Ми кaжaa не требaлo дa се клекнувa вo бременoст, демек не слушaм штo збoрaт aмa ми прoрaбoтувa бубaчетo пa дa прaшaм и тукa
A onoj koj povraka na den po sto pati i se saka so wc soljata sto da pravi ,mene doktorot mi kaza da ne se pravi nagli pokreti inaku klecenjeto ne bi pretstavuvalo problem.
И мене ми имаат викано да не клечам, ама како ке исчистам по дома? И плус се нешто ми паѓа од раце, ако не се наведнам, нема кој да оди по мене. Плус, послесно ми е да клекнам, отколку да се наведнам, иам мев ко планина. Цела тежина што ја ставив ми е во меот.
ми дoјде еднa теткицa дa и дaдaм нештo и клекнaв дa и гo пoдaдaм oд тaрaсa леле мoри мaјкo кoгa пoчнa дa збoри
Od tetki begam da ti kazam ,na niva ragale,sega solat pamet i nabivaat strav Jas se mackam so originalna pavlovikeva mast i mi pomaga.
@alisijad Со 7 месечно бебе и ќе клечиш и ќе лазиш и се ќе правиш само нормално нема да седиш, така да уживај си. Не е препорачливо нагло од наведната положба да креваш нешто тешко (иако и тоа по цел ден правам).
Feminki nekoja od vas iskustvo so hemoroidi vo bremenost?Do sega nikakov problem ne sum imala no sega sum 35+3 i denovive mi se pojavija kako kesicki.Bev na pregled i mi kaza dr.hemoroidi i da si kupam nekoja mast.No bidejki ova nee mojata dr.koja grizlivo me vodese do sega nemozev da dobijam mnogu informacii od segasnava dr.za zal...
Lele zenski jas cel den sum ao bolki vo dolniot den od stomakot ama malku pointenzivni se iaplasiv bev od sabajle kaj maticniot se e ok ama taka nekako ne zaintetesirano i pisle pojdov na privatno me vide na ego mi meri cervix mokraca ispitavme se e vo red se siri matkata. Ama mn boli ima nekoj so vakvo islustvo
Ama @MADO jas sum sklona kon debeleenje. Se plasam da ne se popravam premnogu uste od sam strat koga podbro ke razmislam, samo neka bide se vo red... Posle ke mu ja mislam sega mi e prioritet da vidam kako e smesteno zrnceto pa posle da cujam srce naknadno ke mislam na zdrava hrana
И јас клекнувам што да правам кога со мало дете што и да правиш мора да се наведнеш во денот повеке пати, претходниот ден додека чекав резултат беше преполно имаше бабичка која одвај одеше застана на нозе, еденО два метри ама некако изгуби контрола и почна да пага наназад јас рипнав инстиктивно и ја фатив ја повлеков околу мене не што сите смирено си седеа туку и почнаа да ме обвинуваат зошто нагло сум станала, не сум мислила на бебето во мене и сум се штрекнувала туку на некоја баба која била на крајот од животот. Што е најжално при толкава суровост и никаква грижа тоа се ми го кажуваа пред бабичката што таа се растажи и ми вели да не те повредив, незнам каде оди човештвото али стварно големи гревови правиме .
Ma neka e bebe zivo i zdravo,posle sve se nadoknaduva,dodeka bebusite spijat nie na orbitrek i gotovo
Охооо и јас клекни-стани, кревам дете од 15 кг. по 100 пати на ден, но што да правам?! Домашните обврски нема кој место мене да ги заврши. По цели денови сум сама со син ми, цела куќа и дете се моја обврска. За оние нагли движења исто. Секоја ситуација каде мислам дека син ми ќе се повреди јас рипам како спобудалена. Верувам сите што сме по втор/трет пат бремни си ја делиме истата судбина. Господ да не чува и нас и мешињата! @MADO сигурна си? Додека бебето спие верувај дека орбитрекот нема да ти е ни на крај памет. Зошто тогаш нема да знаеш дали прво да се истушираш, малку да поспиеш и ти или да седнеш да јадеш.
Ne se sekiraj i jas pominav so silni bolki pa eve 2 ipol godisno detence imam. I prokrvaruvav i pak zdravo bebe.
Vaka jas mislam deka krevanjeto i rabotata nemat vrska so bremenosta. Vo prvata bremenost lezev bukvalno i voda v krevet mi noseja i op na 2 ipol meseci se ispustiv. Vtorata trcav,patuvav,ripav imav kriticna bremenost duri i togas digav zosto nemase koj pa eve zdravo bebe.
Кристулке, и јас сум склона на дебелеење ама во бременоста се држев топ, досега додуша, деновиве имам апетит колку планина. Јас на почетокот немав ич апетот, сега ми се отвори. За клекнување, кревање, се трудам мах да се штедам, ме штеди и мм, па јас ако не се чувам кој да ме чува. Не може тоа така, цела куќа на мене, детево не е само мое. Мм чисти поише и од мене, крева, носи, собира, правосмукалка, купатило, се е на него. Туку јас многу ниско го осеќам бебче, долу на лопатките од карлицата го осеќам. Во четврток сум на лекар и искрено мора да поразговарам за ова со докторот. Еве пишувам и мислам ќе излезе синко, се тегне, се превртува. Денес реагираше за прв пат на дада му, радостии беше. Легна мајмункава до стомак и додека ја сликнеме и скисна и стана. Кај и да е креветчињата ќе ги извадиме и ќе се спремаме, ќе кречиме, мама ќе ја нацрта собата, ќе залепи убави стикери и ќе купи столна ламба за мајмунчето мало. Имаме цел месец да се спремиме и на раат да го чекаме да дојде.