Мами јас кога бев бремена со второто синче, во 7ми месец така почнаа да ми трнат врвовите на прстите и тоа ми траеше се додека не се породив.Прашав доктор, рече не е ништо страшно.Уживај и не се грижи.Еве сега со третово ужасно ме боли стомакот доле, едвај се движам, а се е во ред.Секоја бременост си има по некоја слатка мака.Ќе помине
И ја мамичке како тебе, само го гледам стомакот дали се спуштил, дали ми пукнал водењакот, дали имам болки во кичмата.Смешки сум Ама не можам веќе, тешко се движам, сакам да се олеснам, иако знам дека после ќе ми недостига бременоста и ударите на бебушка.Ама тоа е ајде, ќе издржиме уште малку
Dali mislite deka macininite pokazuvaat znak za devojce da recime ako mnogu povrakja trudnicata? Kako e kaj vas dali ima vrska ?
Мене ми се случува скоро секој ден изминативе 7 месеци. Ај се надевам кога ќе се породам ќе помине. @ruruk кој месец си, се надевам дека нема да ти се случува цела бременост како мене, многу е непријатно чувството. @LadyIvvy нема врска, мене и со првата и со вторава бременост ми беше лошо првите три месеци, а за различен пол се работи.
Ухх фала ти душичке на одговорот. Мене ова ми е втора бременост, но прв пат вакво нешто чувствувам и навистина се исплашив некако.... Инаку крај на 5-ти месец сум... Се напив синоќа магнезиум и прегназон комплет , тоа си пијам од витамини , па после некое време пред да заспијам ми пуштија прстите, како ништо да не било..... Но како што велиш секоја бременост си е различна сама по себе , па така и мене оваа скроз ми е поинаква од првата.... абе како прв пат да сум бремена , чудо..... Уште еднаш ти благодарам мами и со лесно
cekaj rano tie da ti se poznava....kaj mene tek na 20 pocna da se primetuva.....i posle toa naglo raste......bidi srejkna duri si so pomalo mese...oti posle se te boli.....i kolkovi i polovina neznaes koj kraj da go fates......barem kaj mene e taka....i navecer nemozam nikako poza da fatam za spijajnje.....srekno i pozz
Симптомите немаат никаква врска.Јас со двете имав само мачнини без повраќање,а првото ми е девојче второво сега е машко. Ај добро утро од мене.Јас сум добра,наспана и конечно вчера го видов бебули,се е ок,веќе е 1500 гр и уште е карлично ама се смирив зошто се си е на место.На трансфузиологија здравје ќе одам после 15-ти Март.Инаку ме депримираа за килажата,демек многу сум се поправила и требало да пазам на исхрана,да се ставам на диета ама кога му спомнав на докторот ми рече да уживам,дека сега е веќе нормално повеќе да качувам башка дека не сум ич дебела па ме смири малку.Инаку само си плачев,ептен сум станала осетлива за секаква ситница Мене ми тргна денов со доручек па сега кафенце ќе пијам и почнувам со работа.Ајде убав ден да имате
kolku sto znam toa nema vrska.....so polot......jas na pocetok imav gadenje i povrajgav ali ne mnogu intezivno....inace nosam since.....a drugarka imav isto masko nosese pa se oteba cela bremenost od povrajganje ....toa zavisi samo od organizmot.....srejkno
toa e normalno da se zdebelis......i jas se nerviram ali toa e toa.......samo zdravi i vivi da ni se décati dilata ke si gi vratime posle porajgaj srejkno i so lesno
Знам дека е нормално,јас со првото качив многу ама многу лесно се вратив во нормала,ама сега е поинаку,луѓево се без осет,сите ми зборат дека многу јадам тесто и се стрвам,дека не требало да сум таква,да сум била само на овошје и зеленчук,да сум пазела,дека не изгледало убаво и затоа тешко ми падна. А нит благо јадам последниов месец посебно,нит чипсови и срволинки,нит па вечерам,после 18 не сум јадела којзнае од кога а се друго јадам ко претходно и затоа се нервирам ама ете склона сум во бременост на поправање и уште капак ко ќе се дрзнат да ми солат памет,е ќе си пукнам.Ама штом докторот вика деке не е страшно,н се замарам Плус после со две ќе бидам,одма ќе се вратам на старата килажа
normalno ic ne se zamaraj....jadi sto ti saka dusata.......jas so mi se jadi se si jadam....ali da reca deka imam nekoj apetit kåkö tebe nemam...isto jadam kåkö i bred da ostanam bremena.....ali ne se sekiraj posle so dve decina salito organizam ke se varati vo normala......ti si poi kraj so porodot ili imas uste mnogu....? pozza i so lesno
Па 30-та недела сум,при крај веќе.А и немам апетит,не јадам многу повеќе,не се ни стрвам ама сега се што ќе каснам ми се приметува што е нормално.Ама тоа е,треба само да не слушам кој што збори и мирна глава
ma nikon ne slusaj sega ti stavas sve vo deteto...iako izgleda deka e na tebe ali seto odi vo deteto toa dobiva na kilaza.......super ti ke se oslesnis pred mene.....jas po tebe jas sum 26 nedela....
Јас во 7ма влегов и ми се познава стомак @anastasijaki кај секој е различно. ЈАс дека имам многу дебели стомачни мускули, дури никој не ми верува дека сум 7ма нед едвај Иначе девојки, мене почнаа да ме шибаат депо и пијам дабростон, сеа ми е помирна душа
И јас имам стомак уште од шеста седма недела, ама тоа не беше труднички стомак туку подуеност, убаво ми кажа тогаш @wannaBeMomma е тек сега имам убаво заоблено трудничко стомаче
Негде од средина на бременоста после 22 недела од ден во ден се поголемо ќе биде, тогаш и апетитот се зголемува, бидејќи бебето нагло почнува да добива на тежина.
Велат дека ако трудницата јадела повеќе благо девојче ќе има,а ако јадела повеќе солено машко ќе има.Јас искрено за оваа бабини деветини мислам дека се вие?