Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Enni545

Enni545 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    259
    Честитки за новородените и за новите идни мамички, само здравје и среќа да ве служи.
    Гледам се зборува за јадење, на сите нормални им течат лиги по пици и буреци, мене по пиперки и краставици. Пиперка не сум сакала да видам пред тоа, сега кило секој ден купувам.. Бременоста е чудесна работа:mm::mm:

На kelebeim***, Girl-Rabbit и S.Snezana им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Пoдoлгo време пoвременo oсеќaм скoкoт oд внaтре кoгa лежaм сaмo, буквaлнo oд скoкoтoт и стoмaчетo ми реaгирa, се вoвлекувa кo дa сaкa дa се пoчешa :D бебуш ли е? Oд десеттa неделa ми се случувa пa се нaвaму , си викaм рaнo е, aмa штo е aкo не е oнo:$

На Bebulleee, Asiana и S.Snezana им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.624
    Анке мила, ај добредојде :* Леле саде бебиња :D Се така да се множиме овде.

Јас се жалев дека не спијам и денес машала до сега отспав, сабајле ме разбуди во 7 и се наместив некако на две перници, со по една од сите четири страни мислам и плус перницата за доење си ја гушнав и заспав, мм го смируваше буцко во мешето, му збореше а јас потонав. Ме разбуди пак он, со ноџе едно извадено нанадвор ко рогче :D

@slobodka вечер идам да уплатам во Санте ако си таму ќе се видиме да ти држам среќа :*

@kelebeim*** мм многу се смени во оваа состојба наша, многу ме чува, во бус не ми дава да се качам, работи, чисти, носи, ме развозува ептен ме пази. Сабајлево го смируваше мајмунчево во стомак да сум презаспиела. Сите го имаат приметено дека е многу разнежнет. Јас се би била трудна ако е вака :D

Во врска со болките, мене ме боли се скоро од 15та недела, ама баш се, срамната коска, рацете, кичмата, се меболи, ама смо дури спијам, кога движам не ме боли ништо. ТТака да одбирам почесто да движам ;)

На kelebeim***, Lorins, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    zdravo drushki so bebushki. izvinete za fondot od tel pisuvam.
    gledam nekoe bebule izleglo :))) cestitki i so srekja.
    jas sum ok. malku mi e loso od dabrosonot ama mu najdov finta i na nego. sega pijam i pregnensi ker plus i zgolemivme na C radi krvarenjata od nos. bebco se gleda preku obicno eho veke, u 5+ vidovme i slusnavme srcence i taka :))) imajte lesen den.

На kristince51, ivi1987, S.Snezana и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257

За истиот проблем пишав и јас, ама мојот гинеколог одма ми даде упат за испитување на д-димери, тестови на хемостаза и целокупна проверка на крвна слика, сабајле бев на трансфузиологија, па за резултатот и се накнадно ќе видиме утре. Што ме болат и зглобови и коски и ми трнат и печат и никако да ги свиткам нит во зглобовите нит дланката со прситете не можам да ја стискам.
    Не би требало да е нешто страшно, ете се дешава во бременост ама ништо не оставај така, додека е навреме се нека се испита. Јас сум 24та недела.

6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мила, јас ги испитав д-димерите пред 3 недели и во ред си беа , исто направив и целокупна проверка на крвна слика заедно со албумини , тотални протеини и се останато што треба и се беше во ред ... Е освен тоа за хемостаза не испитав.... Е сега ме плаши мислата што ако нешто се променило за 3 недели ???
    Мене ме болат рацете значи од рамото па се до зглобот кај шаката што е , инаку со прстите и целата шака немам никаков проблем .... Нити ме болат тие, нити ми трнат......
    Но еве пред малку закажав за во петок за оној вториот скрининг што е , па баш ќе ја прашам за се докторката , па здравје од понеделник ако треба да повториме и д-димери и све останато што треба....

Сепак ти благодарам на одговорот :*

7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Pola bremenost me bolat racete potocno sakite, palcite nemizam da gi mrdnam. I jas kako tebe se cudam kako ke si go drzam bebeto so vakvi race? Se si mislev ke pomine ama ete doaga i kraj na btemenosta a toa nepominuva. Vise nemozam i za toa da se zamaram. Mnogu raboti mi se vo glava uste ova mi e kusur.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.624
    Ддимери не се поврзани со зглобовите, зошто ги поврзувате? Едноставно бебуш поише цица од вас витамини и минерали и не е исто нишѕо веќе. Калциум и магнезиум и готово, прашајте лекар нормално. Во трето тромесечје еден магнезиум веќе не помага, одамна пијам по два нс ден.

Денес синко мајкин е исклучително активен, да е жив и здрав. За прв пат му напипав и коленце ли беше, газе ли беше, нешто опасно беше на стомак :D

На Bradshaw12, S.Snezana, stejsi2005 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Јас уште од 18-та недела пијам по 2 магнезиума од 300мг... Но ефект никаков за рацете...... Оф леле, ме болат, умирам од болки ;(

10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Душо јас знам дека штом ке се породиш ништо од тоа ке немаш , ке видиш и сама ке се увериш...мака е се сега додека трае бременоста... И те како ке си го држиш бебенцето во раце без никаков проблем :inlove:

На slobodka и flower30 им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Конечно ноќеска се наспав.Ќерче е поарно а мама пресреќна.Како си легнав со неа во 21,сабајле тек во 05 се разбудив наспана.Ама сабајле поштено грчеви во двете нозе ме фатија,неможев да мрднам.Ништо не помага веќе,ни магнезиум ни ништо.Бебули ноќе спие кога спијам,дење шизи,се врти,се трти,место не го фаќа :D И стомакот никогаш не ми е ист,едната страна секогаш е понапрчена од другата,или е главчето или е газето таму :D
    Инаку комплетче за од болница имаме конечно,бело со крем е и ептен ми прави кејф.Почеток на март уште некои ситници да докупам и спремна сум за бебули.
    Ај убав ден да имате :hai:

На flower30, SamovilkaH, stejsi2005 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.624
    Е болат, тоа е, прашај си и калциум да попиеш малце, јас утре планирам тоа да прашувам. Ниедна болка не ми смета само да дојде на свет мајкиниот.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Не е работа да издржиш кога имаш таква болка ти фали витамин а кога на тебе фали значи и на бебето треба, и јас мислам ти треба калциум јас мислам со керка ми кога бев 6месец почнав да ги пиам калциум малецки кои се лижат и се додека се дои бебето не се престанува со нив плу оние прегнензон комплит. Консултирај се со доктор да видиш што ке ти каже.

На slobodka и only44you им се допаѓа ова.
  16. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Денес ги зедов резултатот од пап и имам инфламација и кандида. Малку се исплашив за кандидата, ја имав и пред година ипол, ама сега дека сум бремена се плашам да не му наштети на бебчето. Дали има некоја искуство со кандидата и дали може да направи проблем во бременоста или при пораѓање?

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Не е стрaшнa ич, ќе ти дaдaт вaгинaлетки зa неa и гoтoвo :)

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    Мами како се справувате со алергија од полен,мене веќе ме фаќа.Докторката вика да земам некои нови апчиња на природна база.Се мислам и за хомеопатија,дали некој има искуство и какви апчиња пиете

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.624
    Пукна првата пушка, овај стриа на мојот стомак :D Ајде нек се угоде :D

На Stasija, Bebulleee, slobodka и 5 други им се допаѓа ова.
  20. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    И мене нешто слично, како да ми поминува струја на неколку секунди, мм вика си правам филм демек бебуш е, ама не е, стварно осеќам