Ево мене, јас се одлучив за болница, Санте ќе биде конечно, вечер ќе идеме да се договориме за капар и слично. Е време ми е веќе, 30од следната недела Леле летна времето, за само 6ипол недели што е месец дена ќе треба веќе да се спремам Дури откако се јавив денес во Санте се освестив Денес, а богами и секој ден по малце си пешачам, убавини, многу ми е поубаво така. Е сеа тежи мешко ама па се трпи. Оде сега мајка на улепшавање, да бидам згодна за утре, ќе идеме кај кумовите на ручек. Ве гушкам сите и ви праќам од убавото расположение
Таман си реков ми се намалија мачнините ама не. Вчера пред да легнам повратив 4 пати и еве денес пак цел ден ми е лошо...навечер никое јадење не го задржувам само ручекот затоа гледам убаво да се најадам да ме држи..од сабајле уста не ми се отвора од кревет не ми се станува...
Цела бременост се утепав од чоколади јадење, постојано ми се јадеше благо, сонував благо, а носев машко. Мислам дека кога бев бремена со син ми овој период веќе ми се лошеше и повраќав, не сум сигурна, може сум и грешка. Сега 6 недела ја терам и супер се чувствувам, дури и не ми се верува. Пу, пу да не се урочам.. Бога молам оваа бременост да бидам поштедена од гадење и повраќање! Претходната ептен се истоштив, многу лошо поминав во првите три месеци.
Да не има некој мајчина книшка блиску а знае полот на бебето, да ми каже во кое квадратче го пишуваат полот и како се вика оделот на квадратчето, ако не ви е тешко.
Јас па девојче носам и не можам да престанам да јадам солени работи.... Значи не она зачинето солени, туку солено јадење.... А благо в уста не ми се реди , не памтам од кога не сум каснала нешто благо, не ни помислувам
Јас пак пред првата бременост незнаев што е тоа благо ни најмалце не ставав во уста а со ќерката како што велеше ти благото го сонував, и бев многу стрвна, ама не јадев месо многу а сега не сум стрвна ама пројадев бурек со месо и повеке месо и млечни работи пиам, @only44you секако здравјето ми е на прво место на бебето посебно низ што не поминав со ова ама наведов зошто прашав каде пишува во мајчина книшка пол зошто ми кажаа дека мојот матичен не кажувал пол пред 4д скрининг а пишувал во книшката па секако ако има сакам да знам сепак веке накај 20недела сум а незнам и затоа.
Важи за сите болници Ноктите помодруваат поради извесни компликации и тоа преку лак неможе да се види. А толку ти е битно налакирана да идеш на породување?
Kaj mene prvite 4meseci bese i voda da se napiev po polovina minuta ke povrativ, se ama so se sto ke jadev se ke povrativ i se nesto mi mirisase od hranata posle 4mesec do 5 nekogas povrajkav a potoa naednav prekina. zatoa od 53kg oslabnav na 44 a od 5mesec do pocetok8staviv 10kg inaku imam ubava princeza pa se vredise Zdravi i zivi da se, kaj nekoj ima macnini kaj nekoj ne
I jas za tamu sum Duri i so doktorot se vidov onaka na muabet! Malce taa na recepcija crnata mu e namkor, ama nebitna e
http://www.srekja.mk/5-udobni-seks-pozi-za-bremenite-zeni/ Иииии после немој да речите дека не мислам на вас...
Јас ко што реков сум презадоволна од Санте и од односот за разлика од Систина. Не сакам да звучам лошо ама на пулт одговорната не ме ни разбрашто прашав и не знаеше ми одговори за разлика од Санте лај што ме пречекаа со насмевка и ме прошетаа биз цела болница. Не велам не, во Систина има повеќе гужва од Санте, ама треба да се има некој кој зборува бар македонски и да знае да ти одговори а не да ти потврдува на твоите прашања ко да гледа во празно. Мое мислење, а и на повеќето во последно време,не мора да сум во право.
Незнам не сум имала искуство со Санте.А има повеќе Албанци и зборуваат на албански мене искрено не ми пречи од мојата докторка сум задоволна а и од другите како Бојаџиев,Корнелија,Тимчева и др.Према мене добро се поставиле.Ама па и не можеме сите да мислиме позитивно за едно место нели. Ама јас мислев со прашањето како помина прееска на разговор со докторот,бидејки рече ќе одиш да се договорите за пораѓај
Само да ве поздравам. Одам под туш и да спијам, денеска пукнав на работа и после од шетање. Ми отекле нозете. Времево совршено за нас за шетање, утре пак Вежбате ли дишење?