Od utre 42,se plasam zosto mi rekoa da cekam do ponedelnik ako ne dobijam bolki vo ppnedelnik ke mora da me porodat so provokacija so nekoi 6 kapki ni jas ne zm kako se odviva seto toa,mn sum isplasena
Ajde, nemoj da se plasis, pa si ti dosla do samiot kraj i naskoro ke si se guskas so bebus... So lesno dusicke
Zenski da ve prasam, normalno li e da mi se spie non stop? Bukvalno zaspivam kako sto sedam. Vcera zaspav vo 7 vecerta i terav do 5 sabajle. Pa premnogu e mislam... I mnogu mi e tesko da gi nadminam dremkite. Ova posebno na rabota koga sum. Ako mi e ova od sega, kaj mi e krajot narednive meseci?
I mene vo prvite 3 meseci samo mi se spiese i mnogu spiev... Ednas mi se sluci i na rabota da zaspijam E sega, kaj mnogu trudnici zelbata za spienje e individualna.... Na nekoi im se spie samo vo pocetokot, na nekoi im se spie vo tekot na cela bremenost, a znam feminki od tuka sto dodeka bea trudni imaa nesonica, voopsto ne spiea
Ја женички мои решив денес пица да си правам.Арно ама цела сум во грозници, грло ме боли, кашлам, омалаксана сум и + имам болки во стомакот. 38ма недела и три дена сум.Денов или ќе биде пица ден или бебе ден Ве гушкам и ако има нешто ќе ве известам
Денеска благо ке правам, пак, ама иам болки некако у половината менструални. Повеќе ми се лежи, ама инат, ке го направам благото. Само морам до продавница по ванила, а мн ми е тешко да се облечам. Ама одам. Ракче, легни во када со топла вода и вежбај како што ти кажа Ангел, не се плаши, некои и во 42 се раѓаат, не е лошо тоа ни за тебе ни за бебето, тогаш сакало да излезе.
@rakce89 Pretpostavuvam e tesko vo poslednite nedeli ama zosto nasila so raganjeto? Pocekaj terminot ne e sekogas verodostoen, bebus saka uste malce kaj majka na toplicko, samo ke si kazi koga e spremno za da se sretnite, a i da ne se otvoris ima resenie, so lesno, da spodelis posle so nas kako pominalo
Настината сум веке неколку дена, се пд умор ми е , трчај по клиникине,се испотам и толку Грлото ме болеше еден ден и ми помина со пантенол таблетки за лижење, ама овој нос глуп ми тече и од него повремено качувам температура 37, повисока не. Докторот ми вика за таа тт не се пие парацетамол. Не знам што да земам веке за носов, супи, лимони, витамин ц, млеко со шекер прегорен и маргарин, ракија со бибер облоги се пробав и не поминува, и веке почнав да се нервирам.
Ne be moevo e inat detence, se zafrkava so mene Si se naspav do 10 saat bez bolki, taman vi kazhav ke gledam na saat dali se na interval i ne me zabole vekje Ke ispadne nekogash, a mislam ke odi do kraj
Jas i ti istojas se plasev predvreme da ne se porodam,a masala eve sum 37+3 i si cekam.E denes vikam malku ke se razmrdam niz doma,si cistev i perev i sega odmaram.A utre ako e ubavo vremeto sakam da setam.Dosta bese lezenje
Mesinja sakam da prasam koga se pravat mikrobioloskite,jas veke sum 13nedela i vcera mi kazaa deka mi gi zakasnale,se pravele porano,a za briskata veke mi zakaza za vo mart
Првиот скрининг и приската се прават 13 недела. Ајде женчиња да видиме колку од вас ќе родат на 29.02.2016 Што мислите за оваа можност? Сте размислувале ли на темава?
И јас бев исто ако ти е затнат можеш оперил капки јас ја прашав докторката и ми рече може оперил а ако ти тече пробај со инхалација со босилек мене тоа ми помага
приската и скринингот се прават најкасно до 13+6 ( јас правев на 12+1) а она веке е 13 та недела, а има закажано во март, е сега зависи и кој март ако е вторник не е касно. @ruruk мене ем ми тече, ем затнат ми е повремено. Ти качуваше ли температура? И баш те мислев пред некој ден, беше ли кај димчев што направи се е ок така