Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Tuka e susha :)))) sto e toa seks? :)))) jas samo na son od vreme na vreme hihihi.
    Mora doktor da dade zeleno svetlo, mene mi rekoa moze ama so kondom poradi infekcii i spermata znae da napravi kontrakcii na matka, ama nas ni prpa i ke pocekame (facepalm)

2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Без нервози :) болката ако не е силна е нормална, барем мене ми беше во првата бременост (кога од прв до последен ден имавме односи) :$ и се помина без проблеми. Сега малце поретко бидејќи имав крварење на почетокот, а и уморни сме и двајцата со мало бебе. Ако немаш забрана од доктор уживај си додека можеш слободно.

На MaLeCkO :) му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Тука сексот освен на Сон не сме го осетиле на друг начин :lol::lol::$:$ Ама па сеа кога се мора се се издржува, мене лично ми е забранет од докторката, меѓутоа и да не ни беше мислам дека немаше да имаме секако дека не би ни бил убав- нема да се опуштиме како што треба :P:)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Si imas posebna tema za seks vo bremenost. Ne ja polnete temava so drugi podtemi.

На DEBELUSKA, SamovilkaH, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    142.303
    Неам секс, затоа неам одговор. Секако пробавме, ама шифоњерот полесно се преместува него јас у кревет.

На Bradshaw12, SamovilkaH, MaLeCkO :) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    I jas istoto ke go pishev, ne deka ne sme probale ama koga ne odi ne odi :D Tolku ne mi e udobno i ne mozham da uzhivam toa e chudo :D

На Bradshaw12 и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  7. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки, како сте ? Како се вашите бебиња, јас еве некако од вчера наваму несакам да јадам, некако ми се гади од се , лошо ми станува, вчера се што изедов за доручек исповраќав. Денеска се осекам омалаксана некако, без волја. Па сакам и да ве прашам нешто, мене ме боли така стомакот од време на време, и се прашувам дали и вие такви болки на почетокот имавте, едни велат дека е тоа од што се шири матката, и дека може да биде така во текот на целата бременост ... Е сега незнам што да мислам, не с е такви болки да би отишла на доктор ,,, па незнам , дајте мислење . Позз и убава вечер :)

8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    slobodno napravi si. mene doktorkata mi rece da si se farbam, nokti ova ona deka ne sum ni bolna ni vo zatvor. samo koga ke se struga da bide toa ventilatorceto ukluceno da vsmukuva prasinata za da ne ja vdisuvam. teraj si i nemaj gajle ;)

На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    normalno e...vo prvo tromesecie imav, kako si pominuvaa nedelite i bebe si se zacvrtuvase taka se pomali

10. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    И јас имав на почеток на бременост протеини и леукоцити , пиев увинчај, чај од брусница и стерилна ми е урината, а за протеини било нормално до 7м. А потоа ако ги има незнам нешто ке мора да се предземе, и јас сум со низок притисок а сум5ти месец а ти кој месец си.?

11. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Здраво феминки еве ме и мене и моето синче во 28 недела,денес бев на некои испитувања ми најдоја покачени протеини во мокрачара, прво помислија на некоја болест незнам како се вика македонија ама испадна дека не е тоа фала му на бога, дали некој имал сличен проблем до сега

12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Пред половина час почнаа да ми трнат прстите, односно врвовите на прстите на рацете....како мрави да ме лазат.... Искуство некое ?

13. Enni545

Enni545 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    259
    Крај на трети месец.

14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Добро, дали сум јас единствена трудница која има проблем со затнати уши? Леле откако забременив страшно ми се затнуваат ушите, особено левото. Денеска од сабајле цел ден ми е затнато и сум како на некоја друга фреквенција. Ужасно е, аххх...

На ruruk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Не си и мене веќе два дена ми се затнати не слушам ништо ахаха

16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas pa sama si baram simptomi promeni bolki shto bi me dovele do poragjaj, mi se odi da ragjam be i toa mnogu.. Sakam da se zapoznaam so bebcho, da vidam shto choveche ke izleze od mene. Samo shto ke me zaboli meshko odma gledam na saat dali se na intervali bolkite (facepalm) A najtragichno e shto ushte mi e rano, ni malku ne sum otvorena :rofl: (poolparty)

На Asiana, Lorins и SamovilkaH им се допаѓа ова.
  17. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @Mariangel седи си мирна и уживај си уште малце со мешето, после ќе ти фали :D

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Si sedam jas, a i mirna sum. Ama shto da pravam koga taka mi saka dushichkata :D

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Dodeka ne se menstrualni i jaki nema za sto da se sekiras, mene sekogas me bolese pred da odam vo wc na primer number2 :lol:

20. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    I mene mi se sluci ednas bas e neprijatno, no ne si povrzav deka e simptom