E da de. I najverojatno e od toa, eve kaj mene imase cesto takvi bolki a nemase nisto vo urinata. Se siri matkata, butka na site strani, ne se sekiraj.
Да да мене ми падна вечерта пред царскиот беше лигаво со малку крв ...немав ни болки ни пак бев отворена..може да ти падне па дури и по недела дена да добиеш болки
Ај добро утро на сите.Јас пак со маки,ми се фати вчера кичмата и неможев ни да заспијам нит па еве денес да се свртам,наведнам,земам воздух а ако кивнам или се искашлам мислам се распаѓам.Дали нешто ми се прелапна или сум настинала или е од тежинава од мевот којзнае ама многу ми е мачно,не се трпи веќе.Плус претходната ноќ сонував како сум си скршила нога и цела ми била во гипс и исплашена се разбудив од сонот.А вчера бебули ми се тегнеше,мислев ќе ми ја распука кожата,и него веќе место не го фаќа Утре сум на контрола,стискајте палци се да е ок
уште една не проспиена ноќ, како ми е фатен редот една ноќ спијам една не! страшно многу ми се кочи десната нога, неможам ни да се свртам од лево на десно болка од бутната коска до коленото, кичмата не ме боли, дури и ми се случува некогаш да не можам да станам од кревет се блокирам скрос. не знам дали е енкој нерв како си расти бебка да не притиска или нешто друго е? исто некако и зголемен исцедок имам блед не е густ, иначе 28 недела е бебка, а вас мамички кога почнаа да ви мерат цервикс?позз и имајте убав ден
CRP е Ц-реактивен протеин кој се покачува при воспалителни процеси во организмот, небитно дали се бактериски или вирусни. Ти рекоа да испиташ ЦРП?
Mamicki jas sum 8+3..vo lezecka polozba po cel den poradi odlepena postelka...nego me interesira,mnogu spiev i mnogu mokrev,,a sega retko mokram i malku spijam..sigurno taka treba da bide? Mnogu sum zbuneta vie kako se snaogjate
Да не си бараш проблем кај што нема, се зависи од тоа колку течности пиеш преку ден, колку реално лежиш и одмараш а колку гледаш тв. Се си има свое. Нема целс бременост да ти биде исто. Јас не повратив ниеднаш па не значи дек не бев бремена. 9та недела веќе почнуваш 3ти месец, овој месец ќе се изретчат и исчезнат симптомите, мене во 11та ми исчезнаа сите и буквално уживав до крај на 6ти кога почнав да се осеќам ко кит, претходно не се осеќав ко трудна, сосем нормално. Ужувај, само тоа ќе ти кажам. Синко сега заспа, цела вечер се уби од икање, скокање и сега е мирен. Мајмун. Денес ни е ден за чистење по дома па да се прошетаме до Сити Мол, да си купиме нешто и да си платиме телефон, да си кснеме нешто па тато да не прибере на одење накај дома. Ручек денес решив да биде пржено, малце да одмориме.
Девојки тие што правеле д димери на трансфузиологија може да ми кажете како иде процедурата? Имам мој термин, но дали се пикаат преку ред пензионериве? Само крв ли ти зимаат така ли? И за колку време се готови резултатите? Убав ден на сите
Isto i jas 28+2 i kako olovo nozete navecer koga se prevrtuvam plus grcevi uuf, mi pomaga magnezium i stopgrc imaat kalium koj se gubi pri mokrenje,cerviks uste od pocetok mi merat okolu 4 cm mi e
Јас чим заспијам нозете и карлицата ко да не се мои, се разбудив ли ко нова сум. Од денес 29та недела.
Jas samo ednas bev, i mnogu brzo zavrsiv rabota. So moj termin zakazano, pred mene imase samo eden covek. Preku red nikoj ne mi se protna. Rezultati mislam deka utredenta ili istiot den. Ama znam deka samite sestri bas komentiraa deka ovoj den posebno nemalo guzva. Taka mi se pogodi.
Ми скока мешето во интервали, голем е синко веќе па пулсирање веќе не е во игра. Баш во интервали ми скока мешето. Сабајле во 5 пример се разика и иди па спиј
Вчера имав еден толку убав, прекрасен момент што морам со сите да го споделам. Имено со синко си игравме на под и јас седев со испружени нозе. Кога одеднаш остави сите играчки се довлечка до мене и ми легна со главчето на стомак, точно кај малото братче. Лежеше така некое време, гугаше, се галевме, а јас летав од среќа. Е за такви моменти се живее, тука не мислиш на ништо ни на породување, ни на умор, ни на поспаност, едноставно се препушташ на моментот и уживаш. Пресреќна!
zdravo majcicki kako ste.....kaj mene se potesko ide kako sto gi napolnuvam mesecive imam jaki bolki vo polovinata i kolkovite abe katasrofa i monge se umoruvam koga idem da se setam...neznam sto da pravm mesto ne me fajka
Здраво девојки не пишувам многу но ве следам редовно.. денеска бев на контрола со резултатот од приската и докторката ми кажа дека ми е покачен papp-a и дека треба да одам во систина кај Палчевски дали некој имал вакво искуство ?
Зашто кај палчевски баш? Обично Димчев е за вакви работи. не се грижи знаеш дека приската не е веродостојна ете јас не ја ни правев, чим скринингот е супер остави ги овие математички формули, ама ете сепак појди си за да не ти е мисла.
Moze da postavam edno prasanje,neznam dali e soodvetno za vo ovaa tema.Dali moze da si stavam gel na nokti sega koga sum bremena?