Со доктор ќе се видам во 36та недела. До тогаш ќе одлучам за доктор. Туку денес најлошо се осеќам од цела бременост. Секое ковче сжме боли и бебуш е неверојатно активен. Ајде за 2 месеци ќе се издржи
И ти како мене значи. Мене и главава ме уби од болење Ама и времево какво е де топло,де ладно,де врне дожд уште снег ни фали за да бидат комплетирани сите четири годишни времња во рок од една недела
Не реков дека ми е битно дали ќе бидам лакирана или не, прв пат слушам за ова затоа прашав, искрено незнаев дека лакот може да смета, еве сега знам
Da, da se zapoznavme, i pocnavme so kontroli. Jas sum 36 nedela, ama iako im pisuva kontroli posle 38, vo slucai kako mojot kade bebe e ponapred, pocnuvaat kontroli porano.
probajte so caj od zalfija ali priroden ne vo kesicki.......ali ne da go pieete samo largara plakneteja ustata......ke se smirat nemcata........barem kaj mene bese taka pozzz
Lele nokeska ne spiev ic.glavata me bolese cela nok i uste me boli.Piev Bedoksin,caj,mackav rakija i dzabe...neznam dali od sto se potam noke,ili od promenlivoto vreme,ana znam samo deka ne se izdrzuva.me boli pozadi i mi pulsira,plus i ramenicite me bolat.paracetamol vo 9ti mesec moze da se pie neli ??
И јас за Систина се повеќе лошо слушам, не за докторите туку за скриени трошоци и рецепција. Решиле да рушат реноме тие. Иначе јас од сам старт си решив Ремедика. Проверени ми се и доктори и со сестри се знам и ко дома ми е некако. @AngelOfArh со лесно нека ти е, велат секој месец трае 30/1 ден само 9ти трае 93804044 дена. Се надевам кај тебе нема да е тоа така @Jagoda123 па ја сум само некој ден пред тебе. Кај водиш бременост ти?
Кај Коруноски, таму ми ја водеа и првата бременост. Презадоволна сум од докторката, ама нерви искинав дур ги добив. Не знам како ќе успевам да закажувам прегледи. Премногу пациенти имаат, не е ништо како порано, не можеш на ред да стигнеш. На размислување сум да си одам, но не знам каде. Ти?
Во 9месец качив температура 39 и морав да се напијам парацетамол немав никакви последици. Ова е моето искуство.
@Jagoda123 не знам кој е тој, државно е? јас сум кај Јовановски. демек кај Петанот ке бев ама превише е гужва и се чека, а чоеков ми е влезен ептен у срце и случајно се погоди кај него од прва да појдам. веќе имаме однос развиено со него(што за нас е мн битно и тоа нели) и не можам да се пожалам можам само да пофалам. Во план ми е до сам крај со него заедно.
ПЗУ се ама работат со фондот. Докторката е злато, не брза, се убаво објаснува, фина е, ама за разлика од порано сега не можеш да ги добиеш бре, не знам што се случува?! Само понеделник се закажува, а понеделник од утро до мрак телефонот им е зафатен. Не сакам да ја зменам докторката зошто сум навистина презадоволна од нејзе, ама не бива вака, да не можеш и да не знаеш на кој начин да си закажеш преглед. Кога сме веќе кај темава, има ли уште некоја мајка што си ја води бременоста кај Коруноски?
Викаат убаво било да лежиш на лева страна а јас не можам многу ме боли ме притиска а на десна да се завртам ми е све во ред ... Ви се има случено? 11 недела