@Jagoda123 privatno odam. so minatata bremenost zavrsiv nesrekjno radi nespretniot personal na gak i od togas resiv tamu nikako. ne mozam stravot da si go izvadam i toa e toa. iskreno toa so ranata se zavisi. sestra mi od carski za edna nedela se opravi a drugarka od prirodno mesec dena vlecese infekcija dole. i obratno. Jas resiv carski zosto privatno imam izbor i iskreno prpach sum da ne utnam nesto da ne jas nesto mu nastetam na bebuleto v ragjanje kako i da e se nadevam site so lesno ke pomineme na ovoj ili onoj nacin.
Jas sum dobra, vo ischekuvanje sum.. Ushte eden den pa vo 38ma nedela si vleguvame i taka Sega za sega se e super.. Vie kako ste so sincheto? So lesno neka ti e i pobrzo oporavuvanje od poragjajot
Мајката се раѓа во истиот момент кога се раѓаат и децата. Таа претходно не постоела. Постоела жена, но мајка никогаш. Мајката е нешто сосема ново. Добар ден и од мене идни мамички
Скоро две недели на градникот приметувам траги, дали е можно да ми истекува по малку млеко олку рано и тоа само од левата града? Дали имате искуство со тоа?
Kaj mene vo pocetok na vtoro tromesecie se pojavi mala doza ma kolostrum na gradnikot. Toa traese nekoj mesec do dva. Sega nema traga od nisto, pomina. Zolti fleki mi se pravea na gradnikot.
Никоја не се произнесе дали часовите и помогнале при пораѓај. За градите... неам искуство, одсега масирам и ставам креми.
Девојчиња, ви се случило ли да имате остра болка доле, мислам доле меѓу нозе кај вагината и д***ата како некој да ве боде со нешто одоздола меѓу нозе и после таа болка се пренесува нагоре кај папокот. Јас такво нешто осеќам еве два дена и баш се исплашив.
Fala na site Ke go chekame sega koga ke odluchi shefot da dojde, a rekov jas ushte od pochetokot deka mislam deka na 29ti ke dojde ama ne mora da znachi.. Mozhe so padnat chep i edna nedela da teram
Bas na toa pomisliv koga pisa padnal cepot ,deka vcera pisuvase za 29.02 vo pravo si moze i ke poceka do 1 martajde samo so lesno i brzo da se porodis a sega vo bolnica si ili doma?
А што е тоа чеп.Вода ли е нешто како кожа ли е. Дека побарав на нет ама не ми излезе ништо не го препозна
Станува збор за чепот кој ја држел матката затворена 9 месеци, со цел бебето да се заштити од разни инфекции, кои би можеле да навлезат преку него во матката. Tој е густ и малку крвав исцедок. Тоа е знак дека пораѓајот се ближи.