Јас последна менструација имав на 27.10 гинекологот ми ја води бременоста од 14.11 затоа што на почетокот плодот не одговараше со гестациските недели според циклусот. @i-v-a-n-4-e и мене на почетокот ми рекоа дека е можно да не се развива и дека ќе треба да абортирам ама покасно испадна дека е се во ред и еве сега сум 13+3. Затоа не брзај!
devojki jas posledno ciklus imav na 15 januar,no odnosi imav na 22 januar pa na 26 i 27koa nedela sum jas 4 ili 5 ta?
@TheSecret ама зошто се плашиш? ако апстинираш е сосема нормално, еве и доктор прашај ке видиш. не се секирај.
Па да апстинираме, еве веќе 4 месеци. т.е одкога дознав дека сум бремена немаме, се надевам дека се е ок
Хаха може е до тоа. Само ме загрижува што помина веке некое време а јас уште имам некое чувство доле. Ај се надевам до вечер ќе помине.
Mila nemoj da se nerviras isto I kaj mene bese mi rece 7 nedela a spored golemina na plodot 6nedela(0.24cm) bese mnogu mal i doktorkata mi rece za dve nedeli da slusni srceva reakcija.Snosti bev I se e vo red (plodot e 1.66cm) sum 8 nedela spored goleminata a spored posledna mens sum 10 nedela zaradi docnene na plodnite denovi zatoa uzivaj i imaj lesna bremenost
Aj poiskusnite mamichki da mi kazhat dali mukozniot chep sekogash sodrzhi i krv? Bidejki denes imav takvo ligavo mi isteche a nemashe krv pa ne znaev shto e..
Не. Кај мене испадна лигав исцедок со боја недефинирана, жолто-светло кафеаво-розе, така нешто беше, крв немаше важно и после 48 часа откако ми испадна тоа лигавото - се породив Ајде со лесно, гледам се наближува денот
Добровечер! Синко решил време е на мама органите да имаат ремонт, уби ме вечерва. Мил тој на мајка. Туку јас почнав да се движам ептен мачно, отприлика 10 секунди после стомакот се појавувам и јас. Спиењето е научна фантастика, на секое вртење се будам, спијам на високо и немам мир, цели ноќи ме тресат некои немири. Нормално било викаат. Пред некој ден сонував сум се породила, едно бело, едно дебело што беше, син мајкин убав.
Fala mila, se nadevam ne e chepot. Rano mi e malku 35 nedeli sum, ama bebush kako ke odluchi taka ke bide
@Mariangel ни го видов ни го осетив тој чеп, а толку сакав, исто ко и со водењакот што сакав онака филмски да ми пукне но мислам дека кај мене чепот полека се "топеше" ако може така, бидејќи последните недели имав многу зголемен и погуст како секрет. Може и кај тебе постепено ќе оди. Било како, без нервози и стравови, само храбро и за некоја недела да се фалиш со бебето
Имаш направено уринокултура? Обично докторите на тоа праќаат со вакви симптоми. Ми се случило болки во јајник ( не е јајник, тие се во мирување за време на бременост) и не сум имала ништо во мокрача, но за секој случај види си.
Прaвев сaмo oбичнa уринa кaде ништo не упaтувaше нa присуствo нa бaктеријa, aмa ќе нaпрaвaм и oвa. И пoрaнo нa пoчетoкoт знaелo дa ме зaбoли кaј јaјниците и мислев тoa е oд штo мaткaтa се шири.