Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    I ti nas ni falish src, ama na lepoticata tvoja mnogu i se brzashe neshto :P I jas eve vo sekoj moment si chekam mojov da ispadne, ama kaj mene e inaet i ke ispadne vo 40ta nedela :P Gushki do malechkata, sega imash ushte poubava kategorija - Bebe :) Tamu ke se druzhime :)

На Bebulleee, SamovilkaH, only44you и 3 други им се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Еј мами.... Јас денес сум 21+1 , тоа значи дека веќе сум влегла во 6-ти месец ?

На Sunshine_1979, Mariangel, DigY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Da mila so sreka so lez kolku brzo vrvi vremeto:hug::*

На only44you и MADO им се допаѓа ова.
  4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Da,od 22-ra,sesti mesec :)

На S.Snezana, slobodka и only44you им се допаѓа ова.
  5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @S.Snezana @MADO ..... боже , боже.... многу брзо бе поминува некако времево ....
    Со лесно и вам и на сите мамички....

На MADO, Lorins и S.Snezana им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.529
    @jacqueline.s kako si ti ? Kako e bebceto ?? Te cekame da ni pises kako pomina poragajot .ama guskaj si se so kerkickata,sega dojde najubaviot period,taka :)

На Lorins, S.Snezana, jacqueline.s и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas ne gi smetam taka, so polni 22 nedeli togash vleguvash vo 6ti spored mene :)

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    ја видов и јас бебулка убава, дебелка, машала, колку се изменила за 1 месец од минатата контрола. муциња големи напрчени, носенце нагоре обравчиња истурени дури и раченцето му се гледа дека му е дебелко. дури сега го почуствував оној вистинскиот момент дека стварно ќе имаме бебенце што ќе личе на на мм или на мене, не дека и предтоа не беше така, ама некако како во илузија, те вака те така на муабети само :) емоциите и хормоните пукаат од сабајле! инаку се е во ред, треба да испитам крв и урина и да внимавам на исхраната, па од денес малку на режим, доста беше стрвост! инаку сум 29та кон 30 недела! уживајте мамички!

На Bebulleee, SamovilkaH, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.609
    Ја мислам дека ти грешка ги сметаш ама ајде. Вчера и гинекологот ми потврди, со 21+0 си веќе 22 и влегуваш во 6ти,а ти со 35+0 си 36та и си 9ти. Ти кажав еднаш ми се чини ;) Јас сум 29+1 и следната недела влагам во 8ми.

На MADO и Asiana им се допаѓа ова.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne znam jas tuka imav prochitano deka so polni 36 se vleguva vo 9ti i taka si smetam, i cela bremenost taka gi smetam.. Ne so vleguvanje vo taa nedela tuku koga ke ja napolnam deka vleguvam vo drug mesec :) Nebitno vekje sekako sum 9ti :D

На S.Snezana и ivi1987 им се допаѓа ова.
  11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ангел, дај уште еднаш поставија таа табелата со тромесечјата, не можам никако да ја најдам....

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.609
    Ја не читам многу многу, си прашувам гинеколог :D Според твојата рачуница бременост трае 41 недела не 40. Како и да е, ти чекај го бебуш сеа ;)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.609
    Screen shot 2011-09-28 at 11.25.40 AM.png

На SamovilkaH и only44you им се допаѓа ова.
  14. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    јас од последниот ден од терминот си враќам наназад, ако ми е 16 мај краен термин, значи од 16 април до 16 мај сум 9 ти, од 16март до 16 април сум 8ми, а овие сметањава многу многу и не ми се битни. битно месецот е 30 дена не 4 или 5 недели :). а здравје нека дојде 16 ти април, па кога ќе се породам, ќе ми кажат во која недела сум се породила, точно до ден, иако ќе знаем дали било 38 или 39та.

На S.Snezana и Smizzy им се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne, spored mene bremenosta trae polni 40 nedeli ;) Jas tabelata ja razbiram vaka: So 22 nedeli vleguvash vo 6ti mesec.. A ne so vleguvanje vo 22ra nedela :) A 9ti spored moite presmetki trae od polna 36ta do polna 40ta, ne znam zoshto bi mislela deka do 41va trae? Sepak ne mora da znachi deka e tochno, kako shto kazhav jas vaka si smetam :)

На wannaBeMomma, makgirl, SamovilkaH и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас престанав да се качувам на вага пошо само се нервирам.Минатата недела последен пат се измерив и бев 16+ Почнав со 70 кила а сега веќе 86 ама сум многу висока па не ми се познава страшно многу.А последниов месец не јадам леб,стрволинки,благо,не вечерам пошо не ми се јаде ич и пак вагата си оди ко луда и видов дека џабе е и пазење и се,дека сум си склона да си се поправам ко во првата бременост и си се помирив па затоа веќе не се мерам.Мада веќе сум 31 недела па си се тешам дека уште малку ми остана :D
    А кај мене лично не пали тоа ако пазам дека нема ни грам да качам.Дури почнаа да ме караат дека држам диета заради килажата и солењето памет дека многу сум јадела и дека треба само овошје и зеленчук да јадам за да не сум дебела,дека не било убаво.

На makgirl, Wanna.be.mum, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  17. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Dobar den feminki.Soncevo e,ubavo e,a vo mene nekoj strav,utre sme na kontrola 9+6,a ne sme se videle od 8+1..Sakam i Daj Boze se da e vo red so bebence..da e zivo i da napreduva..ke se bocneme i so progesteron i se nadevam ke pomine stravot vo mene....

На SamovilkaH, Lorins, Верче4 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Трае 40 полни гестациски недели, т.е 10 месеци. 9 месеци е по народски, односно не го сметаат оној месец кога се одвива зачнувањето. А гинеколозите следат од прв ден на последна менструација, затоа му доаѓа 10 месеци (по 4 недели). Инаку, во право си деветти месец започнува со 36 полни. значи, кога кажуваш број од неделата плус денот, значи дека веќе влегуваш во наредната недела. На многу трудници, а богами и на гинеколози им прави сето тоа збунка.

Инаку, матичната ми го закажа првиот скрининг за 11 март, тогаш и брисеви и приска ќе правам. Ќе бидам, здравје Боже 13+3. Прашав да не е предоцна, ми рече дека е таман. И на ГАК така ми кажаа. Инаку, досега сум била на два ехо прегледи само, а сум 11+3. Ќе гледам да си ги направам скрининзите, другото ептен ако мора.

На Lorins, bittersweet, S.Snezana и 3 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Во германија вака се пресметува.
    Лево недели, десно месеци.
    Bildschirmfoto 2016-02-26 um 11.58.29.png

20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Значи кај нив 9-от месец е исто што и кај нас 8-от ?