мешиња веке некое време повремено особено при движење, станување, седнување ме боли од десна страна кај јајникот, не е јако онака минлива краткотрајна болка. Може ли да е бебуш да притиска или многу мал е за тоа? 15 недела сум инаку.
И јас првенствено помислив на тоа ама ми почнаа бубачките во глава зашто само од десна ме боли, многуу ретко од лева ама таму болката е послаба отколку на десна страна
Mene samo od leva, duri i bubreg me bolese eden cel den, proveriv urina sterilno e se... se siri matka.
Прoверив и јa уринa немa ништo, мене ми е вaкa некoлку денa aмa декa не е јaкo и кoнстaнтнo не oбрнaв внимaние мнoгу. Сепaк ќе пoјдaм утре дo мaтичнaтa дa прaшaм.
Tuka sum mila, gi pochekav ushte nekolku pati sinokja imav na 15 minuti i naednash prekinaa taka da verojatno bea lazhni kontrakcii
Ajdeee tuka sum jas, ke gi pochekame bebushite ushte malku.. Moevo se zafrkava so mene taman mislev vo bolnica da odam prestanaa bolkite Zdravje ajde ke bide ushte malku ostana
Abe i mene pred 1saat taka me bolese stomak i vikam ke pocekam uste pola saat i odamama mi pomina stomakot....ama moze da iskaca ,veke vlegov bo 9ti
I jas sega go teram veke da ispadne, so dusha go chekam.. Inaku jas ushte nemam polni 36 nedeli ama za 1 den de nishto ne menuva Sakav vikendov da ispadne i kako da znaeshe samo me zalazha itroto detule Ke se gushkame ushte malku nema kade da odat eden e izlezot
Iscedi limon, kafe napij se.. Tecnosti pijaj ili zemi kocka mraz i stavija megju palecot i okazalecot i trijaj 8min.. Ke ti pomini.. Legni malce pospijaj
Да се надоврзам, на скринингот докторот неможеше да ги измери НТ и носната коска заедно бебето не беше во идеална позиција па ми рече на 18та недела ке провериме други параметри. Му се има случено на некој? Ми рече дека детето има носна коска и дека НТ е 0,63mm посебно. Не го разбрав ништо.
Mi prepisaja utrogestan na sabajle i navecer,no jas od sabajle rano sum na rabota od 7 sranuvam ,sabajlevo iako od 5 casot ja staviv rabletata vo 7 skoro cela mi padna.a i onaka vcera ja staviv vo 11 casot ,mnogu edno po drugo mu ide,da stavam samo navecer a sabale da pijam ,ili da pridoltam vaka?
Добро утро. Напраив смути, да не ме мислите, здраво се хранам.Ставив киви, јаболко, 5 зрна аронија и боровинки. Одам сега до пазар по овошје и по витамини од аптека, па у библиотека. А да... Хаааај, јас сум Cka и сум трезна веќе 8 месеци. Ени, не сум имала таков случај, моето у 12та недела на скрининг многу скокаше, ама го стисна докторката малку и се му мереше Иначе скокаше на сите страни и се превртуваше.
Здрао веќе сум 39та недела а почна да ме наболва стомако да ми се лоши исто како шо ми беше пред менструација а и забележав дека почна да ми истеква како кафеаво како крв има некоја со такво искуство?