Спијај си како што ти е убаво.. Тек ко ќе имаш меше големо во поголеми месеци тогаш се препорачува да се спија на левата страна.
Jas. Kaj Sneze, ama kako pominuva vremeto se ponezadovolna sum. Ako ne i napomenes ili spomnes nesto, sama ne kazuva nisto. @Adeline cekaj be rano ti e da te pritiska bilo sto. Eee a tek treto tromesecie, kako ke te pritiska! Sega uste ti e rano sa spies na leva, placentata uste ne e dooformena, duri posle 14 nedela ke treba, koga placentata ja prezema cela uloga. Uzivaj si.
Dobar den mesinja od denes oficijalno da se pridruzam vo ova drustvo. Posle dve godini, si vidov i jas dve crtki pa sega eve kako nova, bi sakala da ve prasam, koga e najdobro da pojdam na prvo eho? Posleden ciklus mi bese na 18.01. Prviot test mi bese so epten bleda crtka na 5tiot den od docnenje. Naredniot sto go pravev veke poubavo se gledase crtkata, ne bese epten jako crvena, ama tuka bese ciklusot sekogas razlicno mi doagal nekade od 24-26 dena ako ima nekoja vrska ova so odlukata za eho. Mene se nesto mi se vrti vo glava deka e pokasno zacnato, pa sakam da se postedam od stresovi, da ne mi kazat nisto ne se gleda na eho. Ubav vikend zencinja i se nadevam na dobra druzba
Mozes uste ponedelnik da si pojdes da ti konstatira bremenist. Ke ti kaze koga da odis za da cuete srcence. So sreka!!
So les welcome to the club, jas odma otidov koga vidov dve crtki za 30 min bev na doktor. Mi kaza deka ima bremenost mi olesna i za sve nedeli otidov na srceva. Zatoa mozish vednash da odish
Kolku ste brzi be zenicki! Fala vi! Epten ste srcki taka ke napravam togas. Vtornik ili cetvrtok ke pojdam da vidime do kaj sme se nadevam deka se ke bide vo red. Iako dve godini go cekav momentov, uste ne mi se veruva deka se sluci uste sum kako izgubena, isplasena... Mi se vrtea nekoi losi misli vo glavava, ama blagodarenie na drugarkite od temata za poddrska, gi nadminav. Sega sum posmirena malku. Verojatno posle ehoto ke se dosmiram
Мисли позитивно и добре дојде во темава. Да се множите тука, оти 13 во март си одиме од темава И одиме во бебе теми Некој треба да да ја крепи тука темата Оди си на лекар кога сакаш, ако нема уште срцева акција, ке има за 2 недели. Сега само одмарај, радувај се и јади овошје
@Kristula dobredojde !! So lesno bremenosta ! I jas odma pojdov na lekar , i mi kazaa deka ima tockicka i beb posmirena a i rano slusnav srcence .Taka da idi si koga mozes da di bides smirena i da si pocnes so vitamini na vreme !!!
devojki dokolku ste zapoznaeni bi ve zamolila da mi odgovorite dali trudnicko mozam da zemam ako 4 meseci sum osigurana na 8h rabotno vreme pa posle na 4h,moite gazdi me prebacija na 4h zosto momentalno nemame rabota i sedime doma..koga ke dojde rabota da me prefrlat pak na 8h..ako znaete pisete..seiznervirav
И јас сум кај Снеже. Со првата бременост супер поминав. И внимание ми посветуваше, не брзаше воопшто И јас сум кај Снеже. Со првата бременост бев презадоволна од нејзе. Ми посветуваше време, толку беше детална што скоро секогаш бев без прашања. Оваа бременост еднаш бев, нели да ми констатира бременост и сега сум пак на 23-ти. Истата си беше, детална и посветена. Кажи ми како успеваш да закажеш? На телефон ли ги бараш или одиш таму? Невозможна мислија е да ги добијам. По 200 повици правам и постојано е зафатено. Добре дојде @Kristula ти посакувам лесна бременост. По дативе на последна менструација сме една недела разлика во бременостите. Ќе се дружиме 9 месеци. На гинеколог можеш да отидеш и немој да очајуваш и ако не се види плодот, рано е уште. да бидеш најсигурна јас ти предлагам да си испиташ крв. Тестот штом е позитивен бремена си, не се грижи. Со среќа уште еднаш!
Драги феминки ,незнам дали тука да спoделам ,ама нај соодветна ми се виде темава. За сите што сакате да се породите во Систина , избегнувајте го Д-р Златко Палчевски!!!! Ова најискрено од срце ви го кажувам! Само Д-р Темелковски од Систина, а овој да можам би му го дупнала мочниот меур ,како он што дупна бешика на моја блисла и не кажа! Господ нека му суди ... Не да ве плашам, ви кажувам за да се спречи можна штета.
Imas vkupno 6 meseci bez prekin? Rabotnite saati samo na sumata ke vlijaat, imas tema na femina za prasanjeto
Ne zakazuvam po tel. Kako sto velis, nevozmozno e. Imam sreka sto mi e uzput na rabota, pa si zastanuvam direkt da si zakazam.
@Jagoda123 bas mi e milo znaci epten sme blisku. Da prasam na prviot pregled sto udvrduvaat, sto gledaat? Mislam pokraj sto konstatiraat bremenost ima li nesto po koe ke me utesi doktorot deka se e vo red? se obiduvam celo vreme da mislam pozitivno, ama ima edno malo crvce sto ne mi dava mir nema, nema pa ke mi tekne nesto da baram na google Inaku od simptomi imam grcevi vo matkava. Do pred nekoj den bea pocesti, sega od vreme na vreme. Gradive me bolat i mi tezat nekako. Simptomive se normalni kolku sto imam citano od vitamini pijam folna i magnezium sumlivi po pola dva pati. I nisto ne mi se jade. Apetit nula.
Kristula opusti se! !!eve jas bev 5 nedeli bremena koga bev na eho i osven sto mi ja potvrdi bremenosta drugo nema sto da kaze..pocekav dve nedelii i bev za srcenceto da go slusnam...togas mi go merese plodot i toa bese..sega pijam vitamini premama duo,dabroston za poddrska na bremenost i progesteron depo inekcii za zacuvuvanje na plod...isto i na tebe prvo ke ti ja potvrdi bremenosta pa posle se ke bide vo najdobar red
@thebabylover fala ti za informacija! Mi ostanuva da cekam i so dobra misla da teram i da se nadevam deka se ke bide vo red
Не знам зошто ама и јас сум многу напната. Многу сум негативна, ме има опседнато некое лошо чувство. Додека не го слушнам срцето не можам да седам мирна. :/ Уште три дена па се надевам ќе се опуштам и ќе се смирам. Дај Боже да е се во ред. Знам дека глупаво звучи ама ме мачи тоа што од ништо не ми се лоши. Во првата бременост мислам дека овој период веќе почнав да станувам осетлива на миризби и одредена храна. Си велам ај рано е, а и нема правила дека сега мора да ми е исто како што ми беше во првата бременост. Постојано во глава ми се мота мислата дека во првата бременост кога започна срцевата акција, мене ми започнаа и мачнините. Абе се уфилмав ептен, заникаде сум!