Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ако и е скриникгот ок нема место за грижи.Јас правев Приска 1 и резултатите беа крш,не се совпаѓаа бројките па докторот ми рече во 17-та да правам Приска 2 ама нит он ми спомна нит па јас побарав да правам.Двата скрининзи ми беа ок и не се потресував со бројки што немаат благе везе.
    Негоо,јас денес незнам дал е до блузава што ја носам или стварно сум таква ама многу сум бре дебела,ко тркало на среќата изгледам :D 15 килца у плус а што бидува до крајот,леле мајко мила :worried:

На ruruk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Можеш, ама подобро немој. За породување или за не дај Боже ситуации, ноктите мора да ти бидат чисти, без гел, лакови и слично.

На makgirl, only44you, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    a samo toa e procinata ili ? mislam samiot glel i uv lambata imaat stetno vlijanie vrz bebeto?

4. Enni545

Enni545 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    259
    Па јас не би правела, со оглед на тоа дека ламбата е штетна секако и за не бремени. Ама пак, се исфарбав, нема што да ти солам памет прави си како ти душа сака само не претерувај срцко. Поздрав

На makgirl и julia87 им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Тоа не можам да ти кажам, не знам. Ама вдишувањето на хемикалиите не е баш пожелно во бременост.
    Не дека ќе направи огромна штета, ама што знам, јас не би. Може веројатно да се стрпиш 9 месеци без гел, не се многу :)

На makgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    mozam da se strpan ne deka ne,samo onaka da si prasam jas da vidam i vase mislinje okulu toa :*

7. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    za na poragaj znam ,ama mene mi e rano ,jas sum samo 5 ta nedela bremena.me interesirase dali e stetno za bebeto

8. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Па шо знаем така ми рече уште сакаше и денеска да одам а не сум од скопје малу докторката ми е летната со паметчето

9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas mislam deka ne e shtetno za bebeto, inaku i jas na pochetokot na bremenosta 2-3 pati stavav gel nekade pred 5ti mesec gi izvadiv i ne staviv povekje :) Epten ti e rano za poragjaj :)

На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    ќе си закажеш кај димчев најдобар е за фетален скрининг, палчевски како знам не е за тоа. јави се и кажи им дека ти е итно да не чекаш многу бидејки има гужва и се чека.

На only44you и ruruk им се допаѓа ова.
  11. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Па чим така да се јавам кај сестрами да ми закаже кај него да не чекам фала ти многу :l:

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  12. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Јадете ли киви во бременоста и каков ви е ставот за нив? Денес во Био култ жената ми спомна дека може после бебенцето да имало грчеви а јас реално јадам обавезно по 6-7 киви дневно многу ми се убави.
    Инаку и ние сме маженце да се пријавам :)
    Бев на втор скринин кај Горан Кочоски на ГАК во 19 недела и поминав супер со докторот а во 21 бев кај Адамова и исто се супер ама дека не преплашија во 17 недела бев на две мислења ...Поздрав :*

На makgirl и only44you им се допаѓа ова.
  13. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Kazete mi dali posle orgazam cuvstvuvate kako blaga bolka vo dolniot del od stomakot no vednas proagja ... Nekade procitav deka e sosem normalno ne e opasno da se ima no sepak... me interesira kako e kaj vas ??

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Да :)

15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Morgen lepotici :* Ajde na kafence :coffee:

На DEBELUSKA, makgirl, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро :) И јас го пијам првото кафенце,наспана,преспана.Бебули ноќеска мирен беше па се наспав ко човек,сабајлево нова :) Кичмата не ме боли веќе а и среќна сум што не качив температура после дренирањето вчера на непцата,обично стално качувам ама овојпат супер поминав.Денес на контрола,ќе го видам бебули конечно :l:
    Убав ден да имате :hai:

На makgirl, slobodka, only44you и 4 други им се допаѓа ова.
  17. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    dobro utro i od mene ,jas samo sto se vrativ od pregled i ja dobiv prvata slika od moeto bebce:D5 ned i 2 dena sum,doktorot nisto dr ne mi kaza rece za 10 dena da idam za da slusne srceva reakcija.dali seuste e rano ,jas po moe midlev deka sum 3 ili 4 ta nedela ,moze i zatoa nema seuste srceva reakcija

На Sunshine_1979 и Lorins им се допаѓа ова.
  18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Kako gi dreniras? Mene mnogu mi krvarat, kazete nekoj lek, nemozam na zabolekar mi se gadi vo usta da mi raboti, edvaj cetkata ja podnesuvam :(

19. Enni545

Enni545 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    259
    Девојки помагајте, денес правев крвна слика и мокрача, во мокрачата ми се пронајдени протеини леукоцити и pH ми е покачена. Пред тоа правев и уринокултура, немав бактерија. Нормални ли се овие резултати? Лаборантката вели да пијам антибиотици, дури утре одам на матичниот ептен сум исплашена.

20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Одам на забар ми ги дренираат зошто имав многу болки и големи отоци.И мене ми кварат ама барем болки и отоци немам веќе.А дома од ништо не ми поминуваше,само тоа ми е спасот цела бременост.Почекај да ти се смири гадењето па оди или ако ништо друго побарај совет од забар што да правиш за да ти олесни бар малку.