Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Оди на болница, вероватно со царски ќе бидиш ако не се отвараш. Или ќе ти дадат провокација

2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.804
    Допаѓања:
    142.160
    Ракче, беше на лекар? На ЦТГ? Што ти кажаа?

3. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Можеш 2недели плус од терминот да го носиш не е страшно тоа, ако цтгто ти е уредно почни повеке да се движиш, клекнувај повеке пати така да кога клекнуваш шири ги нозете во в латиница буква, не пиј магнезиум, јади црвени цитрони, и не е страшно, има провокации, ако нема ништо има други избори само бебето да е добро.

4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Shto ubavki pluski mi ispadnaa po ceeeli prsti abe ubavini :D Nishto ne pomogna :(

На KikuFFka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Дали правел некој испитување како амниоцинтеза но преку крв во Гинекаликс (NIFTY тест) и колку чини постапката, даваат ли на рати? Не можам да најдам ценовник, по форуми читам пред две години било 800/700 евра, сега не знам колку е.

Последна измена: 26 февруари 2016
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Tolku e i sega 800€ :) Imashe 2-4 chlenki go imaa praveno i prezadovolni bea samo ne se sekjavam koi.. Neka ti kazhat iskustva :) I mene mi beshe ponudeno no jas odbiv :)

На only44you и Abeja им се допаѓа ова.
  7. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Jas pravev NIFFTY ama preku CRYO SAVE , materijalot go pustija na ispituvanje vo Svajcarija, potocno vo Zeneva i mozam da ti kazam deka sum prezadovolna...Inaku me kostase tocno 700 evra.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Приметувам дека непцата на2-3 заба ми крвават и кога поминувам со четката од едно место како да допирам некој нерв и осеќам некоја непријатна болка. Има некоја искуство со ова ?
    Мислам дека внесувам доволно калциум ама изгледа ќе треба да зголемам, само не знам дали да одам на стоматолог сега или да чекам да се породам ;)

9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @sunshine2015 bash preeska mu se zhalev na mm deka denovive imam maka so krvarenje na nepcata.. I toa od razlichen zab sekoj den :) Nemam poim shto e prichinata..

Inaku mamichki eve me mene pak so bolki, ne obrnav vnimanie na kolku vreme se ama eve od sega ke gledam na saat, pa mozhe sinko reshil za vikend da ne izraduva :inlove: Se nadevam ne se pak lazhnite 8)

На stejsi2005, Bebulleee, DigY и 4 други им се допаѓа ова.
  10. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    А баш сега помислив на тебе,дека имаше лажни болки и пак да не ти се појавиле хаха :lol:

Инаку тебе кој март ти беше термин?

11. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Da bev ctg ne pokazuva bolki,mi rekoa ponedelnik da idam,mi ide da legnam vo topla voda vo kada i toa da go probam.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.604
    Пробај Ракче, што те кошта. Наполни када со потопла вода и малку уживај. Движи се максимум што можеш и побарај на УТ вежби има тон за полесно отварање. Ко што ти кажаа не си единствена ;)

13. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    На S.Snezana, Bebulleee и DigY им се допаѓа ова.
  14. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    AngelOfArh aj daj mi.link za koi vezbi mislis,eve i denes se budam bez bolki,zemav i ananas jadam urmi cocacola i cokolado za da mrda poveke ama nisto ne mi pomaga? Imali nekoj probano so topla voda,?

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Dobro utro drushki!
    Ajde so lesno koj dobil bolki, koj gi ceka da se olesni, se da pomine brzo. :* :*
    Inace i jas prasuvav za toj test pred nedela dena, mi rekoa 750 eu, se pravi ili kaj niv ili vo bolnicata kade sto vodite bremenost, bidejki sorabotuvale so poveketo privatni bolnici. Iskreno da vi kazam jas ne mozam da si go dozvolam. Ke pravam samo prisca i toa privatno zosto ko sto kazav gak nekam da ja poglednam ne pa da vlezam.
    Inaku nie sme ok. Malku cudno spijam i strav mi e da ne go pritiskam bebusko (na strana ama nekako na stomak sepak) mu se slucilo na nekoj da e u takva cudna polozba? Problem e ?

16. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Добро утро и од мене.Јас настана,одобрена.ке се туширам и право во фирма по плата..:) него денеска требаше на контрола да одам ама бидејќи нов ми е матичниот не знаев дека сабота не работи ааааааа едвај чекав да идам.Сега ке си чекам понеделник и така.:)

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.527
    Dobro utro mesinja!Jas sabajle okolu 5h.se razbudiv da idam do wc i me presece leviot jajnik,i malku stomak me zabole i taka pospana odam vo wc i pomisliv da ne se porod.bolki i si vikam "eee ne sega ,mi se spie " ....luda :):Di legnav ,me zabole uste dvapati i sum zaspala.I sega me boli taka od levata strana,ama koga bev vo cetvrtokot na GAK go prasav dr.deka me boli od levata strana -rece ne e strasno,taka koga osetis legni na levata strana i miruvaj ! I sega ke vidam do posle ako pak imam nekoi bolki pojaki ke odam na lekar(oti dr.Kaev mi rece ako imas jaki i neizdrzlivi bolki ili puknat vodenjak togas dojdi).
    @Mariangel ti spies uste ili ima nesto:inlove:
    :inlove:

Последна измена: 27 февруари 2016
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.604
    Ананасот ти е најголема грешка, сестра ми од него заглави на бокс 12 саати. Реално мислам дека нема храна која ќе ти испровоцира болки, ама храната богата со магнезиум го прави грлото на матката еластично и бебето не може да пробие низ него. Ова ни го кажа докторот на ГАК кога се породуваше сестра ми. Едноставно наполни ја кадата со потопла вода и легни внатре, ќе ги опушти мускулите. Имај незаштитени односи колку што можеш повеќе иако можебо не ти е до тоа и мти нека сбрши во тебе. Од вежби знам една која е многу делотворна според тоа што сум читала, застани на коленици и на раце, како куче, и со газот движи се лево десно, само со газот. Истава вежба ни ја кажаа и на предпородилни курсеви, само стоечки, потпрена на стол со рацете, раширена во нозете и се нишаш лево десно така што со едното колено потклекнуваш а другата нога ја исправаш. Пиши на Гоогле ќе ти излезат многу, јас од телефон сум и не можам моментално. Мислам дека и топла када и секс само ќе ти завршат работа ;)

19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Fala ti na odgovorot jas citav do sega site velat seks a procitav deka moze da dojde do gusenje na bebe,pa toa me ispanici mnogu,bebeto mi e spusteno skroz nisko so glava nadolu,postelka zrela 3 stepen mi fali barem edn prst otvor i potoa tie ke me dootvorat ama jas nemam ni eden.edino sto polovinata me boli ama ne e porodilna bolka.i uste si mrda bebceto si se dvizi niz stomakot.

20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    A koja gestaciska nedela si mila ?