Ако и е скриникгот ок нема место за грижи.Јас правев Приска 1 и резултатите беа крш,не се совпаѓаа бројките па докторот ми рече во 17-та да правам Приска 2 ама нит он ми спомна нит па јас побарав да правам.Двата скрининзи ми беа ок и не се потресував со бројки што немаат благе везе. Негоо,јас денес незнам дал е до блузава што ја носам или стварно сум таква ама многу сум бре дебела,ко тркало на среќата изгледам 15 килца у плус а што бидува до крајот,леле мајко мила
Можеш, ама подобро немој. За породување или за не дај Боже ситуации, ноктите мора да ти бидат чисти, без гел, лакови и слично.
Па јас не би правела, со оглед на тоа дека ламбата е штетна секако и за не бремени. Ама пак, се исфарбав, нема што да ти солам памет прави си како ти душа сака само не претерувај срцко. Поздрав
Тоа не можам да ти кажам, не знам. Ама вдишувањето на хемикалиите не е баш пожелно во бременост. Не дека ќе направи огромна штета, ама што знам, јас не би. Може веројатно да се стрпиш 9 месеци без гел, не се многу
za na poragaj znam ,ama mene mi e rano ,jas sum samo 5 ta nedela bremena.me interesirase dali e stetno za bebeto
Па шо знаем така ми рече уште сакаше и денеска да одам а не сум од скопје малу докторката ми е летната со паметчето
Jas mislam deka ne e shtetno za bebeto, inaku i jas na pochetokot na bremenosta 2-3 pati stavav gel nekade pred 5ti mesec gi izvadiv i ne staviv povekje Epten ti e rano za poragjaj
ќе си закажеш кај димчев најдобар е за фетален скрининг, палчевски како знам не е за тоа. јави се и кажи им дека ти е итно да не чекаш многу бидејки има гужва и се чека.
Јадете ли киви во бременоста и каков ви е ставот за нив? Денес во Био култ жената ми спомна дека може после бебенцето да имало грчеви а јас реално јадам обавезно по 6-7 киви дневно многу ми се убави. Инаку и ние сме маженце да се пријавам Бев на втор скринин кај Горан Кочоски на ГАК во 19 недела и поминав супер со докторот а во 21 бев кај Адамова и исто се супер ама дека не преплашија во 17 недела бев на две мислења ...Поздрав
Kazete mi dali posle orgazam cuvstvuvate kako blaga bolka vo dolniot del od stomakot no vednas proagja ... Nekade procitav deka e sosem normalno ne e opasno da se ima no sepak... me interesira kako e kaj vas ??
Добро утро И јас го пијам првото кафенце,наспана,преспана.Бебули ноќеска мирен беше па се наспав ко човек,сабајлево нова Кичмата не ме боли веќе а и среќна сум што не качив температура после дренирањето вчера на непцата,обично стално качувам ама овојпат супер поминав.Денес на контрола,ќе го видам бебули конечно Убав ден да имате
dobro utro i od mene ,jas samo sto se vrativ od pregled i ja dobiv prvata slika od moeto bebce5 ned i 2 dena sum,doktorot nisto dr ne mi kaza rece za 10 dena da idam za da slusne srceva reakcija.dali seuste e rano ,jas po moe midlev deka sum 3 ili 4 ta nedela ,moze i zatoa nema seuste srceva reakcija
Kako gi dreniras? Mene mnogu mi krvarat, kazete nekoj lek, nemozam na zabolekar mi se gadi vo usta da mi raboti, edvaj cetkata ja podnesuvam
Девојки помагајте, денес правев крвна слика и мокрача, во мокрачата ми се пронајдени протеини леукоцити и pH ми е покачена. Пред тоа правев и уринокултура, немав бактерија. Нормални ли се овие резултати? Лаборантката вели да пијам антибиотици, дури утре одам на матичниот ептен сум исплашена.
Одам на забар ми ги дренираат зошто имав многу болки и големи отоци.И мене ми кварат ама барем болки и отоци немам веќе.А дома од ништо не ми поминуваше,само тоа ми е спасот цела бременост.Почекај да ти се смири гадењето па оди или ако ништо друго побарај совет од забар што да правиш за да ти олесни бар малку.