Да, и тоа ми правеше да се засркнувам поише па да се закашлам. А и вкусот скроз ми се смени. Туку ве читам ве потресуваат со непотребни информации, чуму? Единствено за срцето кога не можеше да го измери ми рече и се покаја човекот искрено. Ми нема логика искрено. Милиметри се во прашање, не којзнае што. Систина им е веќе проѕирна приказна, идеш кај Димчев па он те праќа кај Драшко. Јас не знам ништо од мм, само докторот си кажува се е во ред и толку. Реално ако има проблем кај бепчето не се рефлектира само на еден орган, тоа вчијае и на растот и на другите органи. Оти ве потресуваат толку.
E bas taka. I mene u bubanj me vnesoa si taa nivna gadna sema. Me prati kaj Drasko, za nekoj ekstra dinar, ne sum spiela so meseci dodeka ne pomina i vtoriot pregled po dva meseci.
E dobro be lugje -site sto ste vo 9ti mesec osekate po 10dvizenja na bebeto sekoj den?! Ja neznam veke se izmoriv psihicki -ovie denovi samo brojam dvizenja i eve denes do sega 5-6 pati go osetiv i 2-3pati ikase,ama i poveke se dvizev denes.a dr.mi rece ako se pomalku od 10dvizenja da idam na lekar.i sega ete ti nervozi.Sekoj den se nesto iskaca,kolku i da sakam da uzivan vo bremenosta ne mozam
Aj kasni blago poveke i legni na leva strana i cekaj. I jas se zamarav dosta prosliot mesec so toa. Pa moze preta koga spies. Jas koga spijam ne ja osekam. I broj gi vo tekot na cel den, ne naednas da bile 10. Kaj mene se slucuvase da ne mava samo da se dvizi stomakot, i toa si go racunav.
Eeee eve me meshinja Konecno si se zapoznav so sinko imav zakazano carski neli na 20ti ... ama dodeka se adaptirame da se navikneme eden na drug ...pa ic nemav ukluceno forumov da ve citnam... Na site shto ste sledni vi posakuvam samo so lesno da si pominete. Moeto iskustvo nema da go spodelam ne e ubavko, najbitno pomina dobri sme i se se zaboravi. Nema poubavo neshto od toa da si gi vidite okcata na vashite najmili mi ide da go smackam od ljubov hahhaha... Vie kako ste shto vi se nablizuva terminot?? @slobodka , @flower30 , @AngelOfArh , @Mariangel ...? Ubava vecer meshinja ve gushkame siteeee *
@MaLeCkO :) neka ti e zivo i zdravo sinceto,golemo da raste.Uzivajte i guskajte senie si cekame uste. @slobodka jadam i blago i na leva strana lezam ama neznam mozebi kako sto vikas i vo spienje da mrda ,a moze i sekogas da ne go osekam a da mrdne ! I jas da si se pozalam kako sto sum preplasena za poragajot ,pa si nemam rabota citam i po drugite temi za GAK i za poragaite tamu abe neznam treski me tresat Lele se molam samo Gospod da ne cuva i mene i bebeto i da pomineme dobro.I site trudnici i bebencata da ve cuva Gospod i da piseme naskoro deka sme se olesnile brzo i lesno.
Ајде, храбро само, и јас читам се и сешто и се изнаслушав секакви приказни, ама сакам да ги знам можните сценарија. Мене проблемот ми е што многу сум избувлива и многу се карам, а викаат соработката била најбитна, па не знам како ќе се заќутам, сепак, тогаш од нив зависиме. Сконцентрирај се повеќе на моментот кога ќе помине, кога ќе си го земеш во раце бебушот, полесно е така. http://forum.femina.mk/threads/Какви-сме-бевме-како-трудници-слики.14707/ @MaLeCkO :) жив и здрав нека е.
@RainBow Не слушај други, секој со својата приказка, а и не е убаво да се споделуваат негативни пораѓаи, немора да значи дека ако јас не сум поминала убавко , дека нема ни вие. Јас од таа причина не ја споделувам мојата приказна, зашто да си мислите негативно. Само позитивно, што и да е поминува и се заборава. Само до лесно на сите и ако си за природно убаво кажа, соработката ти е најбитна за лесен пораѓај.
I jas sum izbuvliva ama tamu ke si traam izgledamoze da ne sorabotuvam ili da ne pravam sto kazuvaat edino ako sum mnogu uplasena i ispanicena. A da sorabotkata so niv e najbitna !!! Mora da izdrzam,ovoj moment go cekav 4.5godini i samo toa me opusta malku-da go zemam vo race bebusot !!!!
Затоа само на тој момент мисли си, другото ќе помине. Јас си мислам позитивно, ама сум спремна и на лошото. Се водам според она, Очекувај си добро, ама биди спремен и на лошото. Не знам зашто и што ги тера луѓево кога ќе видат трудница веднаш некоја лоша приказна да извадат од ракав. Како да ги чуваат специјално за таа намена. Баш едно видео имаше постирано @monik55 поназад и трудницата истото го вика, којзнае што е причината што само негативни работи да кажуваат. Ама точно, секоја си е посебна приказна и не можеме според ничие искуство да се водиме. Само се надевам дека во тој момент и тие болки ќе успеам контрола да имам врз себе и да си се приберам и за мое и за доброто на бебушот. Повеќе и психички некако се спремам.
Соработката е дефинитивно најважна!!! Немојте да дозволите стравот од непознатото да ве надвладее. Јас бев преплашена, изгубена.. споро се отварав па ми велеа дека 90% ќе завршам на царски, ама ќе чекаме. Со тоа уште повеќе ме збунија. На бокс ме оставија сама, а јас си мислев како на филмовите дека ќе родам за 15 минути и умирав од страв кога имав силни контракции. Заборавив дека не сум единствена родилка и дека докторот треба да пораѓа истовремено уште 10 други трудници. Мислев ќе родам, ќе ми летне бебето и никој нема да не види. Многу погрешна претстава за породувањето имав, многу бев исплашена и затоа не соработував. Не давав правилно напон, не слушав како треба да дишам, па затоа бев и со маска за кислород на породување, со испукани капилари по лице и гради од неправилно напнување и исечена доле. Јас само ќе ви дадам совет да слушате што ви зборуваат, да се сконцентрирате на дишењето, на тоа како да напнете, да бидете смирени и сталожени зошто ако ве надвладее стравот се станува мноооогу потешко.
Некоја одеше претходно на часови за трудници? Ви помогнаа советите како да дишите, како да напнувате, како да не испукате? Јас мислам дека од тие часови многу научив, ке видиме на лице место дали ке ми значат
Ако успеете да напнете како што треба среќнички сте, ќе си поминете без епизиотомија. Јас напнав правилно ама откако ме сецнаа, иронија! А просто е, само треба да слушате што ви кажуваат. Во однос на дишењето никогаш не успеав да дишам правилно, многу ме плашеа и деконцентрираа контракциите. Будалче! Е сега со второво ќе бидам паметна, смирена и послушна!
I posle blagoto kako e? Aj ne panici do tolku. Ima denovi koga se Pomorzelivi koga ne im se mrtka. No sepak mora da se javat vo tekot na denot. Obicno velat posle 11 navecer se poaktivni. A navistina zosto ne vidis za Cair za poragaj? I samo bez strav. @RainBow kako be ke mislis na loso? Nikako toa, samo pozitivni misli vo nas mora taka. I kako sto rece sorabotka. Jas velam samo Gospod da ne cuva.
Nema nikakov problem, koga ti rekov da ne odis )) tie pregledi za toa se od pamet da izvadat covek so bebeto e se vo red
Сигурна сум дека порано во времето на нашите мајки,баби..немало толкуу стресови околу мерења,пресметки,споредба на срце,мозок,очи,уши.,бубрези еден поголем друг помал...па дали мочкало или не бебето.Се нервирам бидејќи оваа за мене се стресови...можеби не се согласувате со мене но мое мислење..
Како сте мешковци На поминување сум па да ве поздравам. Ајде чекаме нови внучиња на форумов Не следам редовно ама многу се израдував за близначињата на Абеја, премногу .. дури ме насолзи.. На сите и ви посакувам лесна бременост и уште полесен пораѓај, бидете секогаш со позитивна мисла. И викајте на мекици Поздравче до сите на темава