Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Znam mila, ama shto bi rekla mojata doktorka vo Skopje 'Za edna trudnica najbitno e da e smirena' .. A kako da bidesh vo takvi situacii koga ti idat milion prashanja vo glava? Ne e vazhno veke, ne sum vazhna jas tolku.. Najvazhno mi e bebeto da e vo red, da si izleze zhivo i zdravo pa drugoto se e minlivo :) So dusha go chekam bucko moj :)

На Bebulleee, Lorins, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Секако дека е најважно една трудница да биде смирена, но моментално такви ти се тебе околностите и мораш да се помириш сега за сега со тоа, за жал.....
    Се е минливо, така е, но за да биде едно бебе како што треба потребно е и на мајката ништо да не и фали....
    Сега гледај само напред, било што било.... Гледај да си се породиш да помине се во најдобар ред , па оваа бременост нека ти биде лекција за уште следни 2-3 бремености :)

Со лесно душо :inlove:

На Bebulleee, flower30, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Blagodaram milichka, ke ima ushte barem dve bremenosti :P Neka ni e so lesno na site :inlove:

На Bebulleee, simonka93, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Амин, амин, амин :*

На Bebulleee, Sunshine_1979, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.830
    Каде е @MaLeCkO :) , нели царски имаше закажано, ама ја нема да пише?:?:

6. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Denes pak imam kafeav iscedok,gi primam utrogestan i mi zavrsi,no eve denes pak imam sosem malce ,dali vi se slucilo vakvo nesto?

7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ааа,спанка сум станала и користам покрај ќерче,а си легне она и јас со неа куфер :lol: Ама затоа сум наспана,преспана.Насабајле насмеана станувам пред алармот за на работа :D

На Mariangel, only44you и joy1 им се допаѓа ова.
  8. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204

Според мене не баш

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.624
    Добро утро мешиња!

Мариангел ајде не се сеќирај, во болница сигурно ќе ве ѕирнат пред да се породиш, нема да те остават. Ако имаш кај да се пожалиш од докторов да не му ќутиш, пожали се.

И кај мене кратко траат прегледите и докторот не е баш трпелив да го дочека да се намести за сликање, имам се на се три сликички од кои едната кога беше гравче уште, едноставно или му е слабо ехото или нема трпение да се намести за сликање. Ама убаво мери се, трпеливо, полека, па после ми го покажува мене. Не е идеално и сигурна сум дека може и подобро ама ѓе смирува прегледот кај него иси одаѓ среќна, а тоа ми е најбитно, не слики, видео и не знам ти што таму кога не можам реално ништо да видам ко што треба оти не се разбирам. Додуша имам една слика кај што уште беше мирен и доволно ми е да видам дека е плукнат на мене и толку.

Во бврска со јадењето, немојте да се опуштате, јадете повеќе овошје, зеленчук, пијте млеко, ама калории избегавајте. Не викам сеа изгладнувајте амаразмислете пред да гризнете нешто многу калорично. Дебелината не е ич здрава, нажалост јс тоа пред бременоста не го средив па сега ќе имам покрај килата од бременостада симнам и уште дополнителни 30 кила, оти со многу останав бремена. И ќе ослабам оти на моето дете му треба здрава мајка.

Многу филозофирам насабајле. Одам да смислам што ќе се појадува и да месам лепче за ручекот ;) Вчера беше ден за славење па ручекот од вчера ни остана да го правиме денес :)

На Mariangel и DigY им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    dobro utro drushki :*
    @julia87 cim prekinuva od utrogestanot znaci se e ok. mojot doktor vika toa ako ne se smiri so depo ili utrogestan e togas e loso. taka da nemaj gajle. moze nekoja cisticka e.
    @AngelOfArh jas pocnav so 4-5 kg vishak i iskreno ne mi e seedno zosto i ova hormonite si talozat. spojler prethodno jas sum nemala (takva mi e gradbata) aj se tesam UN i doenje ke me sredat :D
    za dryshkite sto ne im se pogodile doktorite-ja na vase mesto doktorot za vrat! sea moze preteruvam ama treba poveke da obrne vnimanie na pacientite. steta sto ete nekoj i da saka privatno da otide nema vo roj grad. bukvalno vi uskratuva da uzivate vo bremenosta. ama veruvam deka najzdravi bebulinja ke se rodat :*
    jas denes jubilejno vlagam u 8ma :D dorucekot mi se svede sekoj den na kornflejks i ovosje. ete toa mi se jade sto da pravam. mn na sol mavam a prethodno sol u zivot nejkev da vidam. :D sleden pregled mi e za nedela dena bris urina krv ama mn tesko docekuvam :/ jes da deka privatno odam mozam koa sakam da mu se pojavam (pari koa se u prasanje) ama pa 10 pati do sea bev :D probuvam da se kontoliram :D edvaj cekam da prekrsi 12ta da si pocnam so joga i so setkanje po malce.
    imajte ubav den drushki :*

11. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Zdravo devojki , kako ste mi :)

Odamna me nema da pisam, preokopirana so obvrski.

Vo ponedelnikot mi zemaa brisovi, 4rite brisa. Trite bea vo red, vo edniot pokaza bakterija. Mi dadoa edni tabletki za oralna upotreba i drigi za vaginalna. Cetvrtok ke go povtorime povtorno rezultatot, posle ispiena doza.

10+3 , neverojatno brzo pominuva vremeto. Sledniot cetvrtok isto mi zakaza i za 4d exo.

На Lorins и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.624
    Јас спојлерот го намалив дека отиде се у меше, само меше и нозе имам сега. Ќе ослабеме, ама мора да се внимава да не се качи многу,оти така тешко на породување се проаѓа. Се е за нас, не за докторите.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.543
    Aaa diazepam pa i ne mora bas:^)za temperaturata pij si paracetamol i caevi,supi i ke projde-takov period e sega.Ajde uste malku ,posle ke nemame vreme da mislime na nas :)

14. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @AngelOfArh kolku se popravi do sega?

Izvini ako si pisala predhodno. Ne sum voocila.

Jas dosega 3 kg.spored mene e mnogu, ke vnimavam ooveke od sega.

Последна измена: 26 февруари 2016
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    diazepam od 2 mg i spazmex dozvoluva sekoj doktor. ama normalno, i jas se plasam.

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Требa дa пoминaт.10 дo 14 денa пoсле испиените aнтибиoтици зa дa прoвериш. Вaкa ќе е лaжнo негaтивен дoкoлку не е излеченa.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Туку јaс денес зедoв упaт зa уринa зa aдриaлaб oд oпштaтa мaтичнa и гледaм шифрa Z34, знaчи мoже и oни дa јa пишувaaт :D

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.624
    Да, по ново и матичните ја пишуваат шифрата.

@zeka јас сум се на се 6 кг поправена еве го крај на 7ми месец. Прво тромесечје се поправив 2кг, до 6ти уште 2 и 6ти 2кг,од тогаш не сум ставила ни грам. Јадам многу овошје, дневно бар кило овошје јадам. И пијам многу вода.

На Bebulleee и S.Snezana им се допаѓа ова.
  19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Koj maler sum bre!! Mesto da se poragam vo 37 nedela, jas so temperaturi se raspravam. Eve 4 dena ne mi proaga, ke mora so antibiotik da pocnam. Cela bremenost vaka ne sum se razbolela. Ama sta ces, mora. Odam sega nakaj maticnata da mi prepise nesto.;(

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Јас да ве поздравам сите идни мамички, ми фали темава ептен... особено знаејќи дека ако не избрзаше ќерка ми, уште ќе си пишував тука :)

На Asiana, Bebulleee, SamovilkaH и 11 други им се допаѓа ова.