1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Proteini vo urina se rezultat na problemi so bubrezite.. Mene mojata doktorka mi reche osobeno poslednoto tromesechie redovno da proveruvam dali ima proteini vo urina bidejki znachelo deka bubrezite neshto ne se vo red shtom ispushtaat proteini vo urinata :)

2. Enni545

Enni545 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    259
    Знам дека се индикација за висок притисок, но мене ми е и низок дури. Рано е уште да го рипнувам, а еве веке два пати проверувам мокрача и протеини леукоцити стандард присутни ама сега па и ова со pH. Антибиотици ми е страв да пијам ама ако се мора, тоа е.

3. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Mesinja jas se odjavuvam sega za sega. Mene bremenosta mi e vonmatericna i sega primam inekcii da go isfrlam. So lesno na site i se nadevam deka ke se citame pak :*

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Здраво мешиња :) ние спанковци сме станале порано од 10 ипол не стануваме :D
    Се спремам сега да тркнам до џамбо да купам рамка за слика за сликичката од бебушот :inlove: многу ми е слатко со рачето ставено на лице се срами :$
    ке си ја ставам до нашите слики :inlove:

На Lorins и anastasijaki им се допаѓа ова.
  5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ајде мила не грижи се... И јас лани бев останата бремена вонматерично, се исчистив со инекции, па еве ме сега пак трудно :inlove:
    Ти посакувам се најубаво и те молам, без грижи, се ќе се среди и тоа за брзо време :*

На ruruk, Girl-Rabbit, julia87 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. i-v-a-n-4-e

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    A za kolku vreme go isfrli, odnosno kolku inekcii primi. I kazi mi kakvi bolki imase

7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    :( Mnogu mi e zhal, smireno i ne se grizhi ke bide naskoro pak od srce ti posakuvam shto poskoro da se vratish vo temava :*

На Lorins и i-v-a-n-4-e им се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ne se sekjavam tocno za kolku vreme go isfrliv, no znam deka bese brzo , cak i na rabota odev dodeka se slucuvase toa i imav strasno nenormalni bolki od desnata strana , bidejki embrionot bese zastanat vo desen kanal. A primiv 3 inekcii...

9. i-v-a-n-4-e

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    I na mene mi rekoa da primam 3 inekcii ama mene me zadrzaa vo bolnica. Jas imam kako menstrualni bolki. Krvarese li

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @i-v-a-n-4-e Многу ми е жал! Ќе помине! Воопшто да не се грижиш.
    Сега мирувај и поработи на случајот психички да се стабилизираш. Нека те мази малку повеќе мт. :)
    Ќе се вратиш пак во темава, само позитивни мисли и главата горе! :*

На Mariangel, Lorins, i-v-a-n-4-e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Jas mila sama se bockav doma, oti ne mozev da zemam togas boleduvanje , morav da odam na rabota i imav pogolemi bolki od menstrualnite , kako da se cepi nesto od mene , kako da me sece, ma mnogu me bolese , no trpev, morav , morav za da ne ja izgubam rabotata . I posigurna si stom si vo bolnica , barem pod med.nadzor si i toa e mnogu ispravno sto te zadrzale. Inaku da, krvarev....vsusnost so krvarenjeto se cistis .....
    Ajde se ke pomine , nemoj voopsto da se grizis, za nekolku meseci povtorno ke si ostanes trudno i ke si rodis najubavo , zdravo i pravo bebence :*

На i-v-a-n-4-e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. i-v-a-n-4-e

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    A
    Kazi mi dali ako prekine krvarenjeto toa znaci dela plodot e isfrlen?

13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Da, koga ke prestane krvarenjeto toa znaci deka si se iscistila, no MORAS da povtoris b-hcg za da vidis dali betata padnala na nula i da te vidi epten strucen ginekolog so odlicno eho...

14. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    I jas non stop leukociti i stom napravam urinokultura negativna e 2 pat veke taka, za ph informirajse na net so ishrana mozis da ja sredis ;)

На Enni545 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dace_dare.123

Dace_dare.123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Zdravo jas sum 24 nedela od bremenosta no poslenite nekolku denovi imam bolki vo dolniot del na stomakot isto kako bolkite da poteknuvaat od besikata :?: i koga se dvizam me bolat preponite. Neznam dali bolkata e seriozna ili pak samo od sirenje na matkata i karlicata . Dali nekoj imal vakvo iskustvo ? Blagodaram

16. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Dobro zarem tolku tuka seksot vi e tabu tema ili go nemate sto nikoja ne odgovara? Prasanjevo e povrzano so bremenost Znaci zosto ne spodeluvate iskustvo?

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Немaм секс не знaм штo дa кaжaм :D кoгa веќе имaш бoлки пoсле oргaзaм избегнувaј гo истиoт.

18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ako e izdrzhliva bolkata normalno e, promeni se toa shirenje na matka pomestuvanje na organite mora da boli.. A i bebushot veke ti raste ke pritiska se povekje i povekje :)

Ne ni e tabu tema, ama povekjeto nemame seks pa pretpostavuvam zatoa ne dobi odgovor. Ne e potrebna burna reakcija :)
    Inaku mislam deka skoro imashe nekoj so vakvo iskustvo i beshe pishano deka e normalno ne me drzhi za zbor taka me drzhi memorijata a mozhe sum greshka :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Можеби затоа е што по незнам којпат поставено и досадно е веќе.Плус треба и да се прочепкува темава а не секој ден едно исто прашање по 100 пати поставено.Сите до една имаме споделено искуство по незнам колку пати и пак и пак одново.Плус сите имаме доктори кои ни кажуваат дали смееме да имаме секс во бременоста или не.Јас пример ни со првото ни со второто несмеев да имам секс додека други без проблем си имаат секс и оргазам цела бременост пошто не спаѓаат во ризична група.Плус има и некои работи што секоја жена треба да ги знае.

На SamovilkaH, MADO и slobodka им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.069
    Допаѓања:
    110.885
    Не сум имала секс не памтам од кога, не ми е убаво, џатоа не можам да ти одговорам, ама едно знам, оргазмот не му штети на бебето. И да, имате гугл, а ако таму напишете прво ќе ви излезе резултат од Фемина :D