Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Moeto eho pomina:) 5 nedela sum:) smesteno e kako sto treba. Fala bogu! Mi padna kamen od srce:D sega za 2 nedeli na kontrola za srce da slusneme. Znaci 7 nedela nekade e toa, dovolno ke bide za da se cue srce pretpostavuvam(fingers) denes konecno ke mozam mirno da spijam. Nekoja radost ima vo mene toa cudo nekoe:inlove: samo se smeskam:D
    Ubava vecer zenicki:hug:

На Be-yO-nCe, Bebulleee, podravka и 17 други им се допаѓа ова.
  2. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    @Mariangel денеска сум нешто посебно емотивна,и после твој пост станав поголема плачка.Ахх ова хормониве начисто ме упропастија :rofl::lol:

На Bebulleee, Mariangel, Kristula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Сакам ваква маичкааа :D Ај добра ви ноќ :sun: 4b34a5f2a34fe9404d9fb62df3e23481.jpg

На Adina, mareane, Bebulleee и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    I jas da se pofalam.denes bevme na kontrola 11+3 super sme si spiese spankoto kriese ocinja so racinja edvaj go razbudivme sonce na mama 5,2 cm rasti mashalla sega na scrining treba ovie dena da ojme daj boze se ubo da e I da uzivame posle.na koja nedela se znae polot?samo zdravo pravo neks bidi so saka edvaj cekam da pomini vremeto da go drzam vo race inace mnogu sum emotivna se rasplakav I jas so postot so lesno da ti e I na site gospod ubajni do kraj gospod da ni gi cuva bebusite izvinete so dolzev backi zs site.inace glavobolka ovie dena mnogu neznam so da pijam

На Lorins, makgirl, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Mila, ne grizi se, mene vecerva ne mi se spie ...... Go prespav celo popladne :D

На makgirl и Mariangel им се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Aaa drushtvo za dezhurstvo imam dobro e :P

@BO>DA sega na skriningot bi trebalo da vi kazhat pol.. Da ste zhivi i zdravi, bash se raduvam na vaka pozitivni postovi :)

На makgirl, only44you, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Mene mi spomna maticnata dijazepam??? Alo, nema sansa. Tuku i jas so slicni problemi ko tvoite, plus temperatura imam. Ama aj ke izdrzime uste malku.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.618
    Мене за болкиве во зглобовии лкарлицата докторот ми рече парацетамолче, ама јас го прашав за друго нешто, не лек, па ми рече шумечки калциум, не поише од 20 дена. Газево си е на место кај што треба да биде, уште од сега наместен чека на готовс.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kaj mene koga ika go osekjam gore kako da e glavcheto bash obratno svrteno, a deka ne sum go videla na eho 2 meseci nemam poima ni kolku tezhi ni kako e zavrteno.. Gospod neka ne chuva samo na samiot kraj, a za druga bremenost jas si znam :)

На Lorins, makgirl, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Се повеќе го осеќам синко мој. Уште сега си мрда темпераментно, можам да замислам што ме чека во седми,осми месец таму... Ама ако, чувството е прекрасно, душа моја, го чекам денот кога ќе го гушкам по цел ден, ќе го сакам највеќе! Со нетрпение го чекам скринингот што следува за недела дена, да го видам пак :l::inlove: Туку, сум качила и кило две три плус. Се помалку наоѓам облека што ме собира, а трудничкиве работи скапи бре. фармерки во Waikiki 1700... |( Барем да беше топло, фустаните ќе не спасеа:sun:
    Апетитов, за разлика од прво тромесечие, во второво е скроз обратен. Неможам ни да пазам, гладна сум во секое време од денот. :tmi:
    И така мајки.
    Уживајте, користете го сонцево и пешачете. Јадете што ви се јаде и не слушајте никој. Бремени сме, не сме болни. Ок, бремени и дебелки 8)

На Lorins, makgirl, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Ај и јас да се пофалам... Бев денес за втор скрининг и си го видов бубу мој... Многу беше послушен,цело лиценце ни го покажа, за чудо ич не се срамеше и криеше и докторката ни даде слика за татичко,бидејќи не беше со мене... Цел ден сум радосна и среќна дека се е во најдобар ред...ви посакувам пријатна ноќ мамички :*

На Lorins, ivi1987, flower30 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @Mariangel и јас чувствував синко кога икаше. :) Ме потсети и ми ја стопли душата. :)
    Туку мајче, зошто два месеци не го погледнале бебушко на ехо?
    Прочитав и во претходниот твој пост дека гинекологот избегнува да ти прави ехо преглед. Зошто?

Јатрва ми живее во Германија и таму знам дека не прават контроли секој месец како кај нас, веројатно си имаат некој свој принцип на работа, поразличен од нашиот.
    Ти некаде во странство ли живееш?

Јас искрена да бидам многу помирна си бев, а еве и сега сум што правам преглед секој месец.
    Знам, со претходната бременост дури и денови броев до следна контрола, се ми се чинеше долг периодот а само еден месец е во прашање.
    Мислам дека овде кај нас сите трудници прават контролно ехо секој месец. Или грешам?:?:

На Lorins и only44you им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Pa i jas tamu, i vtor skrining ne mi napravija pa dodeka gi namoliv stigna vreme za tretiot i go napraviv toj i toa vo bolnica pa po nekoj den i doktorot pushti dusha pa napravi i toj ama nemashe sporedba so skriningot vo bolnica. Mojot matichen doktor e kreten, ne se zamara gleda 2 minuti (koga gleda na eho) i kazhuva se e vo red i tolku. A iako merkite ne bea vo red spored nedelite bidejki moeto bebule e dve nedeli pokasno zachnato (shto vednash go primetija vo bolnica deka bebeto e malo za nedelite pa im objasniv kako lugje si napravivme muabet i mi odredija verodostoen termin), mojot doktor celo vreme vikashe deka e vo red. Isto i cerviksot mi beshe na granicata, ama treba nekoj da go izmeri za da znaeme.. Dobro e shto otidov vo bolnica pa da znam. Sega od toj tret skrining shto mi go pravea ako dobro pamtam 29ta ili 30ta nedela, ne me poglednal na eho i nemam poim kako se razviva bebush i kolku tezhi i kako e svrten nishto ne znam.. Se krstam samo se da bide vo red, a za ponatamu jas si znam. Izbutkav nekako ovaa bremenost, so 300 nervozi :) Ushte od sega se rasprashuvam za drug doktor za ponatamu, shto e sigurno sigurno e :)

На only44you и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  15. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Не грешиш. Секој месец правиме. И тоа дури на моменти и мене ми делува предолго. Ама и да не ти закаже гинекологот, сама би настојувала и би си закажала. Кај нас додуша и ништо не е чудно, за жал..

16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јатрва ми така истера две бремености, двете дечиња живи, здрави и преслатки. :)
    Не се грижи, очигледно си имаат свој принцип на работа. Сигурно знаат кога закажуваат преглед, во која недела и што тогаш треба да прегледаат.
    Ако не си задоволна од гинекологот и не ти посветува доволно внимание смени го. Истерај ја оваа бременост и така си при крај и потоа смени го.

На only44you и Mariangel им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas znam deka imaat poinakov princip, ama kaj mene definitivno e do doktorot :) Se imam rasprashano, tochno e deka ne pravat sekoj mesec kontrola na eho ama ima doktori bar koga gledaat na eho ti posvetuvaat vnimanie i probuvaat da te smirat (na primer doktorkata vo bolnica shto me pregleda). Jas od kaj doktorov si odam so 300 prashanja vo glava, i nekako pod stres sum, voopshto posle nitu eden pregled ne sum si otishla smirena i ubedena deka se e vo red..
    Kako i da e, se nadevam i kaj nas i kaj site deka e se vo red i ke ostane do kraj taka, a doktorov ke bide smenet vo prva prilika toa sigurno :D

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Мене ми вика контрола на 6 недели, во извештајот пишува на 4-5 , јас му одам на 3 ипол,:lol: еве сега само 4 ми се погодија додека да испитам се и многу ми делува :whew:

На flower30, S.Snezana, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mene mi se plache, i koga go gleda na eho jas bebe nikade ne gledam.. On nabrzinka si gleda tamu znachi maksimum 2 minuti trae ehoto i dodeka da najdam shto e glavche shto rache,nozhe,gaze toj izgasi ehoto gotovo se bilo vo red :x Zhiva se izedov samo shto ke se potsetam deka bebevo si go nemam videno, a 3D i 4D nejke da chue. Nitu eden edinstven pat!!! ;( Mnogu mi e teshkichko

20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ajde mila izdrzi....sega si veke na samiot kraj, najteskoto pomina za na eho gledanje posebno...A potoa zdravje boze za sledna bremenost ubavo ti kaza pogore @Jagoda123, odma da si go menjala....
    Sega samo misli si kako ke si se guskas so bebus za skoro vreme ... Ah tie pregratki , nezamenlivi se so nisto, veruvaj :inlove:

На Lorins, ivi1987, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.