Nemora da Znaci sekoja bremenost e razlicna mozebi nema da ti se losi .jas pocnav da povrakjam koga pocna srceva reakcija no kaj sekoj razlicno .znam bliski sto voopsto ne povrakjaat Im velam blaze vas
јас го терам четвртиот месец и до сега ниту еднаш сум немала мачнина, гадење, повракање. Нема врска тоа. Јадам се нормално, супер се осекам. Така да не се грижи за тоа.
@Jagoda123 мене вторава бременост подоцна ми почнаа мачнините и порано ми завршија. И малку беше поразлично во однос на јадењето. Со првата не можев ништо да смислам, а со оваа одредени работи само, а во овошје и зеленчук се давев. Едноставно јадев како стока и никако да се најадев. Само дека со мало дете и потиснував и лошење и сѐ оти мораше некој да го гледа. Најтрагично ми паѓаше тоа што хронично ми се спиеше, а не можев никако заради син ми. Сега при крај па други маки... Не можеш да знаеш како ќе ти биде, само остави и не се замарај сега беспотребно.
@Jagoda123 Ние во 6та недела слушнавме срценце, дента кога требаше да добијам позитивен тест по една недела слушнавме срце , мисли на двете цртички додека одиш на лекар [/USER]
Да мила и ќе го пијам и после породување само по едно на ден, бе две. Многу ми се скапи ама што да правам, за бебе и за себе мора да мислам. Денес бевме на ручек кај кумовите, се прејадов и сега сум катастрофа. Полудеќу. А и синко е деновиве е многу бесен.
Јас купив прегназон комплит 910 од еурофарм со 60 таблетки за два месеца има. Пишува по едно се пие. Ми дојдоа поевтино него премама кои ги плакав 737 а имаше само за месец.
Ахаааа значи затоа те немаше цел ден тука На здравје ручекот... На мојава кутија пишува one a day, така пишуваше и на претходната, па го пиев еднаш на ден... Само на првата пишуваше two a day, па тогаш пиев по две....Така ми рекоа во аптека дека како што било наведено на кутијата така да се пие.....
@Kristula chestito bremenost mila, so lesno i opushti se! Se kje bide vo red Mamichki jas si imam "maka".. Veke okolu 2h imam bolki na tochno 15minuti Takvo ligavo imam 2-3 dena, ne e kako iscedokot shto mi e tuku malku pogusto.. Ne znam shto da mislam i shto da pravam Inaku bolkite ne se mnogu jaki, boli no se izdrzhuva kako menstrualni Sovet?
Пишува едно на ден ама на тоа проспектчето ми заокружи докторот 2х1. Кога ќе се породам здравје ќе си го пијам по едно. Кристулка добре ни дојде, завлечи нога и за другите другарки Мој совет што поскоро оди на лекар за со време да си почнеш со витамини и минерали. Ајде Марулке, шибај на лекар Почекај ги на 10 минути и правец болница. Чисто да се смириш
Кога беше на последна контрола и каква беше состојбат тогаш? Причекај уште малце легни седни прошетај види дали ќе се смират. Бидејќи јас имав лажни контракции на 4 мин, не многу јаки и тоа 2-3 недели пред да се породам.
Pa ne znam i jas mislam rano mi e i mislam deka se lazhni ama se e mozhno.. Inaku pred nekolku dena bev na lekar i ne bev otvorena i ctg so mali kontrakcii Kje si pochekam ushte malku pa ke vidam kako ke bide
Ако се издржливи и се благи менструални болки, тогаш се лажните контракции, ако почнат зачестени и појаки, тогаш тркни до болница, следи во текот на ноќта како ќе биде и слушај си го телото, нема да ги утнеш дефинитивно породилните болки
@Mariangel и јас имав 35-36 недела лажни контракции, а си се породив 41 недела. Ако станат зачестени и посилни веднаш во болница на преглед. Рано ти е за породување, голема е веројатноста да се лажни.
Дали имавте некое предчувство за полот на бебушко пред да го дознаете ? Дали навистина мајката предосеќа?
Иако многу сакав девојче, осеќав дека е машко и оп 12та недела ми кажуваат машкоооо хаха Може има нешто што знам