Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ево мене, јас се одлучив за болница, Санте ќе биде конечно, вечер ќе идеме да се договориме за капар и слично. Е време ми е веќе, 30од следната недела :D Леле летна времето, за само 6ипол недели што е месец дена ќе треба веќе да се спремам :D Дури откако се јавив денес во Санте се освестив :D Денес, а богами и секој ден по малце си пешачам, убавини, многу ми е поубаво така. Е сеа тежи мешко ама па се трпи. Оде сега мајка на улепшавање, да бидам згодна за утре, ќе идеме кај кумовите на ручек. Ве гушкам сите и ви праќам од убавото расположение :*

Milla989, DigY, DEBELUSKA and 10 others like this.
  2. slobodka

slobodka Популарен член

I jas za tamu presekov. Vo ponedelnikot uplativ kapar.

3. Adeline

Adeline Популарен член

Таман си реков ми се намалија мачнините ама не. Вчера пред да легнам повратив 4 пати и еве денес пак цел ден ми е лошо...навечер никое јадење не го задржувам само ручекот затоа гледам убаво да се најадам да ме држи..од сабајле уста не ми се отвора од кревет не ми се станува...:sweat:

4. makgirl

makgirl Истакнат член

Изгледа само јас Систина ќе одам :lol:

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Цела бременост се утепав од чоколади јадење, постојано ми се јадеше благо, сонував благо, а носев машко. :)

Мислам дека кога бев бремена со син ми овој период веќе ми се лошеше и повраќав, не сум сигурна, може сум и грешка.
    Сега 6 недела ја терам и супер се чувствувам, дури и не ми се верува. :) Пу, пу да не се урочам.. Бога молам оваа бременост да бидам поштедена од гадење и повраќање! Претходната ептен се истоштив, многу лошо поминав во првите три месеци.

SamovilkaH and makgirl like this.
  6. kristince51

kristince51 Популарен член

Да не има некој мајчина книшка блиску а знае полот на бебето, да ми каже во кое квадратче го пишуваат полот и како се вика оделот на квадратчето, ако не ви е тешко.

7. only44you

only44you Популарен член

Јас па девојче носам и не можам да престанам да јадам солени работи.... Значи не она зачинето солени, туку солено јадење.... А благо в уста не ми се реди , не памтам од кога не сум каснала нешто благо, не ни помислувам :)

MADO and makgirl like this.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

И јaс :D aмa aвгуст немa дa се дружиме :)

makgirl and only44you like this.
  9. kristince51

kristince51 Популарен член

Јас пак пред првата бременост незнаев што е тоа благо ни најмалце не ставав во уста а со ќерката како што велеше ти благото го сонував, и бев многу стрвна, ама не јадев месо многу а сега не сум стрвна ама пројадев бурек со месо и повеке месо и млечни работи пиам, @only44you секако здравјето ми е на прво место на бебето посебно низ што не поминав со ова ама наведов зошто прашав каде пишува во мајчина книшка пол зошто ми кажаа дека мојот матичен не кажувал пол пред 4д скрининг а пишувал во книшката па секако ако има сакам да знам сепак веке накај 20недела сум а незнам и затоа.

10. Maneli

Maneli Активен член

Дали ова важи и за приватните болници? Што доколку ми се лакирани ноктите, нема да ме породат?

mimidjon likes this.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Тoa е зa твoе дoбрo, немa врскa бoлницaтa, aкo нештo не е oк првo пo нoктите се зaбележувa.

slobodka and only44you like this.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Важи за сите болници
    Ноктите помодруваат поради извесни компликации и тоа преку лак неможе да се види.

А толку ти е битно налакирана да идеш на породување?

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Kaj mene prvite 4meseci bese i voda da se napiev po polovina minuta ke povrativ, se ama so se sto ke jadev se ke povrativ i se nesto mi mirisase od hranata :sweat:
    posle 4mesec do 5 nekogas povrajkav a potoa naednav prekina.
    zatoa od 53kg oslabnav na 44 a od 5mesec do pocetok8staviv 10kg :Dinaku imam ubava princeza pa se vredise :)

Zdravi i zivi da se, kaj nekoj ima macnini kaj nekoj ne ;)

14. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

I jas za tamu sum ;) Duri i so doktorot se vidov onaka na muabet! :):inlove: Malce taa na recepcija crnata mu e namkor, ama nebitna e

slobodka and makgirl like this.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

LUCERKA, podravka and makgirl like this.
  16. makgirl

makgirl Истакнат член

Bebulleee likes this.
  17. makgirl

makgirl Истакнат член

@AngelOfArh ти како помина прееска што ти рекоа во Санте?

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас ко што реков сум презадоволна од Санте и од односот за разлика од Систина. Не сакам да звучам лошо ама на пулт одговорната не ме ни разбрашто прашав и не знаеше ми одговори за разлика од Санте лај што ме пречекаа со насмевка и ме прошетаа биз цела болница. Не велам не, во Систина има повеќе гужва од Санте, ама треба да се има некој кој зборува бар македонски и да знае да ти одговори а не да ти потврдува на твоите прашања ко да гледа во празно. Мое мислење, а и на повеќето во последно време,не мора да сум во право.

slobodka and S.Snezana like this.
  19. makgirl

makgirl Истакнат член

Незнам не сум имала искуство со Санте.А има повеќе Албанци и зборуваат на албански мене искрено не ми пречи од мојата докторка сум задоволна а и од другите како Бојаџиев,Корнелија,Тимчева и др.Према мене добро се поставиле.Ама па и не можеме сите да мислиме позитивно за едно место нели.

Ама јас мислев со прашањето како помина прееска на разговор со докторот,бидејки рече ќе одиш да се договорите за пораѓај

20. Cka

Cka Форумски идол

Само да ве поздравам. Одам под туш и да спијам, денеска пукнав на работа и после од шетање. Ми отекле нозете. Времево совршено за нас за шетање, утре пак :)

Вежбате ли дишење?

makgirl likes this.