Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    поздравчеее...до сите труднички....
    малку поразлично прашање од последните коментари кои можам да ги прочитам...
    имено, дали според симптомите на бременоста може да се разпознае полот на бебето?
    еве мојот пример е следен:
    - во првата бременост не ми беа отечени градите (дури во 8 месец), сега ми се страшно тврди и потечени, иако сум само 8 недели бремена...освен тоа, со првата бременост кога носев момче, лицето ми се исчисти како на мало бебе и ми порасна еден тон коса...а воедно немав потреба од нешто благо.....
    ........овој пат е различно...лицето ми е суво со мали бубулички, поуморно се чуствувам, не јадам многу, но имам голема пореба од шеќер....(инаку шекерот ми е да речам нормален 5.7..никогаш сум немала проблем со тоа).....
    ПА си размислувам дали сега е во прашање девојче или тоа се бабини приказни...ве молам за коментари од вашето лично искуство.......убав ви дееннннн.........

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Здраво Миламамица.. Пред се да ти честитам за бременоста и со лесно и убаво да си ја поминеш.. Јас мислам дека немаат никаква врска симптомите бидејки се си зависи од организам до организам.. Кај мене на пример е комбинирано. Моето бебувче е машко, па уште од почеток на бременоста и лицето ми се нафрла со тоа што после се исчисти, градите постојано ми растат, косата на почетокот многу ми пагаше а сега исто така е супер.. За благо да не правам муабет, срамота е колку многу јадам, јас и пред тоа си јадев ама сегааа цел камион чоколади ке изедам. А сите ми викаа дека ке сум јадела кисело, но тоа го јадам во нормални граници. Незнам, можеби има некоја поврзаност, но сепак мислам дека се си зависи од организам, па дури имам слушано и дека две бремености кај една мајка се различни, без разлика на полот на детето. Како и да е, ти посакувам се најубаво, со лесно да си ја поминеш целата бременост, па и ајде нека биде девојче, сега тоа е на ред :)

На milamamica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    лесна и убава бременост ти посакувам :inlove: во врска со полот на бебето има разни приказни ,нешто ке се погоди точно ,нешто зависи и од организмот ама пошто си со втора бременост и ако чувствуваш разлика во самото носење можно е да и разлика во полот на бебчето,јас имам керка ,и сега докторот ми рече дека е пак девојче а симптомите ми се скрос исти како и во првата бременост :) другарка ми имаше синче а сега се породи со керкичка и носењето и беше различно ,сега колку има логика ке видиме откако ке се породиме ;)

4. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    .....bas vi blagodaram...i jas sakam da e devojcence.. :P....
    i uste edno prasanje kako gi lepite tickercinjata na komentarite?

5. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    ok...se snajdov, vo sekoj slucaj fala..

6. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    milamamica јас имав сосема различни симтоми за бременост со двете,а првото ми е машко и сега нормално мислев дека ќе биде девојче ама не испадна така :$
    Баш и матичниот гинеколог ја прашав ми рече дека немало врска симтомите со полот, секоја бременост си е своја приказна.
    Првиот пат мнооогу повраќав а сега само имав киселини и само 3 пати повратив ама со јаки главоболки и вртоглавици...Првиот пат сакав да јадам месено,благо...сега сакам варена храна и мнооогу овошје и зеленчук а двете се курлиња мамини :lol:

7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    148.603
    здраво феминки!еве ме и мене.бев на лекар ми потврди бременост 5та недела и 5 дена.има жолто кесе ама не се забележуваше срцева акција.др.ката ми рече дека е рано и ме закажа другиот петок да одам на контрола.утрогестан вагиналети ми даде и фолна која си ја пијам веке некое време.не можам уште една недела во неизвесност да врвам.оваа бев ни на небо ни на земја рассеана и отсутна.ако некоја била во ваква ситуација ве молам пишете ми!! :worried: :worried:

8. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Првиот пат кога бев на преглед за да ми потврдат бременост бев 5 недели и 6 дена и немаше срцева реакција, докторот рече дека е рано. Негде за околу 10-на дена бев повторно и се беше во ред. Немој да се грижиш

9. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    рано е за срцева акција ,немој да паничиш ,биди си смирена , после осма недела ми потврдија срцева акција и со првата бременост и сега ;) поздравче и само позитивно :)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239

Истото ми се случи и на мене, ми видоја жолто кесе ама и не беа баш сигурни дека е тоа затоа што беше како точка, па од приватно ме пратија во ГАК да ме видат на 4д па и таа докторката гледа гледа неможе ништо да види а не па срцева акција (а тогаш ми рекоај дека на 6та недела би требало да има) и појдов за една недела веќе убаво се гледаше жолтото кесе но повторно немаше срцева акција и јас паники ау одма црни мисли страшно и пак појдов за една недела и тогаш веќе се слушаше срценцето :) така да ништо страшно не паничи тоа е уште малечко има време само позитивно :)

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки ајде помос...ви посакувам се најубаво на сите , имам едно прасање, ме загризува...нели се спремам за инвитро и требасе кога ке добијам да поцнам со таблети за контрацепција! завцера добив и поцнав да пијам таблети, до сега две испив но приметив дека усте првиот ден престана да ми теце, само по малку кафеаво и кога мокрам по неколку капки црвено, вчера исто а од денес почна страсно да ме боли стомакот ниско доле! сега се тусирав и немам нисто!!! тоа не е вообичаено за мене и се прасувам да не мозеби сум бремена?! ама па немам никакви симптоми за тоа, а и ми дојде точно на време! утре ке направам тест, но се пласам ако сум бремена, тогас веке испив две пилули! секогас ми трае по 6-7дена , а сега трети ден немам нисто! молам за совет бидејки навистина сум испаничена, до утре незнам како ке преспијам! однапред благодарам! :inlove:

12. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Lori mila neznam sto da ti kazam bidejki ti najdobro si go znaes tvoeto telo a za bremenost ne mora sekogas da postojat simptomi ....nemoj da se mislis za tabletite sto si gi ispila ne bi trebalo nikakp da nasteta ako daj boze postoi bremenost bidejki i jas neznaejki deka sum bremena zimav mnogu jaki tableti za grbot pa eve ne fala bogu......toplo ti preporacuvam da se smiris i da ne mislis na toa i utre da si napravis test pa se nadevam deka po prirooden pat si ostanala.....ti posakuvam srekicka mila da si se izraduvas

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти благодарам многу, ова ми е многу невообичаен циклус, мислам дека не сум бремена, а плус и ми дојде на време точно до ден, но сепак ме загризува болката во стомакот а и тоа дека немам нисто, ако сум останала бремена супер, ама мислам дека не сум ,и сега прочитав во упатството дека бремени несмеат да ги пијат тие таблетки ! јас две испив , ако сум тогас не ке е на добро! Во секој случај утре ке се осигурам и ти благодарам за советот, лека нок :*

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    лори не се секирај јас мислам дека не си бремена за жал али си ги почнала таблетите за контацепција на прва ден од циклус јас знам дека ги пиев микрогинонот на 5 ден од циклус така да ако веке пиеш контацепција секако ке делуваат на циклусот бидејки се пијат од 5 ден на циклус е сега незнам може овие твоите се од прва ден али најдобро утре едно тесче напрај си и јави му се на докторот

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Mи текна..си викам тука си муабетиме а не знам ни кој ни што :) па ми дојде на идеја и така е темава муабети, да се исподоговориме да се собереме сите еден викенд на по едно кафе... :)

На Katalea, HeidiDiWalt и SimonaTino им се допаѓа ова.
  16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mesinja ne znam kako da se izrazam,malce mi e glupo ama ke si prasam.Od vcera cuvstvuvam bolka kaj sramnata koska,i sramnite usni me bolat.Osobeno pri napor e poizrazeno(odenje,stanuvanje od krevet,navednuvanje).Sto bi mozelo da bide,epten mi e cudno,nikogas porano ne mi bilo vaka.

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Незнам Каталина сто би мозело да биде, ама ако не ти помине за ден два , тогас подобро обрати се на лекар, ти посакувам да ти помине само од себе, поздрав

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    јас мислам дека е тоа нормално и мене ми се случува. Мојот матичен доктор ми рече дека тоа е од плодот дека тој си тежи и затоа се чувствува таа болка. поздрав

19. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И мене од време-на време ми се случува истото
    Ме боли срамната коска,бутовите а сега почнува и карлицата...ама не е страшно се издржува и трае дури не се сместам во поудобна положба

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Нормално е во поодмината бременост да болат препоните, срамната коска, ниско долу кај јајниците, без грижа ;)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.