мене ми падна хемоглобинот некаде крајот на 8 месец мислам и почнав да пијам фоливит феро, и ги пијам сеупте, инаку лесни се и за желудникот
мамички како сте ми?? Јас само да ве поздравам. Мене ми е утре терминот- не дека нешто специјално ке се случи баш утре но многууууууууууууууу сум возбудена.( а уште повеќе исплашена)позззз
Анче опусти се и не се пласи, мисли дека секоја зена поминува низ тоа, и како за сите така и за тебе! силна си ти ке издрзис се за твоето ангелче ајде насмевни се и речи си дека тоа за тебе нисто не е, ех породување, па ти лесно ке поминес, нема ни да осетис))Со лесно нека ти е и се најубаво, па чекаме вести да честитаме
ич да не се плашиш мисли само на убави работи ,и на тоа дека ке се олесниш,ке бидеш мамичка ,се ке си дојде на свое место
Aјде ancetupance со ленсно нека е,не му се плаши,како викаат тоа што влегло мора и да искочи Со Господ напред се ќе биде
Ако излезе утре на терминот (што немора да значи) секако дека нешто специјално и единствено ќе се случи ќе се олесниш,ќе си имаш бебе...ќе станеш мамичка...а тоа чувство никој неможе да ти го долови дури не го почувствуваш сама на себе....ПРЕКРАСНО!!Мисли позитивно така и ќе биде позз и со лесно
Па ајде да и посакаме со лесно на силк конечно ќе се гушка со бебушот кај и да е Ќе и се исполни желбата конечно ако дувала свеќичка вчера....
Богами да, ни ја нема Силк.. Да не се со бебушко во преградка???УУУУУУ што убавоооо. Се надевам скоро ќе ни јави.
Добро вечер на сите.. Јас само да ве поздравам, ве читам редовно иако нешто во последно време слаба сум со коментирање.. А и како ми тргна периодов,се ми се испоремети и ден и нок, незнам веке кога спијам кога сум будна.. Некако цел распоред ми се смени, можеби дека сум по цел ден дома, па се ми се поремети. Инаку сум добра, иако последниве денови го осекам мешето како се затега, па по малку ме наболува де од лево, де од десно, но претпоставувам дека е нормално нели, па гледам да не паничам. Како и да е, во Петок сум на контрола и одвај чекам да отидам да го видам дечково немирен што незнае да спие Инаку сакав да им честитам на новите мамички да им се живи и здрави бебенцата, и се најубаво, а на оние кои се во исчекување да им е со лесно порагајот и со лесно да си ги дочекаат моментите на гушкање Не ми се верува колку брзо поминува времето, веке скоро сите се породија кои беа активни кога јас се приклучив тука Лета време, а и мене некако почнува по малку страв да ме фака,како си се ближи крајот, па ми идат некои мисли колку и да ги игнорирам..што да се прави, психа па размислувам.. Само се нека биде во ред и се надевам дека ке си дочека бебувчево мое барем до термин, и дека се ке биде во ред.. Поздравче до сите, имајте убава нок
Katalea Да приметив дека те нема мислев дека не батали Ама ете не било така.. Со спиењето а верувам и со јадењето се ти е напаку...Времето си минува брзо и сега си збунета ти работи мозокот(фантазијата) 100%повеќе како ќе биде,што ќе биде,какво ќе ми биде бебето,се секираш здраво и право да се роди,ти како ќе бидеш?Еве јас минатава недела истото го правев и вчера бев утепана за спиење од работа директива во кревет и заспав некако и денес сум друг човек. Одмарај се срце мисли позитивно и се ќе си биде во ред...Знам дека денес ми е полесно не ме замараше психава се надевам наредниот период ќе ги нема тие лоши мисли...Кој идиот сум замисли дури си замислував што ќе му речам на маж ми кога ќе дојде денот да раѓам:во случај да умрам да ми ги чува децата,дека го сакам и да се прежени кога ќе биде спремен дека е добар човек и заслужува некоја добра женичка да го чува а во моментов се тркалам од смеење,во последно време мислам дека ќе се мрднам те плачам,се смејам...
мешиња се спремате ли за купување на бебето? Јас почнав нешто од нешто не ми се остава се за последен миг.
^ Mе насмеа Симоничка со констатацииве Будалче едно не мисли на негативни работи Господ е секогаш секогаш тука да ни помага во најтешките мигови (јас така се тешам кога ќе ме фатат будалите а и мене ме фаќаат ) ова друго станје не е лесно по психа кога ќе удри. А ова за маж ти да се прежени...Па ти многу современа мамица си била ме изнасмеа !
Лоша работа ова психава... Претпоставувам дека сите не фаќаат "моменти" ама како мене фантазии никој нема... Ако пишувам по една луда мисла дневно ми е страв да не ме пријави некој и да ме затворат
^ не те даваме ние каков затвор,пу пу не дај боже него може да не потикнеш да ни дадеш некоја идеја па и ние да почнеме ко тебе да добиваме вакиви брилијантни идеи [b loki.c9 ][/b] Јас уште ништо немам набавено со оглед на тоа што второво ќе ми биде машко па ќе треба се од ново да купувам имам многу малку универзални работи од ќерка ми што би можела да ги употребам. Кај и да е и јас планирам порано да се снабдам да не трчам пред крај.Во план ни беше Солун ама викендов прогнозава не беше баш сјајна ако не отидеме викендов ќе купувам од тука . Добра ноќ на сите мешиња имјте убави сништа
Симонче ме насмеа и мене.. Како бе да ве баталам, па цела бременост ја поминав со дружбата тука, сао знаеш како е кога се е испореметено и никако да стигнам да пишам..таман ке се решам отишол муабетот во друг правец.. и така.. Инаку, и јас фантазирам но не до толку, мене па сега ми се уврте што ако пред време се породам, а сакам барем приближно до термин, прво и основно зашто така си е најдобро за бебето, нели колку повеке е во мешето, толку подобро, а исто така и мм не е моментално тука си доага дури на 10 Март, па сакам да го дочекам и заедно да си бидеме а имаме и уште некои обврски да досредиме.. Ситни обврски се, скоро се купив за бебето од пусти страв да не ми фали ништо, па трчам порано што си е сигурно, сигурно си е Исто така нешто почнаа да ми се вртат во глава некои глупи мисли.. до сега фала Богу се беше во ред со бебувче, и незнам од каде почнав да си викам - што ако нешто не е во ред, што ако до сега не се видело, не се покажало.. абе 300 мисли.. Обично сум многу позитивна личност и се трудам што повеке и сега да бидам ама овие мисли ме пратат периодов, како некој страв да влегува во мене иако длабоко во себе знам дека како што е Господ никој не е и дека се ке биде во ред.. Можеби и дека се ближи и порагајот па и тоа од што несакам да мислам па е како последица на тоа.. Кој знае, само да издржиме уште малку, и се ке биде во ред..
мамичи абе како ме изнасмеавте ми сераскрши дремката сега за такви мисли луди и јас имав па хормони до плафони нормална работа кај мене керка ми до последен ден пред порагај беше карлично и докторот рече дојди утре за царски д ате примам јас дома дигни трати плачам не сакам царски ке ме успијат и нема да се разбудам кога одам утре да ме примат на 16 ден после термин бебушот главично поставен па ајде ми се исполни желбата природно да рагам туку не сенервирајте и уживајте во најубавите денови ми се чини кеви се придружам и јас во скоро време за трета срека
Jas se uste nemam nisto kupeno za cucka,ama bas nisto.Si velam rano e, ima vreme, a i se uste go pravam spisokot sto se' ke mi treba.Jadniot spisok,sekoj den pisi brisi Ima kaj majka mi nekoi raboti (od mene,ko sum bila bebe),pa planiram da zemam nesto sto bi mi koristelo...ima fustancinja,kebence,peleni debeli...epten im se raduvam
Јас горе-доле купив скоро се. Ми останаа уште некои ситници кои можат да почекаат, но каде и да е ке довршам и со нив. За некои 2 недели планирам да ги исперам сите алиштенца за бебето, да си бидат чисти и спремни за секој случај. А и како ми тргнало, божем нема да купувам многу ама па некогаш неможам да одолеам на нешто и пак ке купам.. Вака - така,се наполнив со гардероба, а колку само викав дека ке го купам само основното. И козметика купив,ми остана само уште прашок за перење, сеуште се мислам за дали млеко за тело, дали улје или павловичева..па ке видам и тоа да доземам и уште некои ситници
Obicno prvite meseci e najpreporaclivo kako sto sum cula od poiskusni mamicki, pavliceva mast,a pokasko moze bilo sto(maslo,krema,losion...).Nema nisto podobro za neznata bebeska koza od pavlicevata mast.