Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    ајде јас пак со моите нелогичности и глупи прашања но наметнати од други, па викам да си ги прашам феминкиве мои. Сакам да го гледам хобит абе одвај чекав да излезе а маж ми тоа пак со неговите читања и грижи ми вика читав дека не е препорачан за трудници. Е што ќе ми биде де ? Јас мислам да си одам да си го гледам и да не се замарам, е колку јако ефекти име де, брррр се нервирам. А ми вика дневните биле послаби да одиме на тие. Јас сум за да си фурам и да не се замарам. Ваше мислење ;)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Па и јас сакав да одам во кино за филм ама не отидов :(
    Па си го симнав дома (после месец дена) и си го гледав.Немора да одиш во кино за да го гледаш...
    :~: направи си домашно кино,адреналин е од кај знаеш...

3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Јас одвај го чекав да дојде во кино не ми пукај филм :lol: :lol: Сега штетно е или не :?:

4. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Па незнам,мислам дека е.
    Знаеш ефекти,адреналин....А и што мораш во кино да го гледаш сите нови филмови ги има на филмовизија.нет со превод.Мој предлог :) Домашно кино,удобност,домашни пуканки...мм.м.м.м....

5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Јас бев на Живото на Пи на 3Д, ама по грешка ќе улетав на `Тексашки Масакар со моторна пила` :D :D :D

Е сеа, и `Пи` има бомбастично ненадејни ефекти, и доста е -викед-, ама не е воопшто стресен туку баш пријатно се чувствував после проекцијата.

За разлика од тоа, стагнирам од хорор филмови, а и серии со стресна содржина, пр. Др.Хаус кој инаку го обожавам...а и престанав да ги гледам омилените ми историски серијали бидејќи содржат потресни содржини.

6. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Абе психички не сум спремна ни емисија да гледам само цимолам ;(
    Баш синојка гледав на дискавери за една женичка што посвоила дете па ќе и земат се убив од плачење,она плаче ја уште толку...Се откажувам од секаков вид на филмови и емисии ќе си гледам цртани со малиот :lol: сега за сега

7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    148.606
    аман бе девојки што може да ви стане од гледанје филм,во деликатна состојба сме знам ама дотолку влијание да има не верувам.

8. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Епа сега ти кажувам а ти не ми верувај како сакаш не сме мали деца да се лажеме нели?

9. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Karak mila odi i nemoj da se sekiras bev i jas na hobbit i toa da ti kazam jas se i razocarav zatoa sto ocekuvav nesto poveke a izleze so mnogu slabi efekti...e sega neznam kolku si gledala 3D filmovi vo kino do sega ama ne e nisto strasno pa bog da cuva nie ne sme bolni samo sme bremeni...hahahah jas odam na sekakvi filmovi i dosega imam videno i mnogu trudnici taka da....

Nego jas imam drug problem ne e za umirane no nekako vcera i deneska mnogu malku pretka malata pa mi sozdava grizi da ne e nesto ne daj boze ne vo red...pred toa si mislev deka sum podvizen ringispil a vcera i deneskamnogu malku mrdame....da se javam da odam utre vo bolnica bidejki tuka vo sabota ginekolog ne raboti ili normalno e toa....menplasi nejzinota neaktivnost....

10. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Добро вечер и од мене.. Денес бев на контрола и си го видов Јаков, срце мое немирно, не сакаше многу да позира па си ги стави рачињата пред лицето, но успеавме да направиме неколку фотки таман да имам што да гледам деновиве.. Пресрекна сум што се е во ред, затоа што и јас последниве денови нешто безвезе сама од себе и мојата психа се загрижив. Но фала Богу се е супер и сега сум посмирена, само што денес незнам од што но ме уби главата :@
    Инаку, што се однесува до филмови, серии, емисии и сл и јас ги избегнувам, оние емотивните неможам да ги гледам, бидејки сум мн емотивна и одма плачам.. дури и некој да ми каже нешто лошо знам да заплачам а не па да гледам.. А и оние јаки ефекти мислам дека сепак не се за нас, бидејки колку и да сме спремни, сепак телото си осека и тоа се пренесува не бебето.. Мислам дека можеме да се воздрзиме барем периодов да се повлечеме а после има време за се..
    Сабатини, што се однесува до мрдањето на бебушка мислам дека нема потреба да се грижиш, бидејки имам слушано дека некогаш може да се случи и воопшто да не се осека бебето ако тоа се намести во некоја погодна положба.. И кај мене на пример има денови кога е почесто и буквално ме претепува, што ни можам да седам, ни да лежам, ни да спијам... а има денови кога не е толку активно, само нежни движења има.. Во секој случај ти си знаеш најдобро, но немој да се вознемируваш, почекај па ке видиш како ке биде, самиот инстикт ке ти каже.. Само немој да се вознемируваш.. Поздравче :) :*

11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас додека бев трудна одев на кино, и немав проблеми дури на неколку пати гледав хорор во кино на 3д со знаеш какви ефекти се тоа, ама додека бев во болница и чекав да се породам, една жена пристигна со пукнат водењак во 35 недела, и тоа нема ни контракции ни ништо водењакот и пукнал оти се стресила дома со мажот и гледале хорор филм. Што значи дека секој организам различно поднесува срес и адреналин, јас мислам да не ризикуваш и да си почекаш прво породи се а потоа кај сакаш оди, сепак се работи за животот на твоето дете, и ако многу се стресиш на филмот да знаеш дека тоа се осека. тоа ти е совет од мене а ти како сакаш.

12. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Ич да не му се секираш мила. Мојов фраер знае по неколку денови да ми биде скаран, не сака да комуницира со мене и тоа е =) Ама потоа пак кога ќе се разлупа, знае по цел ден само да скока и чудно ми е што не се уморува. =)
    На последниов скрининг беше многу мирен, дури и докторката се зачуди, првпат да не беснее. Но ме смири дека е нормално, и тие си имаат свои периоди нели :)

Сега додека се во нас и уште ги контролираме, немаат многу избор...кога ќе излезат па ќе почнат да беснеат ќе биде смешки :D

13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ве читам и се навракам во моите труднички денови и маки, исто како вас понекогаш бев загрижена зошто бебето не мрдна денес, или зошто многу мрда, не се секирајте се е нормално, кога ке влезите во 9ти само броите движења во денот да има најмалку 10, и се е во ред, син ми од како се роди еве 30 денови сме па има денови кога не спие многу е активен, а има денови е како овој денешниот што цела ден спие се буди само да јаде и пак спие значи подвижност никаква, исто е и со тие во стомакот немате место за паника, е сега доколку неколку денови воопшто не го осетите бебето е тогаш правев на лекар, ама недај боже кај вас такво нешто нема. поздрав

14. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Vi blagodaram mnogu srcki ste ke gledam da ne se voznimiruvam a mozebi bebuska si nanka samo a jas odma sj oomisluvam na najloso da ne i e nesto...i taka i taka sum vo ponedelnik na doktor pa ke mu kazam se nadevam deka utre ke nadomesti so aktivnosta pa ke me izraduva....vi posakuvam na site leka i meka vecer i vi nlagodaram za utesitelnite i dobronamerni soveti :*

15. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    И јас додека бев трудна одев во кино, ама само 3 пати, на почеток на бременост на Avengers и во 8 месец некаде. Последниот морав да го гледам Трето полувреме, ама тој не беше гласен. А претходниот филм што го гледав беше Бетмен и толку беше гласен, бучен, со вибрации што дури едно време сакав да станам и да чекам во лобито додека заврши. и целиот филм го изгледав со затнати уши, а бебето мислев ќе излезе од стомак. Толку многу мрдаше што се уплашив, и ја ставив ташната врз стомакот и едно џемперче што го носев за колку толку да го амортизира звукот. Кога заврши филмот се потсмири, што значи и бебињата чувствуваат. Викаат за кино дека е во ред да се оди ама ако е гласно многу и ако има многу ефекти мое мислење е дека треба да почекаш. Затоа не се препорачува на трудници да одат на гласни места, рок концерти затоа што може да се оштети ушното тапанче кај бебињата и да имаат намален слух.
    Инаку те сфакам како ти е ептен. И јас одвај чекам да одам да го гледам Хобит, како голем фан на Господар на прстените го чекав со душа, не го гледав на интернет и сега да најдам малку празен простор, да го причува некој бебушот обавезно одам. Ќе бидат тоа долги 3 саати без бебето :)

16. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Без грижи срце и мене ми го кажаа истото некогаш е расположено да скока,а некогаш да си кулира не е страшно и они си имаат добри и лоши денови па нели човечиња се?
    Баш со една комшика си правев кафе муабет за децава,моево кога беше бебе се будев да видам дали дише она почна да ми се смее ми вика знам срце јас поминав низ истото:господ да недаде да му се случи тоа што мајката помислува...колку е во право нели? ;)

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Мене па ме загрижува ова силно клоцање на бебево...Вчера и така и така ,денес солидно ама сега клоца ептен еве веќе пола саат и верувале или не многу ме заболува стомакот,ме дрма цела

18. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Тоа воопшто да не те загрижува.Бебето си игра , се превртува во твоето стомаче, не е воопшто ништо страшно.

19. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    a мене ми недостига тоа силно клоцање ,последниве неколку дена ептен е мирно почна да ме загрижува се таму ми е паметот ,инаку толку силно клоцаше дуре и да ме здоболи некогаш, а сега одвај да го осетам ,на контрола сум дури на 13 ,се мислам порано да отидам ,ви се случува вака ?

20. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Како да имам некое превртливо џуџенце :rofl: не ми е прва бременост и првото беше вака весело ама не до овој степен да ме боли стомакот,може дека е карлично па мава кај што не треба се загрижив малку

И да пепита мене ми беше мирничко изминатиов период мрдаше само навечер кога ќе мирував и спиев може затоа се изненадив.Ама од вчера не престана малку да се одмореше,си размислувам рано е да му е тесно па збеснува,да не му се случува нешто,да не ми бара помош....се испаничив си мислам ако е вака и утре и јас да одам порано на контрола,а треба на 16ти