Совет за друг пат-кога ке се изгориш никако одма под вода. 2 мин ке цркаш ама нема да ти е како сега. Сега држи во вода да отспиеш ке помине
Држи ги во ладно млеко. Нема да имаш ни плик ни црвенило. Од искуство. Се извинувам, ко падобранец скокнав
Мислам дека тоа е веќе нормално во таа гестациска недела. Тежи бебчето и тоа е тоа... Ништо друго не ти преостанува освен да истрпиш до пороѓајот.... Со лесно
Инаку јас пак да си се пожалам ... Денес правев крвна слика, па железото за три и пол недели од 18.1 паднато е на 10.1
@only44you јас си ја ставам или со корн флејкс во јогурт плус ленено семе, или само чиа 2лаж си покиснувам и оставам 10тина мин да набабри. Ова зошто ме мрзи да мешам миксови кои стварно помагаат исто така а и дека сум алергична на мед. Ова ми е ем брзо ем ефикасно
Е ти дојде на мое место нема што да правам тука , а ми фали и мене темава:/ но скоро никој незнам од тогаш скоро сите се породија и помалите мешиња...ги пречекав само @Mariangel @AngelOfArh и они лека полека при крај се со лесно на сите сликаа од мешее сакааам
Јас да ви пишам, денес бев на 4д се е во ред со мојето мило, неножев да издржам како ми кажуваше овој орган се е добро,јас како да ми се ронеше камен од срце, а солзи сами течат, пола саат си плачев докторот ми вели да престанеме ако ти е лошо а јас да имав со злато би го покрила од што ми кажуваше убави вести. Фала Господе секој ден незнам колку пати се помолив за двете фала штто ми ги слушна молитвите, фала ви на вас феминки кои бевте тука кога најмногу ми требавте кога незнаев што да правам, да не бевте вие, вашите совети незнам како ке беше, господ на сите да ви ги оствори желбите , а посебно на сите да ви даде здрави и среќни бебиња , а заборавив да ви кажам дека носам машко.
Ista situacija. Nemozam da se dvizam, a najveke me boli koga menuvam strana pri lezenje ili spienje. Doktorot mi veli nisto ne e. I jas sum tuka so nedelite. Lele zenicki, jas izgorev od temperatura. Cel den ne mi se simnuva, pocnav so antibiotik. Tri dena mi variva, ama denes ne se simnuva. Zar ova mi trebase pred poragaj.
Abe za mene ne mi e problem. Ke si izdrzam, ne mi e prvpat. Ama pocnav da se sekiram za bebus. Da ne mu e nesto nemu od ova temperaturava. Mada ne bi trebalo, ne e visoka.zatoa i pocnav so apcinja, deka ne pominuva.
Fala mamicki na odgovoriteizgleda krajot e najtezok ama Ke izdrzime.Mene mi e prvo bebce I se me plasiso lesno neka ni e site
Жени, отеков ко слон ноќеска. Главата, нозете, рацете... ко друг човек да бев. Одвај ја протуркав ноќта, па цел ден денеска спиев, на рати. Имам уште неколку недели, докторот ми рече дека ке си терам до крај, се е уредно ко што гледа, ама ми тежи телото. Плус, имав стриички супер ситни, преку ноќ станаа големи. Не е битно тоа секако, ама си викам, добро уште колку ќе растам Бебето ми е скоро 3 кила веќе Одвај чекам да ја запознаам. Си викам, колку сака нека боли, ама барем ќе се олеснам и ќе се запознаеме со ова малово што клоца цел ден, а е супер мирно ноќе.
Мамички имам ужасна главоболка уште од сабајле, синоќа за прв пат ставив вагиналетка(имам многу бело прање) дали може од нив да ме боли. Кажете некој лек за мојава глава.