fala ti mnogu,se nadevam deka se e vo red obavezno ke vi pisam pokasno .inace jas sum prv pat bremena i mnogu se plasam a i mnogu sum vozbidena
НЕма ништо, ама ај пак ќе приверам за секој случај. Битно примив, ама толку ми се прават филмови сега и се чувствувам како неодговорна да сум била што не сум прашала, ама тоа е. Се надевам се ќе си е во ред нареден пат. Sorry на замарање.
Во ред ќе си биде, нема потреба да се секираш. Ќе си примиш во 28ма недела повторно имуноглобулин, и ако има потреба и после пораѓај. И со секое наредно дете пак исто
здраво мамички, јас вчера бев на контрола и според пресметките сум 7+6, а според димензиите плодот е 6+1.... срцева акција утврди, ама зошто било “длабоко во матката“ неможеше да се чуе.... е сега.... кога ја прашав докторката што значи тоа што плодот е помал од гестационата недела.... само ми крена раменици и рече дека е уште рано за било што да каже, да се прогнозира..... и ми закажа повторен преглед на 04.03. многу се разочарав...... мои претпоставки се дека....можно е подоцна да е зачнат, па затоа е помал....незнам.... ама лицето на докторката ми беше.....незнам ...крајно разочарувачи....
Вагинално срцка,само периодот кога многу крварев тогаш го пиев а кога имав кафеав исцедок и сега кога сум чиста доле го ставам вагинално насабајле и навечер.Само незнам до кога ќе треба да го ставам,во чеврток сум на контрола па ќе прашам,се надевам дека ќе ми го прекинат зошто многу ми дојде веќе
Mojot sakus na 4+5 beshe 8mm.veke na 6+3 embrionot bese 6mm i imase srceva akcija. Ne se plasi, sekoj e razlicno.
Јaс пa не ни знaев кoлку мм е вo шестa неделa вo сaкусoт имaше yolc sac тoa е знaк декa ембриoнчетo ќе пoчне дa рaсне, oд тoa се хрaни, кo тoчкa беше. При крaј нa oсмa беше веќе видлив ембриoн сo СА.
Не е важно воопшто името, битно си ја примила! Јас сум AB - и за време на бременоста примив Рогам, а по породување не, бидејќи синчето ми е A - Во книшка ниту кај мене не пишува дека сум примила, но мислам дека треба да стои во картонот. Ако не си сигурна и те мачи нешто, можеш да побараш упат за трансфузиологија каде ќе си направиш Кумбсов тест. Ако испадне негативен, се е како што треба.
Не се разочарувај многу и кај мене на почетокот беше така, плодот беше помал и докторот рече дека е можно да не се развива, остави една недела да види како ќе се одвиваат работите. За една недела бев повторно и сакусот беше поголем од претходно и се гледаше точка во него, рече дека се е супер и дека подоцна е зачнато. Сега ме води две недели покасно од последниот циклус, кога одам на преглед сега плодот е скоро две недели понапреден ама битно е се да е во ред. Сигурно и кај тебе е покасно зачнато не се разочарувај одма ќе биде се во ред.
Во 7+2 според Ехо, а 9+2 според последна М и до крај така се водев, 2 недели назад и сега си ја имам најубавата ќерка на свет Без паника, уживај и се ќе си дојде на место
Немој да се плашиш ич,мене гинекологот ми рече дека подобро делува вагинално и еве немам никаков проблем.Плус јас неможев ич да го пијам имав многу вртоглавици и гадење од него а вака ми е супер,мали се и меки апчињата,не се ни осеќаат.
И мене исто ми вели мојата докторка дека поголем бил ефектот на истите доколку се ставале вагинално.... Ајде ко така од денес почнувам да ги ставам и јас вагинално .... Ти благодарам душичке
Вагиналетите треба да ги примате така како што ве советува докторот. Во упатсвото пишува дека начинот на користење (вагинално или орално) како и тоа колкава ќе биде дозата ја одредува докторот. Мој совет е да не правите ништо на своја рака, како ви рекле така терајте. Или пак јавете се и повторно консултирајте се со докторот.
Dobro utro meskovci.Snosti bev na kontrola I sum 8 nedela, go slusnav srcenceto.Vo toj moment mislev moevo srce deka ce mi izletase od vozbuda I pocustvuvav kako peperutki vo stomakot. Imav bolka vo grloto I go custvuvav kako blokirano I maticniot ginekolog mi dade cefaleksin 2×2 I mi vika ko doslo mora da se lekuva,a mene me faka strav i neznam dali da pijam. So utrogestan da prodolsam do naredniod pregleg za 5 nedeli znaci vo 13 nedela.Do koga ce go koristam neznam.
Сакав уште да те прашам...... Кога ги ставаш сабајле, колку време лежиш додека се стопи вагиналетата во тебе ?
1 саат и станувам без проблем се спремам за на работа,цела е растопена.Доволно е толку,не искача ништо после еден саат.