Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Za 2 dena vleguvam vo 37 nedela. Ama sega osekam kicma me boli. Drugi simptomi nemam, ni mukozen cep, ni kontrakcii ne pokazuva na ctg. Mislite deka pocnuva rabotava??

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.661
    На колку време? Да не се лажњаците?

3. prasskickaa

prasskickaa Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    116
    Neka e so lesno doaga bebuska. I jas taka osetiv i za 2 dena dojde bebuska.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas denes se utepav od rabota, edvaj dochekav da vlezeme vo 9ti da ne go mislam dali pred vreme ke ispadne i sega "raat" si rabotam po doma. Abe bukvalno na gazot ne sum sednata, se me boli.. Ama ako, ubavo mi e sam svoj gazda :muscle: Do dusha mm me nervira shto pochna duri i vo kujnata da mi se mesha pa chesto se raspravame, znam deka saka da pomogne ama ne mozhe segde be! :D Nekade samo jas mozham da chepkam i tochka :!:
    Polovinata mnogu me boli,opavcheto,karlicata,nozete.. Dolg e spisokot bolje da vi kazhev shto ne me boli :lol: Da si se pozhalam de, ne sakam na drugi da se zhalam pa tuka ke si se olesnam shto :P

На Lorins, flower30, S.Snezana и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Која недела си? Истите симптоми со рацете ги имав само што влегов 8ми месец. Ми се плачеше од болка, не си ги чувствував ни прстите ни рацете. Ги осеќав како страно тело :( Во консултација со гинеколог ми беше кажано дека е нормално и дека станува збор за карпал тунел синдром и дека ќе исчезне болката по пораѓај. И навистина така беше. Само што без потреба си направив триста филмови дека кога ќе се породам нема да можам да го фатам бебуш во раце (facepalm) Ич не се секирај. Болно е многу но поминува веднаш кога ќе излезе бебуш :*

На Milla989 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Nema interval. Ednoatavno samo bolka vo kicma, nisto poveke. A, i bolki vo predelot na vagina. No kako menstrualni bolki nema.

7. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    @fs-fs-fs jas gi mackam so lanolin, na lea mamma, ubav priroden e, omeknuvaat i mislam nema da te bolat!

@AngelOfArh E blaze tebe so takov maz, mojov ne be brate jas mu vikam cistija tush kabinata, toj vazi srce, vikendov ajde. 5 pominaa od togas, ako ne se fatam jas za rabota, ne i ne! :@

Tukuu, ete denes mu zakazav masaza, jas cela presrekna cekam da se vrati covekov, toooj: off ne mozam da odam, kaj me prati kaj me zapusti. Kutruot edvaj izdrzal, samo noze 40 min mu masirale i ne moze da odi sega-se lekuva ene go i ofka! :D A mene presmesno mi e.

Drugo, mojov bebus denes mislam porasna so brzina na svetlinata! Do vcera nemav stomak, si vikam kaj mi e, a denes topka se naprajv. Mnogu naglo pocna da mrda, ubavo e cuvstvoto ne velam ne,si go sakam duse moe! Uste od sega mislam ke mi fali meshko:inlove:

На Bebulleee, Lorins, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Луѓе јас умирам од болки во рацете, ова е веќе неиздржливо... Ме болат рацеве како реума да имам од рамења, па се до зглобот на шаката... Абе до сега си плачев од болка како мало дете....
    Пиев и магнезиум , далерони 2 се напив и ништо, ама баш ништо...како ништо да не сум се напила....
    Консултирав двајца гинеколози они само креваат раменици и велат дека ова не било поврзано со бременоста, а мене ова во живот ми се нема случувано.... ;(

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    328.946
    Па побарај совет од ортопед

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Имаш право.. Ти благодарам...

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Исто е и кај мене мила, имам болки и во долниот дел од стомакот и во кичмата.Не се јаки ич така да не ги рецкам од кај се.Истовремено ме боли ама поминува.Веќе втор ден како ми е така ама нема ништо друго па ќе си чекаме 8) Еве веќе 38ма недела сум.Со лесно и на мене и на тебе и на сите.
    Ве гушкам :*:inlove::hug:

На Bebulleee, Lorins, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Мене ми се појави болки во долниот дел, баш кај срамната коска некаде мислам дека беше околу 28ма недела и јас испаничив тогаш, трчав по доктори и истото ми го рекоа се ширеле коските, бидејќи сум така тесничка во карлицата. Ми препишаа 10 дена шумливи таблети Калциум да пијам и Магнезиумот го зголемив на 2 пати дневно и после 3-4 недели веќе болките скоро и да ги снема.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Друштво, ме примате и мене тука? :D Полни 11 недели веќе, вчера една контрола имав пред првиот скрининг што ми е закажан за нешто повеќе од две недели.
    Сакав да ве прашам, дали некоја од вас има користено вагинални овули Видермина во бременост? Тие биле дезинфициенси за прочистување на вагината (истиот дезинфициенс го користиме во стоматологијата), ама колку е безбедно во бременост во прво тромесечие? Мене вчера гинекологот ми рече да ги ставам, да се прочистам малку, пошто имам изразен беложолтеникав исцедок што знае да има и окер боја понекогаш.

На Be-yO-nCe, Lilit, zuto и 12 други им се допаѓа ова.
  14. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    леле се прерадував...добро дојде....Видов јас во другата тема ама ајде реков шала да не е...со лесноо

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  15. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Mene mi dadoa plus samo utrogestan po 1 na vecer. Eve denes e podobro

16. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    mnogu mi e milo jagoda,i jas sakam da slusnam srcence:)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Морам да си напишам и тука што чувствувам... Иако синоќа и сабајлинава сеуште умирам од болки во рацете и не знам веќе што побрзо ме боли , имам чувство како се да ме боли, но откако го почувствував бебушов пред 5мин. како мрдка, претка, скокотка....Ми се чини се друго е занемарливо, се распалакав и само знам дека тоа ми е најважно од се , а друго се ќе издржам ....

На kjukli, Jagoda123, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.808
    Допаѓања:
    142.180
    Добро утро. Честитки за новото бебе и за новата трудница на темава :)

Слоботке, и мене ме боли кичма неколку дена, ама мислам дека е од тежината на стомакот. Имав и лажни болки уште минатата недела, ама траеа само еден саат, па сфатив дека не е тоа тоа. Иначе стомаков ми раасте многу :) И рбетот ми е целиот свиткан напред.

Се нервирам во клиника неколку сестри рекоа дека жените што оделе на јога многу лесно поминувале, и психички и физички, а јас ко трупче, не одев ич. Болка немам осетено со месеци, физичка, па сега не можам ни да си претставам како ќе биде кога ќе боли.

Како и да е, одвај чекам.

На kjukli, Lorins, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Не мора јога, сите трудници што се физички активни цела бременост поминуваат полесно од тие што не се активни или слабо активни.
    Исто и зголемената тежина допринесува за полесно или потешко породување, процесот и болката се исти само не е исто да се мачиш пример 8 саата и 18 саата.

На kjukli, Annath, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не е од тоа,кичмата боли до сам пораѓај ама тоа е од што ти тежи мешето и кичмата наслабнува.Еве сум и јас со болки во кичма,посебно ко ќе легнам боли па неможам да станам после,ми треба дури некогаш и помош.Ама како и да е кај тебе во секое време може да почне процедура,само со лесно,најлесно да поминеш :)

На Girl-Rabbit, slobodka, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.