Мамички добар ден, денес раздвижено ДОБРЕДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ИДНИ МАМИЧКИ кого сме пропуштиле ( Меу честитки ти расте бебушка супер ... ) Леонтина дали сме сеуште присутни Калилас Даниелка ...Гледам сте биле активни од вчера јас со мм имам проблем кога ќе го грабне компјутеров нема пуштање сега е во фаза на играње табла и шах и страшно е досаден а јас буљам во тв неможам да си дојдам кај вас овде да си муабетиме од него. Него тоа е , фала богу денес поубав ден свеж разладен и ајде нека тера вака . НЕго јас си имам мака голема вртев и кај матичниот и тој на одмор и резервава на одмор што среќа ќе имав / Синоќа се истуширав и кога ќе видам на рацете вратот и стомакот ситни брумчиња како алергија ама не чешаат толку ситни и вакви прв пат во живот ми излегуваат. Само на тие места ги има не е цело тело. НЕзнам што е ... можно ли е да се вруќници???? поздравче уживајте те го разладениот ден
Од жешкото ти се, и мене ми излегуваат повремено, посебно после возење, дека појасот ми стои на тие места, но брзо поминуваат. Само туширај се почесто.
Се радувам кога вака ве гледам среќни Да ви се живи и здрави дечињата во стомачињата Спојлер Ви го украде срцето,нели !?
Дали ти се тие брунчиња на превоите или на кожа што е изложена на сонце? Кај бремените жени се јавуваат кожни промени под влијание на турбо покачените хормони, ама не е ништо страшно во глобала, сето тоа поминува. Ако се на превоите, тие се од жешкото и потта, а ако се на гола кожа, може од сонцето да се, макар што од сонце ако се, обично чешаат. Ставај детска пудра (талк) ако потиш многу. Ама не е ништо страшно, не се секирај. Најдобронамерен совет од мене - не се сончајте многу, особено не стомакот. Не е убава изложеноста на сонце во лето, посебно заради хормоните, како што напишав, се јавуваат многу кожни промени кои се потенцирани од сончевите зраци.
Вчера бев на плажа и имаше една манекенка во осми или деветти месец. Одпозади изгледаше совршено и одеднаш се врти и машала онолкаво стомаче. Блазе неа. Јас пак од друга страна се спремам за карање
Одамна се помирив со тоа дека не сум трудница што се дебелее само во стомак јбг генетика.... а ти што се спремаш за карање?! уживај таму!
Dajboze da ti bidi se vo red i kako so sakas. Ama i tuka vo Makedonija pocnaa so zakazuvanje ne e se taka lesno jas ko bev duri i nemozese doktorot za maticen da mi se pisi, sega teba da odam ova nedela do 5 ama ima problem so kartoncinata taka da ke treba da ceka za Septemvri sudbina moja! Blazesivi na site sto ste se iznaspale na taka ladnovo vreme. Jas cela vecer ne sum spana imav strasna glavobolka i od pregolema bolka sum se zdruzila so lavaboto Si posedav nadvor do kaj 3 sato ama boli pa boli! A bez apce ne mi pominuva spiev so kompiri na glavata ama i taka ne mi pomina pa i si stanav so glavobolka i sega si vikam da se napijam barem polojnka "paracetamol" dali smeam da pijam? doktorot mi rece mozis po potreba a aptekarkata mi rece do 3 mesec deka nesmejam ajde iskusni kazete?
Ги имам на рацете од внатрешна страна на самата кожа ама нема никакво чешање/.Ме чуди што само вчера излегов да испазарам за дома затоа што мм глупости купува ама беше после 18 часот само ништо чудно да се вруќници што викате затоа што мене овие денови ми е страшно многу жешко не издржливо а може и од хормоните .Мене ми беше страв да не е некоја нова алергија затоа што јас си патам од алергии само што не сум имала до сега дерматолошки туку респираторни алергии ( затоа и борба водев со овие алергии и пред да останам бремена , мислев дека ќе поминат сега ама сега респираторниве патишта ме уништуваат уште повеќе ) Само на бебушов да не му е ништо се друго ќе издржам, ќе ставам талк и што помалку на сонце ... Ви благодарам на одговорите се смирив малку ... ИМАМ УШТЕ НЕШТО ДА КАЖАМ МЕ СНЕМА СТАРОСВАТИЦАВА МОЈА ДОНЕСЕ НА СВЕТ НОВА БЕБУШКА САБАЈЛЕВО НОВА ПРИНЦЕЗА ....јеее супер (фала богу се олесни на жешково ) Знам колку боли и колку е неиздржлива главоболката ама не се препорачува никакви таблети во бременоста. Издржи , јас и погоре напишав си имам проблем со алергии и пред бременоста имав еден тон апчиња кои ми помагаа да дишам ама сега нема ништо од тоа си трпам и си се малтертирам ама мора.. .се за бебушов мој. Така и ти, издржи и само позитивно ...
Пробај со кафенце со лимон, чајче, на мене нане ми делува супер за се скоро, измери притисок, ако е низок ксни нешто соленко, во тој случај немој лимон бидејќи го намалува притисокот, кока кола една чаша, од здравствени причини ич да не се сеќираш за калории.
Фала девојки еве издржувам колку што можам ке се смирам некако мора за доброто на гравчево мое А ivanovicka и јас имам проблеми со алергии од лекарстава само зимно време одмарам другиот дел од времето земав ама сега веќе и јас неземам а се отепав од кивање дури стомак ме боли ама мора да се издржи некако.
Ај вие како поискусни мамички кажете ми што е со болките што ги имам во долниот дел од стомакот и грбот дали се нормални ?
јас ја сонував како се породила, машко бебе, и како сум ви кажала на вас ваму. е сега дали ми е на место сонот не знам сеуште, ќе почекаме да видиме кога ќе ни пише Убавица за која недела од бременоста збориш??
Ајде ќе биде се, мора да бидеме позитивни ние уште од сега сме се испаничиле. Имај убав ден без главоболки Искрено и јас незнам точно, од прилика 10 недела.На 7 имам закажано ултразвук па ке знам точно
Ubavica20 blisku sme, i jas sum tuka nekade 9 nedela i nekoj den jas nemam takvi bolki, ama noke spijam na grb, pa koga ke se zavrtam na strana osekam malku bolka vo gradite kako da mi otekuvaat dodeka spijam, mozebi od polozbata na teloto deka spijam na grb. Ne znam dali e ova normalno zaboraviv da go prasam dr. Jas nemam mnogu iskustvo i znaenje, no na site bi preporacala kolku poveke mislime tolku poveke sme zagrizeni za se, treba samo da si gi nasocime mislite na ubavi raboti i mozebi na nesto drugo osven na bremenosta Pozdrav do site
Мешиња ве расположи ли малку дождецов, ќе спиете вечер на раат, само да не стане спарно и да не може да се дише
Abe novi mamicki i neznajme kako bolku za stomakot neznam ama za grbot znam i jas i mene mnogu me boli ako sum 6 nedela, falati ubavo sto mi posaka za glavobolkite, i na site! Meu i doktorot taka mi rece ama sepak sum 6 nedela taka da ke si ja trpam glavobolkata i kompirce ke si stavam pa ke pomine daj boze sega epten ako me fati povtorno ke se napija ke mora
Еве и јас сум тука, само имав работа денес и неможев да пишувам....Се радувам на дождов...Сакам да фати дури и студ , за прв пат во мојот живот.. Леонтинка денес ни ја нема сериозно...Останува да чекаме... Поздрав до сите труднички...