои на неубав начин. му кажав на докторот ми рече дека тоа нема врска со плодот (може прелада или дека се шири матката па да стиснала и сл)

4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Pa me nervira ,neznam sto da pravam.piev i Magnezium i ne pomina.a nemam brusnica doma inaku ke svarev...aj se nadevam samo deka ke projde.veke mi skisna samo po bolnici da odam:(

5. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Да прашам каде точно е Адриа лаб во Карпош? Сакам да направам уринокултура, па некоја мама да ме упати - за цена и дали ми треба упат од матичен?
    Во Авицена испитував скриен шеќер сега за ова некако не ми се иди таму, а прашав и Неуромедика - 390 ден е таму без упат.

6. Cvekence@

Cvekence@ Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    12

адриалаб е позади гимназијата Ѓорѓи Димитров во црвена зграда. Јас правев уринокултура и се наплаќа 350 ден , јас бев со упут од гинеколог, меѓутоа мислам дека не важи упутот, бидејќи не ми го зеде

На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Кои инекции се примаат после пораѓај или спонтан ако жената е негативна група? Како се викаа?

8. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Neznam kako se vikaa bas zborevme za toa,no toa e ako deteto e so pozotivna grupa a majkata so neg ili obratno taka se primaat 2inekcii,a so razlicna krvna grupa neg i poz na roditelite msm deka se prima edna inekcija

9. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Utre zemi si caj obavezno od brusnica mn pomaga,a sega legni si nastrana bi trebalo da pomine jas taka pravam

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Инекции сo имунoглoбулини, нaјчестo Рoгaм, се примa и вo 28 неделa oд бременoстa.

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Src ne panichi be tolku za sekakvi sitnici, voopshto ne pouzhiva vo bremenosta. Opushti se malku najiskreno :) Inaki so bolka bash kaj leviot jajnik i malku pod nego, se budam sekoe utro i bukvalno od krevet nemozham da stanam. Nekolku saati me drzhi bolkata, duri pred nekoj den i padnav od shto me zdobole. Bebushite ni se veke poteshki, pritiskaat i normalno e da ne boli. Te gushkam i uzhivaj samo opushteno, veke sme pri kraj i nema rizik i porano da se rodat bebinjata osven shto ke nemaat pogolema kilazha drugo se ke e vo red. Ke izdrzhime ushte malku za najubaviot chin :inlove:

На MaLeCkO :), MADO, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас имав хематом од 6-та па се до 25-та недела.Прво беше многу голем и околу бебето па после тоа како се намалуваше остана само дел под бебето и не беше опасен.Ама јас премногу крварев 2,5 месеци и постојано лежев,примав Прогестерон инекции секоја недела и Утрогестан прво 3*1 па после ми намали 2*1 кои сеуште ги примам превентивно.Со лежење,терапија и редовни контроли ќе биде се ок,немој само да се плашиш и стресови да си правиш.
    @flower30 ако ти е за некоја утеха,и мене почна пред неколку дена така да ме штрека некоја болка де на една де на друга страна ама кога одмарам и лежам повеќе ми поминува.И јас на моменти многу се плашам ама нагло растам сега во стомакот па мислам дека од тоа се тие блиц болки.
    Јас веќе одвај чекам да помине времето и дас е породам,мада како поминува времево се повеќе страв од пораѓај ме фаќа.Ама се надевам дека нема да поминам толку лошо ко со првото.И се надевам бебули ќе се сврти со главчето пошто сега е карлично наместено.Ама ајде само нека сме добри па како сака нека биде :)
    Ајде убав ден да имате мешиња :hai:

13. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Zdravo jas sum nova na forumov ,ve pozdravuv site:) Deneska treba da od ma kontrola da mi kazat so sigurnost dali sum bremena bidejki koga bev pred edna nedela bese mnogu rano.i jas imam bolka vo predelot na jajnicite doktorot mi rece da pijam brusnica i uvin caj ,dali treba da se grizam?

На Jagoda123 и slobodka им се допаѓа ова.
  14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Рогам

15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Значи можеби глупаво од мене, но кога имав спонтан (А негатив сум), ми ставија после тоа некоја од овие инекцииве ама ниту прашав која ниту каква, зашто се ми беше преку глава од тоа штоп ми се случи, и сега не знам што примив, а ниту во книшка ми стои никаде нема забележано каква инекција сум примила. Знам само дека видов кога ја спремаше со плаво беше шишенцето нешто. Многу глупаво од мене што тогаш ништо не прашав и сега си правам филмови зашто не знам што сум примила, но тогаш во такво бессознание бев и анестесија и шок собрано на едно место. Белким ставиле се како што треба, џабе си правам филмови.

16. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Ајде со убави вести да се вратиш :*
    Јас не сум мн искусна, но и мене ме болеше така во почетокот, во пределот на десната страна, не би требало да е нешто страшно...

17. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Me pregledaa denes sakusot e 10mm i nisto ne mi rekoa. Vo koja nedela go vidovte embrionot

18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мила како го примаш Утрогестанот орално или вагинално ?

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Небитно кое е името, важно си примила имуноглобулини бидејќи си со рх негативен фактор. Јас примив Рофилак два пати.
    Провери ако имаш отпусна листа, можно е на неа да е запишано името.

20. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Здраво до сите идни мамички на темата!Знаете ли дали има тема или линк на страната на ФЗОМ да прочитам подетално за еднократна парична помош за првороденче и породилно отсуство-документации,процедури и сл.?Фала однапред...Чувајте се

На Bradshaw12 му/ѝ се допаѓа ова.