Се сведува исто на тоа што го кажа аннатх. Бременоста трае 10 месеци, не 9. Истите недоразбирања и дискусии ги има и тука, па на крај викаат кој како сака нека рачуна, или едноставно да кажува недели
Мене гинекологот кога ќе ми каже за некое испитување во на пример 15 недела тоа е 15+ некој ден, а не 14+ и сега сум 17+1 и за мене тоа е 17та недела. Но како и да е една недела горе доле не менува многу ако бебето се развива како што треба.
Јас не си го знаев денот кога точно сум останала бремена, бидејки имав менструација од циклус 35-40 дена. Ме водеа по последна менструација, значи плус минус една недела и не прави некоја разлика. Ни денот никој не ми го погоди за пораѓање, може и не сум 42ра породена, може и на време сум била имам Period calendar апликација која ми води одамна циклус и наместена ми беше во бременоста на Pregnancy mode па 2,3 месеци од кога се породив ми текна да видам таа кој датум ми одредила и не ми се веруваше 12ти Април точно беше последен ден од бременост таму, a според докторите 1ви ми беше, најдоцна 4ти значи можно е јас кога сум мислела дека сум 15та недела, да сум била 16та и плус
Мене ме водат само по мерките на бебето, бидејќи последна менструација имав 12.10.2014 и најдобро ми е вака. Битно е бебето да одржува континуитет во развојот.
Сега бев вц по мала нужда и гледам на влошката ептен цветло зелен исцедок кој немаше мирис, се бришам со тоалетната , исто.... Што може да е ? Познато ли ви е ова ?
Немам искуство. При нареден преглед провери си да не има некоја инфекција/бактерија, ради чиста мира, иако голема е веројатноста да се ``прочистуваш`. Што е често и нормално кај трудниците, се додека не пече или чеша.
Не ме чеша и не мириса и овој исцедок прв пат сега го забележав, ама искрено се преплашив. Утре сум на преглед , па ќе ја прашам докторката.... Оффф леле , да не е човек раат
jas sum vo vtornik na pregled za srceva akcija,ako zdravje boze se e vo red ,sto sledi potoa,mislam koi ispituvanja treba da se pravat?
Jas i @jacqueline.s nekolku pati imame pishuvano za ovoj iscedok.. I dvete go imavme, ne znam taa kolku dolgo no jas so meseci.. I ushte znae da se pojavi Se dodeka brisevi i urina se chisti, nema prostor za grizha
Гледам сте се запрајле маубет за недели, месеци. Па реков да ви пренесам и јас нешто дури бев бремена што ми го кажа матичниот.. Пример: Се зема датумот од последната менструација а мене ми беше 17.04.2015... Се смета +7, -3.. Значи 17+7 и 04-3 и излегува крајниот датум на пораѓај....
Shto ubavo si izgorev tri prsta na rakata ej boli umiram od bolka.. Staviv sol, staviv pasta za zabi pecheshe epten gi izmiv i sega si trpam si ofkam
70% е патолошко Марушке што направи ти? Не ставај ништо, ако не се трпи оти на лекар. Јас додуша сода ставам, ама не сум се изгорела во бременоста.
Ajde mamicki pomos.Redovno ve citkam ama nikako da pisamEve edna nedela imam strasni bolki vo sramnata koska bukvalno ne mozam da se dvizam.Ima nekoja mamicka so slicna maka?inaku sum 37+5.
Se izgorev na gorniot del na prstite kaj noktot i nagore i epten me boli posebno delot kaj noktite shto pochnuvaat Pod ladna voda koga gi drzham samo se smiruva i posle pak staviv i neven, staviv i kompir ama pecheeee ushte dzabe e
Лупај невен колку можеш повеќе. Душа бе уште тоа ти требаше. Ние некни ќе уплаќавме ама тек денес стигнавме. Мм сега ми рече спремај се те зимам и идеме Идеме во Санте да си договориме породување
E тоа што си го ставила под ладна вода највеќе си се зезнала. затоа и одпосле толку пече. затоа и нишо друго не помага