Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.117
    Допаѓања:
    328.872
    Каков проблем?
    Ако крвариш мораш одма на доктор?

2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas cela bremenost "stravuvam" od toa :D Ima shansi da letne bebush na 29ti hihi ke mu slavime na sekoi 4 godini shto :D

На Lorins, Smizzy, stejsi2005 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.560
    @alisijad во топла вода ке ставиш јаболков оцет и ке седиш на пареата, од капки можеш аква марис, марисол, оние со морска вода што се.

4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    9mart togas 14 15nedela ke bidam

5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Docna za priska 1. Moze ke te prati na priska 2 direkt. Ako mozes napravi si sepak vo tek na 13 nedela, imas uste vreme.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Мамички, денес бевме на ехо за срцето, докторката кажа дека на ИВС има мал дефект од 2,5 мм кој после 24 недела би требало да се затвори, ми објасна дека не е страшно и дека повеќето од бебињата го имаат, дали некоја имала вакво искуство? @Верче4 како поминавте вие?

Прикачени фајлови:

• 2.png
      2.png
      Големина на фајлот:
      5,9 KB
      Прегледи:
      24
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Извини што вала улетувам, но Оперил во бременост и доење НИКАКО! Исто ни фервекс ни тајлотход...парацетамол само ако ти висока темп над 38. Инаку за носот можеш нешто на природна база да ставаш марисол и некои слични природни спрејчиња, супа ќе си јадеш, млака вода со лимон и мед, за грлото чај со прегорен шеќер, исто за кашлање има еден рецепт кој ме спаси во 8 ми месец, кромид на кругови сечеш и ставаш во тегличка па лажица голема мед,па пак кромид неколку кругчиња , па пак мед до пола тегла така, го оставаш во фриждер една ноќ, ќе си пушти сок, и три пати на ден по 1 супена лажица земаш неколку дена и ќе бидеш како новаа ;) п.с. воопшто не е гадно и не смрди ;)

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Mene za istava rabota Dimcev me izvadi od pamet, demek mu se videlo. Posle se ispostavi deka nema vrska. Sepak bev uste na dvapati kaj Drasko na pregled. E sega, kolku me informiraa ovoj otvor moze da se povlece sam od sebe po raganje i deka ne e strasen. Ke moras da napravis kontrola vo 28 nedela koga pojasno ke se gleda sostojbata. Togas ke ti kazat definitivno kakva e situacija. Kaj poveketo bebinja se zatvaralo do vtorata godina id zivot bez operacii.

9. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Ми рече на контрола во 25 недела после 4 недели, до тогаш рече треба да се затвори, а доколку не се затворело не било страшно да се роди и со тоа. Доколку се роди вака и не се затвори треба операција?

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Фaлa ти :) кaшлицa немaм, сaмo нoсoв и oвaa темперaтурaвa целo време вaрирa зa пoлa сaaт се кaчувa и симнувa нo не пoвеќе oд 37.1 и веќе нa живци ми oди :devil:

11. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Не качував температура до 37 ама пиев и парацетамол одвај се опраев уште ми тече по малу носот иначе бев ми рече све е океу ако сакаш за посигурно 100 % амниоцентеза и преку крв и тоа било 750 евра ама ми рече тоа ти е само давај пари :)

12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ако за секој случај да кажам некоја трудница може ќе и притреба ;) туку пробај со чорапи со вински алкхолен оцет стави си, и земи крпчиња со алкох оцет стави си на пулсните места , истуширај се после со млака вода и готово ;)

13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Navistina ne sum strucna, mozam samo da te lazam. Edino ke ti kazam mene sto mi kazaa. Da odam na kontrola vo 28 nedela koga srceto e pogolemo i koga pojasno se glealo. Voedno vo 27 nedela site procesi za zatvoranje na taa pregrada se kompletno zavrseni. Znaci otkoga ke zavrsat potoa pregled. No mi rece doktor Drasko, deka i koga se ragaat so ovie otvori vo najgolem slucaj sami se zatvaraat do 2 godina od zivot. Samo vo slucaj na golemi otvori se idi so operacii.

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Стaвaм и oцет, рaкијa, целa куќa ми смрди :lol:ќе се симне пa пaк ќе се кaчи, тaкa некoлку денa,a ми викaaт дoктoриве дa не пијaм пaрaцетaмoл, дo сегa мoже ќе ми пoминеше дa се нaпиев :(

15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Епа не е висока таа темп затоа ...ставај оцет на чорапи и често менувај ги, можеш и рендан компир да ставиш во чорапи и на глава со крпче да врзиш...па следи темп ќе видиш подобро ќе ти биде :)

16. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Фала ти многу, сепак ќе одам на контрола во 25 недела, па ако треба потоа во 28 ќе одам повторно, стварно се загрижив, само проблеми излегуваат :|

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    @Maneli ние супер поминавме без никаков проблем докторката беше многу задоволна и баш гледав на ливчето кај нас не го пишува тоа, не се секирај кога ти кажала дека го има често и дека може да се повлече ќе го следите и ќе биде во ред. Јас така засекирана сум за бубрезите пиелоните беа поголеми нормално било до 4мм а кај нас беа 5 но докторката ми кажа да не се секирам дека често било кај машки бебиња и дека сами се средувале можи и бебчето да не било помочкано во моментот па заради тоа па ќе видам на следниот преглед како ќе бидат со добри мисли ќе биде во ред да не се потресуваме. Пишав и тука за тоа ама ниедна феминка не одговори најверојатно немале таков проблем. Поздрав и убав ден.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Се надевам се ќе се среди, мораме да мислиме позитивно. Поздрав и благодарам на одговорот

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Кај мене ги мереше на мозочето позади шуплините исполнети со течност едната беше 4а другата 9 а максимум е 10 тоа малце ме исплаши и ми кажа за 4недели пак да се провери пак иако е во нормала сепак да се следи па незнам некој слично искуство да не има, и јас сум загрижена малце мм ми вели дека кога си нормално нема што се грижиш, ама не баш така незнам ке видам во 24н што ке каже матичнот па можеби ке направам преглед 28кај Димчев.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Мешиња дали имате, или сте имале на почеток од бременоста поинаков вкус во устата?
    Не знам како поточно да објаснам, не баш понаков вкус, туку некако како плунката да ми е поводеста. Баш чудно некако...