Јас па немам ваков проблем одма ми се топи утрогестанот како што рече @ivi1987 за саат време е стопена и нема ништо... Исто како тебе редам , сабајле и вечер.... Гледај малце поттурни ја повнатре, само полека и гледај да немаш нокти да не се гребнеш не дај боже....
Sekoj organizam absorbira kolku mu e potrebno, ostatokot go isfrla. Jas utrogestan zemam preventivno maticniot mi kaza vaginalno da go stavam, ama posle konsultacija so dr od Remedika samo go pijam, za sreka nemam nus pojavi.
Dobar den i od mene! jas denes zakzav za prvo eho. Vo cetvrtok ke bide. Uf sega...koj ke doceka samo neka e se vo red. I jas se hranam zdravo najmnogu sto mozam. Da ne e rano uste od sega da se pritresuvam za jadenjevo? Znam deka ne e rano za zdrava hrana nikogas, ama vikam da cujam vasi iskustva. Jadam cveklo, spanak svez kako salata, site ovosja namaliv leb, a blago ne mi se jade ama ic. Imajte ubav den
Tuka poveketo od nas se pritresuvavme za sto da jademe i dali smeeme,a poveketo kazaa iskustva deka ne treba od nisto da se lisuvame zatoa sto sme trudni.Za mene licno da si kazam-ne jadev(i uste ne jadam) tuna i ananas,i ne puev caevi(osven brusnica) oti imase mnogu debati koi smeeme/ne smeeme da gi pieme.Drugo se jadev i piev. A ti ubavo sto si pocnala so zdrava hrana,a za ponataka vidi si sto ti bara organizmot jadi/pij !!! Ajde pa ke te cekame vo cetvrtok da se pofalis oficijalno
ne se nerviraj se ke bide vo red......i jas nemav ic macnini ne ni znaev deka sum ostanata.....se normalno mi bese...samo osejkav tezina vo stomakot......i imav sumnja deka sum ostanata.....a srceto pojma ti nema dali mozes ovaka vo tebe da go osetis osven na apart koga ke pojdis na pregled........bidi srejkna sto nemas macnini.......pozzz i so lesno jas imav oset so ke bidi......i taka ispadna....iako vo sebe si se nadevav na zensko....hahhaha ali nema vrska samo zdravo i zivo da e i moeto i na site ovde pozz imam problem mnogu belo pranje mi teci i mi stvara jadezi da poludis dva pati vo denot se sreduvam....i pak ne pominuva......od pocetok na bremenosta mie taka......dali nekoj ima takov problem i kako go resivte pozz
Добар ви ден мешиња.Јас сум ко скапана денес.Ќерка ми ноќеска и денес гори од темпратура,грлото со гнојче и око не сум склопила,мери,премери,пресоблакај,сирупи,чуда и дојде саатот за на работа па мислам дека ќе заспијам на биро,ама нека и помине само побрзо па ќе се опоравам и јас. А и бебули ме шиба на сите страни,кичма ме фаќа,ама среќа па сум подвижна ептен па поминува брзо. Ај убав ден да имате и стискајте палци побрзо да ни помине за да не се мачиме
Ајде мила ќе помине, не грижи се ..И мојата беше 2 дена со температури, но и пројде добра е сега... Дава господ сила за нас мајките .... Ти посакувам што побро да оздрави ќеркичката. Поздравче
Toa e nuhalen nabor i brojkata e super citni na net za nuhalniot nabor potocno jas onaka laicki znam da ti objasnam
Мамички ај и тука да ве прашам дали некоја од вас имала искуство со ова на вториот скрининг супер поминав во однос на се, освен што ми рече дека мора да ми напомени нешто за бубрезите да не задржувале повеќе мокрача нешто така кажа но било во рамките на дозволеното, пишува нормална положба и ехоструктура со лесна дилатација на двата пиелони до 5мм, а дозволено рече било до 7мм. Се загрижив , докторката ми кажа да не се секирам се случувало посебно кај машки бебиња. Некоја да имала искуство?
Фала ти срцка.Почнуваме со антибиотик од денес па ќе биде добра.Она нека се опорави само па јас немам гајле.Сега едно јако кафенце ќе си направам да ме дигне малку и ќе терам
Верче а како ти го открија ова за бубрезите ,знам и мене ми ги гледаа сите органи ни не ми е јасно како се гледа дали задржуват повеке мокрача ,зошто и моите се машки па ме интересира а док.не спомна ништо
Па ги мереше докторката и биле малку поголеми и затоа така кажа, сигурно кај тебе немало ништо штом не ти спомнале, таа ми рече дека е во рамките на нормалата засега и да се следи па сакав да знам дали има некоја со вакво искуство и дали било се во ред понатаму.
Девојки дали мора да се направи тестот за дијабетис во 28ма недела? Бев на ехо преглед во 26та недела се беше во ред и докторката ми рече на контрола да дојдам накај 32 недела. Сега сум 30та недела.
ke probam,toa kafeavo sto mi bese mi zavrsi ne mi istekuva vekev,samo eden den bese.da pridolzam da gi korisram neli?