Јас пред 12-1 не легнувам, уште ме држи старата навика а будна сум од 6 сабајле , и утре пак во 6:30 треба да станам и еве ме ни ми се спие ни ништо
Jas dezhuram po cela nokj pola saat spijam pa trchaj do wc, samo si mochkame nie A dodeka stanam kako slon mnogu e veselo, site mozhni zhivotinski krici izleguvaat od mene Izgleda samo jas i ti sme nokjnite ptici
И јас сум тука цело време под 2 не легнувам може така дремнувам ама битно не сун во спална гкедам и јас серијалки а секој ден сум на работа 1ва смена од 8 и 30. Ама пуста навика..ако легнам во спална како за инат не заспивам. А се будам некаде кај 5 или 6 за мочкање, инаку во глобала мислам дека сме супер. Утре сум на преглед рутински 29 недела си ја терам. Лета временцето... добра ноќ на сите
alisijad kaj nekoj porano kaj nekoj podocna. toa dokazuva deka site sme isti no razlicni )))) Dobro utro i od mene jas najkasno 12 legnuvam a seriite gi fakjam prvo na rtl pa na foxlife do togas deka sum so lezenje do 12ta abe se procitav i se izgledav Drushki abe nekoj so iskustvo krvarenje od nos ol d tajm? ustvari sekoja vecer posle vtorata doza dabraston. taman se smiri so C koa zgolemiv eve sinojka pak. help?
Пола бременост ја имав досадната кандида, ставав 2-3 пати различни вагиналети ама само на кратко ми поминуваше...мислам дека конечно ми помина кога матичната ме помина со едно виолетово не знам како се вика ама самата ми рече од ова мора да ти помине...инаку најважно е дека кандидата е безопасна, т.е не може да му наштети на бебчето.
Jas bev denes na kontrola na GAK kaj dr.Ivo Kaev -mislev deka me prakaat na CTG ama doktorot me gledase na eho,mi kaza 37 +1 sum ,bebeto si e svrteno nadolu so glavceto,2800gr. vika se e ok.I jas go prasuvav drugi prasanja i koga da izlezam vikam sega na CTG da odam-vika ne ,ke dojdes na kontrola za 15dena (ako dotogas ne ti pukne vodenjakot ili ne ti pocnat porodilni bolki). A jas celo vreme imam bolki ama sega toa e toa,ako dobijam pojaki bolki ke trcam na bolnica. E sega mi spomna za mrdajeto na bebeto-trebalo 10pati da mrdne ako ne da odam na pregled.a jas bar vo toj pogled bev opustena,ama sega ke moram da brojam kolku pati mrda (dodadtna nervoza). Samo Gospod da ne cuva i da se nadevame deka ke bide se vo red. Uste nesto-deka ovie 2dena imam pojaki glavobolki,mi rece kafetin mozelo da pijam.Piela nekoja od vas Kafetin vo 9ti ????
Jas denes sum na eho...ne mozam da rabotam ic! Produktivnost denes nula. Ne mi e tuka pametot. A, i vcera edvaj zaspav...samo na ehoto mislev. Sto ke bide, kako ke bide, pa dali ke bide dobro...se vrtev niz krevet ko riba na suvo me razdeni dodeka zaspav. Taman sklopiv oci, alarm. Denes tuka sum, ama kako da ne sum ne mislam na rabotata. Kaj e 5.30 da dojde? Ne mi vrvi vremevo denes
Zdravo feminki. Mozebi ne e soodvetno prasanjevo za tuka no znam deka ovaa grupa e najaktivna pa..... Od utrovo sum malku ispanicena vo vrska so gradite. Vo 14ta nedela sum od bremenost i slucajno denes koga odev da se tusiram na ogledaloto zabelezav deka imam mala vdlabnatika na dolniot del od desnata grada. Vo delot kade sto vsusnost gradata se vitka. E sega gradite mi se pogolemi malce od koga zabremenav no stravot e dali ovaa dlabnatika e rezultat na promenata na gradite radi bremenosta i radi nivniot rast pa ne se simetricni ili ne daj boze nekoj simptom za nesto loso. Dali nekoj imal vakvo iskustvo ili sepak treba da odam da si proveram
Денес многу од нас имаат дејт со ехото, и јас за еден саат Сега ќе се дотерам и правец ординација. Белки ке е мирен тато да го види на сликичка бар, денес не може да не дружи.
Dobar den zheni so stomaci Utrovo se razbudiv so pomislata kako se zapochna i kolku brzo letna.. Se sekjavam kolku ve gnjavev so testot i vtorata linija koja edvaj se gledashe, se sekjavam kolku se izraduvav koga prochitav deka e pozitiven i koga zapochna da raste moeto embrionche koe sega e na samiot kraj od bremenosta i mava po sekoj organ po red da mi pokazhe shto se mozhe. Kolku nervozi pominav so svekrvata koja od samiot start probuva da mi pokazhe kolku sum debela, koja samata si iskazha kolku posrekjna kje beshe ako bebeto bilo zhensko bidejki taa sakala devojchence.. Nervozi so doktorot, koj patem pak nekolku meseci go nema dzirnato bebushot na eho No, mnogu povekje se sekjavam na ubavite momenti.. Pred se druzhbata i sovetite vo temava bea od ogromna korist i poddrshka, veruvam deka na site ni dava sila temava koga ke vidime deka ne sme edinstveni so odreden problem. I vo losho i vo dobro ima nekoj da ti pomogne i da te sovetuva. Se sekjavam na denot koga prv pat go slushnav srcenceto na moeto buce, koga prv pat go pochuvstvuvav negovoto galkanje vo meshe, rastenjeto na meshko... Sreduvanjeto na nashiot dom, vseluvanjeto.. Seto toa vo izminative 8 meseci.. I eve ne sega na samiot kraj, i ednostavno ne mi se veruva kolku brzo porasnavme, kolku brzo pomina vremeto. Ne mi se veruva deka za nekoja nedela, a mozhebi i za nekoj den ke treba da ja napushtam temava i da se prefrlam vo kategorija bebe. Nemoj da me razberete pogreshno, presrekjna sum poradi toa. Edinstveno shto me plashi e kakva majka ke bidam? Kje uspeam li da se spravam so predizvicite shto gi nosi majchinstvoto? Kje uspeam li da go izrasnam deteto vo vistinski chovek so vistinski vrednosti? Ne gi znam ovie odgovori sekako, ke se boram za toa i veruvam deka ke uspeam da go izvlecham najdobroto od sebe za da go odgledam moeto dete. Vi posakuvam na site shto ste kako mene pri kraj, najlesen poragjaj i shto pobrzo gushkanje so vashite najmili. Se izvinuvam ako postov vi e predolg i ve mrzi da go chitate, denes sum vaka emotivna pa sakav da go spodelam ova so vas Ve gushkam site i mnogu ke mi fali temava
Мариангел ако ти се верува дека и јас утрово се разбудив со истава мисла Кога пројдоа 7 месеци Колибра би те советувала на лекар да си прашаш, вака од муабет тешко да дијагносѕицираме нешто. Без паника само.
Super post i ne se somnevam deka ke bides prekrasna majka i ke vospitas prekrasno since !!!! Site se somnevame vo toa ama jas mislam deka site ke uspeeme da gi izvedeme na prav pat,samo da bide se vo red so nas i nasite bebusi !!!! Imajte ubav den mesinja
Да ви се пофалам, газле е супер, 1 . 300 темпераментно човече, го шутираше ехото цело време. Не сакаше и не сакаше да го сликаат Очиња триеше мајмунот мој. Наместен си е убаво надоле, докторот вика бомбонче е. Мама е хепи, не се поправила ни грам цел месец, ураааа.... На тоа јадење мислев кит ќе бидам на вага ама ме развеселија ептен Утре ќе идам да ме боцнат за крвна слика и ќе спремам документи за породување пополека. Убав ден