Леле тебе те заборавив ццц срам да ми е и ти ситно броиш- неможеш да стоиш уф ме потсети на клоцањето, веруј до 40 дена ми кркорат цревата јас од навика раката на мешето мислам ќе мрдне хахахс Инаку синко кај мене ноќно време цело време мрдаше, клоцаше , а сега си спие целаа ноќ по 10-11 саати без будење за цицање, Со лесно милаа уште малку остана
Јас да ви кажам презадоволна сум од докторката Елма Абдула, тоа не е човек ангел е. Денес се запознавме, ми посвети пола саат само муабет си правевме, се убаво се договоривме и едвај чекам да поминат овие 6 недели да идам кај неа на преглед. Се ми објасни како треба што треба. Не дека се сомневав во изборот ама презадоволна сум. Ми даде нешто плус од суплементи сега, со резултатите од брисеви, хемостаза и крвна група да се видиме во 35та недела. Е да ми кажете уште дали сте правеле тоа хемостаза? И оние испитувања за инфективен скриниг кога ги правиме?
Прво да прашам какво е чувството кога ика бебето? А околу муабетот со неделите и месеците,имам една апликација на тел. и за 21+ недела ми покажува 6 месец. Значи со полни 21 се влегува во 6ти според неа.
Pod najitno sol da idfrlis od ishrana. Jas veke cela sedmica ne sum stavila nisto soleno vo usta, totalno bez sol jadam se. I eve veke nekolku dena nemam òtoci voopsto.
Da sum pravela hemostaza i ddimeri vo 8 mi mesec nekade. Togas gi napraviv i za hiv i hepatit testovite. Napravi si gi site brisevi kaj maticen, ke ti gi priznaat, da ne davas pari tamu dipolnitelno.
Здраво мешиња, да ве прашам кога почнавте убаво да осеќате клоцање? Јас сум 21 недела и сеуште само малку осеќам нежно и еднаш или два пати во денот обично после јадење кога ќе седнам да одморам, веројатно сеуште е рано? Во 20 недела бевме на втор скриниг се беше во ред, а утре сме за ехо за срценцето, па се надевам ќе чуеме исто супер вести. Нареден преглед кога е? Во брзање заборавив да ја прашам докторката најверојатно по еден месец како секогаш само ми е страв да не пропуштам некои важни прегледи или испитувања? Поздрав идни мамички имајте убава вечер и убав викенд
Девојки еве едно глупо прашање, ама тоа е Ме интересира дали кога ти мерат цервикс е исто како да те гледаат дали си отворена? Малце глупо е прашањево и незнам како да го поставам. Сакам да прашам дали отварањето е едно исто со цервиксот, т.е дали кога цервиксот си е се во ред затворен има опасност од отварање или едно исто е тоа. Бев на преглед дека мав болки и док рече да ме прегледа прво всгинслно со спектрум да види дали случајно сум се отварала предвреме ама бидејќи не беше мојот доктор ми беше страв и одбив па место тоа ми го мереше цервиксот и фала богу е се во ред со него. Е сега ми е страв дали тоа отварање е нешто друго или е едно исто со мерењето на цервиксот..... Извинете на глупово прашање ама сум загрижена
Јас сум 22 недела и исто така 2-3 пати во текот на денот нежно го осеќам ама си мислам сеуште е рано за повеќе да се осеќа. Обично на сабалје после јадење го осеќам најмногу. И ние сме утре за срценцето. Инаку за прегледите ако е се во ред исто си е по еден месец барем мене така ми кажа докторката. Со среќа утре, најубави вести да си чуете
@Верче4 фала ти за одговорот, јас повеќе навечер го осеќам исто после јадење, постелката ми е на преден ѕид можеби тоа има врска па затоа помалку го осеќам, а може и уште е рано, ќе почекаме за некоја недела па после да не се жалиме дека не можеме да спиеме од клоцање со среќа и на вас утре
Да, сигурно и тоа игра улога ама има време како што кажа да не се жалиме за некоја недела Фала ти, во плодност да не сте утре?
Ne znam dali e za tuka prasanjeto,no ve molam.za pomos ako moze da mi pomognete,nemozam da se otvoram terminot mi ponina a jas nikakvi bolki nemam,se custvuvam kako da ne sum bremena??! Koj moze neka mi pise oti jas neznam sto vece da napravam .