Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јас ги ставам само навечер, ама сабајле приметувам дека имам траги од вагиналетата на гаќи. Сосема малку.
    Така треба или не ги ставам доволно длабоко?
    По некоја моја логика нормално е организмот да го исфрли страното тело, но сепак да си прашам. :)

2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Не знам мила, јас ќе почнам од вечер да ги ставам , па баш ке ти кажам како ќе биде. За ова најточно сега за сега може да ни каже @ivi1987 :)

На ivi1987 и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Jagoda123 @only44you јас сум приметила по мене,кога ја ставам подлабоко не искача ништо,а кога ја ставам набрзинка и не толку длабоко знае и пола апче да ми искочи.Е сега во текот на денот си имам исцедок проѕирен па со бели минијатурни парталчиња што е нормално па затоа си носам секојдневни зошто инаку се осеќам ко подмочана :lol:

На only44you и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Mi pomina sinoka,si legnav i sega fala bogu ne me boli.A ke si zemam brusnica da pijam obavezno.
    @Mariangel bogami ic ne uzivav vo bremenosta i se nerviram za toa.Edno sto sum tezok panicar a drugo cela bremenost ja pominav so bolki bo stomak i se se plasev.
    Ajde se nadevam deka se ke projde dobro pa ke uzivame so malata posle !!(ili pak posle vo temata bebe ke zamaram:D:)).

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801

јас користам вагинално цело време и длабоко ја ставам но секогаш имам траги од вагиналетата некогаш појќе некогаш помалку зависи но секогаш имам !

На slobodka и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  6. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Jas koristev utrogestan 15 nedeli tri pati na den,lezev po eden cas,normalno e da se isfrla nekogas pomalku nekogas poveke nadvor,nemoze se da se apsorbira vnatre.I vo mokracata obavezno ima beli partali :).
    @only44you podobro e vaginalno :*,oralno gi davaat samo dokolku ima krvarenje

На only44you и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  7. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Jas sum 4+2 i od sto krvaram malku me zadrzaa da me sledat. Mi vidos sakus 10mm. Tie me vodat 7 nedela, a jas sum 4.mi rekoa ako za 2-3 dena nema srceva akcija mozno e cistenje ama jas nema da dozvolam od sto za srceva akcija e rano. Bhcg mi e 1017.vie sto mislite

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    @TheSecret бидејки не можам да ти пишам порака,да те замолам да ми пишеш ти сакам да те прашам нешто :)

9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Кога ти беше последна менструација?

10. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.115
    НЕ ЗНАЕВ КАДЕ ДА ГО СМЕСТАМ ПРАШАЊЕВО АЈДЕ ОВДЕ. КАКО СЕ ФОРМИРА ОДПЕЧАТОК ОД ПРСТ? зНАМ ДЕКА Е ЧУДНО АМА ЕТЕ ДА СИ ПРАШАМ. ПОЗДРАВ ДЕВОЈКИ.

11. i-v-a-n-4-e

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Posledna menstruacija mi bese 28.12.2015,ama togas postevme i nemavme odnosi se do 12 januari. Jas racunam od 12 jan do 12 fevruari se 4 nedeli

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Те водат 7 недела според последна менструација, но кога точно настапила овулацијата, односно веројатноста за закаснета овулација е истотака голема па од таму е други мерки.
    Се случува да има 2 недели варирање со димензиите на плодот токму поради овие причини.
    НАправи Bhcg за некој ден повторно и никако драстични чекори во оваа рана фаза. Трпение, одмарај и добра мисла.

Едит според пишаново таман ти се плодните денови.

две недели после емнструацијата. Плодот е стар 4-5 недели, но тоа е веќе искалкулирано во овие 7.
    Треба да се водиш како 7ма гестациска недела.

Но сепак сочекај и направи повторно крвна анализа.

На ivi1987 и slobodka им се допаѓа ова.
  13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    I jas koristev utrogestan na pocetokot i toa vaginalno. Istekuvaat kolku i da gi aplicirate dlaboko. Moj sovet vnimavajte koga gi stavate, jas so nokt se izgrebav pa krv, pa paniki. Si napraviv cela belja, ne deka nesto fakticki se desi, ama panikata koga vidov krv na prstot bese golema.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Не можеш да рачунаш така, секогаш се смета како ден на зачнување првиот ден од последната менструација. Без оглед кога е бебето навистина зачнато.
    Според тоа, ти си бремена 7 недели и 1 ден.

На danichap и slobodka им се допаѓа ова.
  15. i-v-a-n-4-e

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Nie nemavme odnosi od noemvri pa se do 12 januari. I zatoa velam deka sum 4 nedela. Vo sakusot ne vidoa embrion nitu pak srceva akcija. Ke trazam utre pak da mi pravat bhcg i ke vidam sto ponatamu. Dr. Organziski vo stip za srceva akcija mi rece duri na 1 mart da otidam

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Точно ти пресмета јагода.
    осма недела си,односно 7+1. Така се пресметува, прв ден е денот од последна менструација а имаат зедено предвид дека околу две недели покасно настанало зачнување и мерките се напасувани спрема тоа.

Но претпоставувам дека 12 јануар не бил единствениот ден кога сте имале односи, па може покасно да било зачнувањето.
    Обавезно провери крв за личен мир.

17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Абе јас ко што знам срцева реакција од 5-10 недела може да се добие. И мојот доктор беше таков -ако добие деновиве акција ок, ако не... :worried: за чистење треба тројца доктори да се сложат верувам еден ќе рече да почекате

18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    9.507
    Девојки јас пак се разбудив со оразам, ама овој пат поголем. Имам сеусте некое чудно чувство доле ми е страв. Више нема да спијам :@

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    еве јас на ова пресметував додека гинекологот според големината на плодот не ми ги одреди точно неделите зашто беше многу касно зачнато, иако последен циклус ми беше 26.10 ме водат како последен да ми е 12.11 затоа не се грижи ако бетахцг се дуплира се е ок.
    http://www.perinatology.com/calculators/Due-Date.htm

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Не секогаш. Моево е зачнато на 33 ден од циклус, според последниот циклус треба да сум 16+1, а сум 13+5, гинекологот ја помести последната менструација за да има некоја евиденција, а точните недели ми ги одреди според ехото :)

На 24.07 му/ѝ се допаѓа ова.