Мила и мене зглобовите на дланките многу ме болат, накачив магнезиум, ми ствара дијареа ама и ми помага, не можам со еден да пројдам. По една недела два магнезиума од 300 ко нова сум, веќе навечер полесно сеспие. Иначе иисто ко што опишуваш. Туку и калциумот се троши, види и него појсчај го
За грчевите, зголеми магнезиум, за отоците, намали сол и шетај повеќе. Мене стомакот ми расте со неверојатна брзина, ми удира на желудник, на дијафрагма. Досега доле беше,сега е насекаде, ама веќе не се издржува. Се трудам да шетам повеќе, ама навечер одвај наоѓам позиција. Вчера додека се наместам како ми е угодно, помина повеќе од пола филм.
Ne ne se sekiraj i kaj mene e na preden zid eve 35+3 sum i se spremam uste malku za bebusot.Samo pokasno gi osetiv dvizenjata i se so poblag intenzitet.Inaku toa nesmeta na nisto ne se sekiraj samo,a za da ti olesni pitaj si na slednata kontrola ginekologot isto ke ti objasni.I jas koga razbrav prviot pat se podisplasiv sto e toa...
Ako do sega ti bile uredni rezultatite od krvta sekoj mesec sto se pravat doktorot moze da oceni i deka nee potrebno ispituvanjeto za dkrien seker.Mene licno ne mi pravea mojot dr.smetase deka nema potreba bidejki se si e u red so site naodi do sega,nedobivav na prekumerena tezina,nemav otoci i plodot normalno se razvivase.Sigurno i kaj tebe e isto pa ne ti preporacal dr.za da ne te izmacuva sepak bil grd testot.
Не е страшен тестот, ако др рекол да се прави, ќе се прави. Не знам оти толку мислење. Земете си една книга и тој саат два занимавајте се.
Јaс вчерa прaвев скриен шеќер. И пред бременoстa двa пaти гo прaвев , нo вчерa ми беше мнoгу мaчен и тежoк лoшo гo пoднесoв зa рaзликa oд пoрaнo.
Добро утро убави трудници Како сте? Јас не сум многу активна со пишување но ве пратам цело време. Гледам за магнезиумот зборувате па сакав да ви кажам дека открив еден многу добар магнезиум, магнезиум директ се вика со плус витамин Ц и витамин Б мислам беше. 370гр е отприлика и е како прашак. Јас сум многу задоволна, претходно од тие таблетите не осеќав некоја разлика ама сега осеќам. Некоја феминка го имаше препорачано обичниот директ па откако ми се потроши овој ми го дадоа и навистина некако поразлично се осеќам, немам грчеви толку, не ме стега стомакот..... Не знам дали од него или не ама битно мене супер ми е
Па да, до сега се е во ред со резултатите, немам прекумерена тежина поправена сум 7кг нема ни отоци, сигурно е поради тоа.
Не мора да се прави тестот за скриен шеќер ако се било во ред на прегледот. Јас направив на своја рака и кога и кажав на д-ката во Систина ми рече зошто си се малтретирала тоа е само кога детето е помало/поголемо од што треба. И резултатите ми беа нормални, така да мој совет не се замарај да го правиш штом се било во ред на прегледот
@alisijad зашто толку рано те пратиле на огтт? Јас го правев чисто превентивно немаше никакви индикации , не е страшен тестот само малце е досаден
И јас мака мачам со грчеви во нозете,и најчесто ноќе ме фаќаат па неможам да мрднам од болка,си плачам ко мало дете.А и се ми се собра,и ноќеска пак не спиев ич пошто ќерка ми се исцеди од повраќање па температура јака па се потеше ко во када да лежи цело време и се исцрпив тотално.Еве денес сум со грозница и без трошка концентрација,срцево ми спие а јас сум на штрек,паметот се дома ми е кај неа Плус неможам одкако се разболе ништо во уста да ставам,само се молам побрзо да помине па да се вратиме сите у нормала.
Of so lesno neka vi e mila, pobrzo da ozdrave kerkichkata. Samo pazi mnogu i ti da ne se razbolesh.. Gushki i izdrzhi, ke pomine
Се надевам нема ама пошто цела група во градинка беа болнички па она префати ништо чудно да ме фати и мене.Денес сум топло ладно,па грозница ама пијам чаеви,овошје бутам,после супа и ваљда ќе пресечам да не ме кутне ептен,па тешко на мм ќе биде,нема да знае кого попрво да гледа
Бев кај гинекологот и од претходно ми спомнуваше некои езерца и пијам аспирин да се намалат и сега кога и спомнав за грчевите и отоците ми даде упат за д-димери да испитам утре. Ми кажа декаа не требада паничам, не било страшно и да зголемам доза на магнезиум ако треба и 4 у ден да пијам. Читав за тиед-димери во бременост и ништо не разбирам. По цели денови сум активна, може треба да се смирам малку да лежам повеќе. Ако некој е запознаен повеќе за овие д-димери нека ми објасни убаво за што станува збор.
Еве ќе ја цитирам @MADO тука, има убаво објаснето. Инаку за д димерите се препорачува движење, така што тоа што си активна е само плус.
Срценцето тропка Ми олесна, конечно да се опуштам. Се е во најдобар ред. Крварење уште има на матката па продолжувам со утрогестанот. Во секој случај не е ништо страшно. Контрола имам уште една пред да закажеме прв скрининг. Среќна сум! :
Kako da go zauzdam apetitov sto mi se javuva vo niedno vreme? Znaci preku den sum ok, jadam normalno kako i sekogas. Ke legnam da spijam i posle nakaj 2-3 sabajle, a bre glad, glad, mislam mozam se sto ima vo frizider da mafnam! I toa probav da kasnam ednas nesto suvo, onaka da se zalazam sto se vika, ama ne! Mi se jade nesto kako cajna, kaskaval, jajca pa rano e mnogu za ova! Ne sum bila vakva nikogas
Mila i jas na pocetok bev taka,podocna se stabilizira se,apni si dusa da te slusa,ne se stegaj mnogu,se ke bide vo red