Koja nedela si? ajde moze kje se smeni do kraj se slucuva nekogas taka da im zgresat, na tetka na maz mi ima detenceto sega 6godinki (znaci ne bilo odamna pa da utnat) sega ima 4D valjda i togas imalo i utnale... do 7mi mesec si bilo devojcence hahah
Ма не тоа мислам дека е само мое чувство.А и можеби ама еве веќе при крај сум со бременоста.Само нека е здраво и живо не е битно дали е машко или девојче
dali pri odnosi vi istekuva sosema mala kafeava tecnost?mene toa mi se sluci neznam sto da pravam mnogu sum zagrizena ve molam za nekoj sovet ili iskustvo dokolku ste imale
5 ta nedela sum,go prasav doktorot za odnosi,rece moze zosto da ne.ne mi se slucuva sekogas,mislam od koga razbrav deka sum bremena dva pati sme imale odnosi.
Mene koga bev na pregled 5 nedela mi rece pauzirajte so odnosi barem nedela dve dodeka dojdes na nareden pregled . no nie nemirni imavme dva pati ne izdrzavme no fala bogu se si e okej . jas pred da doznaam deka sum bremena imav nekolku kafeavo tocki sto e normalno I eden mesec piev edni apcinja beli malecki gi zaboraviv kako se vikaa. Sepak mislam da mu kazes na maticniot
jas nemav nikakaov problem izminative denovi,sega ova se sluci,ne istekuva mon stop tuku posle odnos koga bev vo wc i tolku
А за карање сте, па не е леб без кој се не може сексот па ајдееее уште во 5та недела. Бар нека пројде срцева акција да слушнете, да биде се во ред и после уживајте колку сакате. Башка во прво тромесечје секс не се препорачува, прво ради инфекции, што ајде ќе се среди до односи со кондом, после ради тоа што сеуште не е плодот зацврстен. Без секс еден месец се живее мами. Јас сакам многу, ама страв ми е, дури сега во трето тромесечје се осеќам послободно, ама пак не се опуштам. Јас до крај на првотромесечје немав секс, во второ повремено и толку, сега ми е у план да зачестам бидејќи стварно ми е мака за мм веќе, па и он е душиче
@julia87 јас имав крварење по сексуални односи, уште пред да дознаам дека сум бремена. Не беше обилно, ниту со темна боја. Бледо розеникаво и само на хартијата кога се избришав. Не крварев потоа, а немам ниту сексуални односи од тогаш. Не помислувам, немам желба, а и докторката ми забрани. Примам утрогестан. На 23-ти сум на контрола па ќе видиме дали уште на ехо се гледа некое крварење?! Дај Боже се да биде во ред. Дури и да добијам зелено светло, не ми е после крварењето ни на крај памет да имам односи. Страв ми е. Докторката рече дека веројатно некоја цистичка пукнала, а немаше ни два месеци од последната контрола на ехо, тогаш правев и пап, кога докторката рече дека се е како што треба. Баш чудно!
А ти не си душиче? Мене ми се сакаше цели 8 месеци, од почеток додека да влезам во 9ти. Докторот воопшто не ми спомна за апстиненција, а во 9ти почна да ме боли каналот при односи, па затоа немавме.
Некој има желба некој не имањето на односи во текот на бременоста не е ништо страшно ниту забрането освен ако за тоа не каже доктор , но да знаете дека жените кои имаат односи полесно се отвараат . Оваа статистика ми е од нет
Ubav den denes prv pat ne se osekam napnato otkako vidov pozitiven test. Denes sum bas srekna nekako onaka koga ke mi tekne deka ima nesto vo stomakov si se nasmevnuvam bas ubavo mi doaga ajde samo neka bide se vo red na prviot pregled i so nasmevka da zaspivam ubav den na site
Mnogu ubav den,soncev,prekrasen!!!!!!!jas bev vo dezurna sluzba si primiv progesteron depo i lezam vo krevet..a kolku mi se pesaci na kejot sega...oof ama si se tesam ke pomine i ovaa pa ke si setkame so bebence zaedno.vee baknuvamm
Zenski mnogu interesen tekst na doktorov od Sistina http://www.telegraf.mk/ns-newsartic...ezbeden-od-pocetok-do-kraj-na-bremenosta.nspx.