@Mariangel и @rakce89 како сте денеска? Има ли нешто ново женчиња? @rakce89 беше ли на ЦТГ? Докторите што велат? Јас жени ја терам веќе 8 недела, со син ми овој период црева истурав. Мачнини немам некои сериозни, освен што почнав да станувам осетлива на миризби. Кромид и лук да не помирисам. Кафето го откачив исто како во првата бременост. Дури не ми се верува, јас што знаев да испијам по 5 кафиња на ден, сега не сакам ни да пробам. Инаку добра сум, по цеееелиииии денови си се мазам со ѕверчето и се прашувам дали е возможно друго дете да сакам толку колку што го сакам него? Па ќе ми дојде да заплачам. Потоа пак размислувам како тој ќе се чувствува кога ќе дојде другото бебенце дома?! Пак тешко ќе ми падне и ќе си пуштам некоја солза.. Хормони! Ненормално го сакам и многу се грижам како тој ќе се чувствува? Дали брзо ќе го прифати новиот член или ќе се чувствува лошо поради него? А и мене ме мачи прашањето дали се сака второто дете исто како првото? Од овој аспект ми се чини дека никој на овој свет не можам да го сакам повеќе од него. Себично од моја страна? Нормално чувство? во ред ли е што вака се чувствувам?
@Jagoda123 Jas sum tuka, nema nishto.. Si chekam Ima bolki slabi menstrualni ama ne na interval, mislam deka nema da bide denes.. Inaku sosema e vo red shto taka mislish, koga ke pochne bebushot vo meshe da raste, da klocka, da ika ke se chuvstvuvash ushte poubavo. A duri koga ke go rodish ke sfatish deka isto tolku ljubov ke mu posvetish i na drugoto detence, sega e normalno toa razmisluvanje. Ke se promeni ke vidish A za machninite znaesh kako vikaat, edna zhena mozhe da ima 2 razlichni bremenosti taka da ne mora da znachi deka i ovoj pat ke imash machnini, mozhebi te cheka shkolska i prelesna bremenost
Mora prva mokracha i toa ima procedura. Nautro stanuvash se odmivash so voda i sapunche i nikako ne treba da se izbrishesh, odish vednash go ispushtash prviot mlaz od urinata a vekje vtoriot go ispushtash vo sterilna chasha
Ne be nema da bide denes, taka mi izgleda Kje vidime koga ke odluchi neka ispagja nie sme spremni i so dusha si go chekame
vikas martovche ke bide za arno za ubavo zivo zdravo pravo. veruvam edvaj cekas da se zapoznaete <3 ti pisuvam i se smeskam od ubaini
И ние бевме на контрола се е во ред! !!Моето бебе сега личи на бебе,не е веќе точка малечка.Сега има глава.рачиња и ножиња..Душа мамина пресреќна сум.Докторот се зафркава вика добро ухрането за 10+1нед.големко е 33мм.Мрдаше на ехо со рачињата абее радости.Ми рече дури 18 недела прворотките го чувствуваат движењето.Јас многу го сакам и едвај чекам маж ми да дојде од работа и да му ја покажам сликичката..
Jas sega se vrativ od bolnica. Od vcera me boli dolniot del na stomakot. Mi ja pojaca dozata na utrogestan. Za 4d mi prezakaza za 2 nedeli, ne vo cetvrtok. Me gledase na eho i rece se e vo red, bebeto e 27 mm. I od utre sum tocno 11 nedeli. Sabajle isto bev kaj internist, rece pod 135 da go drzeme pritisokot e dobro. Isto kaza kako ke vlezam vo podocnite meseci ke mi se kacuva pritisokot i mozno e dobivanje na otoci. Vo toj slucaj samo ke dojde do zgolemuvanje na dozata za pritisok. Ne e ednostavno voopsto, na momenti mi e strav. Dobra vest e toa sto stom mi sredi zdrastvo maz mi vo Svajcarija ke odam i jas. Za eden mesec odprilika. Tamu e postrucen kadarot. Razgovarav so ginekologot, kaza ke mi dade potvrda za da mozam da patuvam so avion. A so kola ne dozvoluva bidejki e mnogu maltretiranje. 30 casa i poveke, vo zavisnost kako ke pomines granici.
Jas mislam deka ne ti treba potvrda smeesh da patuvash so avion, jas vo 4ti mesec patuvav.. Posle 27ma nedela ne se preporachuva zaradi predvremen poragjaj
Добар ден и од мене. Како сте? Со лесно нека ви е на сите што треба да се породите деновиве, па да не израдувате со убави информации. Јас одвај чекам да помине времето, сакам побрзо да си го држам бебчо во раце
До вчера бев супер расположена ама денес сум во некои тешки депресии,многу ми се плаче,уста не сум отворила цел ден,со никој муабет не ми се прави,неќам ни во огледало да се гледам,не се трпам.Некој лек за тоа?
Ауу,ужасно ми е.До вчера бев спокојна и среќна,пресреќна,со расположение позитивно до плафон,се смеев постојано и сите ми викаа дека ептен ми годи бременоста ама од сабајле станав ептен ко претепана.Лошото е што сум на работа и неможам да доседам веќе.Одвај чекам да си отидам дома,да се опуштам малку и ваљда ќе ми помине.Не ми замерувајте женички,откачив денес ептен ама кога ве читам бар малку ми е поарно
Poiskusni meskovci, da me upatite dali samo na klinika moze da ispitam krvna grupa? Odnosno mi treba ona kako kartonce sto go davaat. Prasav avicena, mi rekoa ne ispituvale. Ic ne mi se odi sega po bolnici da se maftam, ama ako se mora... Se si mislev vo nekoja od poliklinikive da ne moze? Inaku denes prv pat imam macini. Ne povrativ, ama se osekam deka vo sekoj moment ke se desi i toa. Edvaj kasnav eden gevrek i toa bese se za denes. Ajde samo za arno neka e imajte ubav den
Samo na transfuziologija so pecat priznavaat za poragaj. Ako ti e rano za poragaj pocekaj si, ne se brzaj.