Eve me i mrne da vi pisam,nisto od poragaj denes,bev na ctg ne pokazuva bolki,jas se osekam super mi vikaat da cekam,maticnipt mi dade uput za utre i pisa prenoseno dete 7 dena za da ne pravat problemi deka ne sum znaela pd koga sum trudna im se javi i om sr skara sto se ponasaat loso duri mislam im kaza deka ne sum bas lesno ostanala bremena,utre sum pa na ctg,od bolnica mi vikaat samo imaj odnosi i ke si bide..terminot mi bese na 21 vi, Nekoj imase pisano za spienje na bebe ,ne se plasi i moete vecno spie sekoe ctg e so mrdanje na stomak jadam i pravam ctg. Inaku ic ne sum pametna neznam sto da pravam ic ne sum otvorena,samo na izvestajot pisuva : Ginekoloski naod PVU meko sakralizirano OUE za vrv od prst . A sto znaci ne zm.
Mene stomak ne mi pomina. Imam jaki bolki. 3 pati denes stavav utrogestan. Ne mi pomogna. Strav mi e. Se slusnav so doktorkata, utre da odam povtorno. Neznam. Mozno li e da e od vaginalnite tabletki sto gi koristam?
Znaci deka cerviksot e svrten kon pozadi seuste ne e za poragaj spremen, treba da e centraliziran, I uste ne si otvorena, do dve nedeli posle termin se tolerira, no treba sekoj den na kontroli da odis. Najubavo e prirodno da si dobies bolki, bez provokacii,no ako ne biva toa e toa.
A magnezium piesh li? Da pochnesh so nego da ne se sluchajno nekoi grchevi? Odmaraj, lezi, ne odi na rabota, pravi shto ke pravish ama ne se dvizi mnogu.
Eve me pak da pisam,sega koga odev vo wc i da se izbrisam imav sveza krv,dali ke pocne da se otvoram ili ne neznam,a i nekoi slabi bolki vo dolniot del na stomakot,licat na mestrualni.ke pisam po kontrolata
nezz koja nedela si ama mene do 7ma me ubivase 24/7. samo od sebe pomina. znam tocno za kakvi bolki zboris. ne se plasi. ne e od utrogestanot.
11 nedeli. Magnezium ne pijam. A na rabota odam, sekojdnevno pominuvam samo na rabota po 10 km. Ginekolot ne mi dava bolovanje. Nemala pravo bidejki pred 3 nedeli bev na boleduvanje 5 dena. @AngelOfArh ,@DigY blagodaram za odgovorot
Kako pa da ne, eve nov mesec e, neka ti dade sega. Ne moze so bolki da odish na rabota, koe e toa razmislyvanje. Sram da i e, trudna si ne si nastinata
Znam, i rekov. Nemozela da dade. Vcera vo 22 i 30 si dojdov od rabota, umrev od bolki. Cela vecer ne spiev. Momentalno mi se poblagi bolkite. Ama se plasam, od tolki odenje povtorno ke bidat pointenzivni. Ne sakam da se kockam. Edna nedela mnogu vnimavam na ishranata. Poveke salati, jogurt balans, ovosje, bademi, maslinki pronajdov nesoleni i od tie kupuvam. Lebot go namalev i sakam skroz da go isfrlam. Se sto sodrzi sol, przenici, blago, gricki suvomesnato, svinsko ne smeam da jadam. Strogo zabraneto od internistot. Mi rece, ako ne vnimavas na ishranata ke otecis mnogu, a samiot otok go kacuva pritisokot. Vo pogolemite meseci sekako ke pocne da se kacuva mnogu, ke se obideme ao apcinjata da go kontrolirame. Da ne kacuvam mnogu na tezina, bidejki od golema tezina plus pritisok moze da go zadusam bebeto. Rodnini i prijateli se mesaat, jadi od se po malku, nema da ti jade bebeto. Iskrrno ne veruvam vo babi devetini, i go slusam sovetot od doktorot i ona sto sama go cuvstvuvam. Momentalno i predhodnite 7,8 nedeli nemam jadeno grav, grasok, boranija. Toa e dobro i preporaclivo. Ama mi se gadi koga ke gi pomirisam. Se nadevam taka ke bide uste ovie 2 nedeli. Cka, opstiot ne saka ni da slusne. I koga sum bila bolna so 40 temperatura ne mi dade boluvanje. Odmor zemav 3 dena.
abe odi na opst lekar otvori si nastinata demek si i kraj. posle od maticniot ginekolog i gotovo. ne si igraj @zeka smeni go opstiot odma bar toa e lesno
jas sum deneska na kontrola za srceva akcija treba da ima se nadevam deka ke bide se vo red,imam milion prasanja za doktorot inace sum 7+2 kako sto me vodi doktorot no jas mislam deka sum pomalku ,moze li da ima srceva akcija ili e seustebrano ,sto mislite?
Eve sum na GAK,cekam .mi napravia ctg pokazuva malku bolki,me pregleda vaginalno (uste 1prst otvorena),a od sabajle mi tecese taka ligav kafeav sluz(verojatno cepot mi padnal).i sega ke cekam za eho,pa pak ctg i neznam. Guzva ima pa doktorkata malce nervozna e ,pa cekaj-pa vlezi Ti kako si ?
Ajdee smireno, se blizhi momentot najubav Eve i jas doma, ni bolki ni nishto.. Ke si chekame ne zavisi od nas
Јас мислам дека ќе има Но и да нема ,нема потреба од грижи, кај некого има порано кај некого покасно срцева акција. Ние го слушнавме срценцето на 6+4.
Bogami ako e dobro vtoroto ctg i jas ke si odam doma.rano mi e so 1prst otvorena.a od sabajle imav bolki pojaki od vcera ama ete vika dr.rano e.me maci cekanjeto i nervozata ...ama toa e Pak ke kazam-samo Gospod da ne cuva,drugoto e se minlivo
Леле више не се издржува ова. Прстите на рацете ненормално ми трнат, рацеве ги осеќам тешки, едвај ги кревам. Кога ке станам од спиење па да не зборам. Киселини, не се дише више од нив. Капак на се и времево зеза. Де е топло де е ладно. Малку потопло и одма отекувам... Него доста се жалам, сакав да ве прашам калциум дали конзумира некоја од вас? Вчера бев у зегин да си земам и ми рекоа мора да знам од колку милиграма. Ако зема некој нека пише. Матичниов само ми спомна дека треба и толку. Инаку утре ке одам на прво цтг и баш сум возбудена. 36+5 сум. Едвај чекам да се олеснам мада како што ми изгледа тешко да ке биде пред термин.
Aj pisi sto si napravila. Redno e da te porodat veke. @zeka moras da se snajdes za boleduvanje. Moras da miruvas, ne e igracka. @flower30 aj daj boze da e denes denot za olesnuvanje. Kaj mene inaku nisto novo samo ctg mi pravi doktorot, nesaka da cue da me poraga pred da mi se sredi skroz nastinkava. I deka go gnjavam so toa deka bebeto odi napred so tezina veke ne mi ni kazuva kolku sme teski, ne mi dal slikicka da si vidam sama. Tuka aj pak ke pisam....kaze te mi kako da go protumacam ctg? Koe e za tonovi a koe za kontrakcii? I koj se normalnite vrednosti?
Диоора, ои јас отекувам, ама се трудам да не јадам солено и подобро е. Зека, мораш да се снајдеш, не за тебе, за бебето. Отиди до работа, и речи не ми е добро и право назад и лежи. Следниот ден пак така. Лажи ако треба, менувај матични, прави се за детето. Бори се, не можеш сега во прво тримесечие со притисок да си нон стоп со работа. Нека помине 12, 13 недела, пак врати се. Слоботке, што се мачиш со цтг... Бебето ке си каже само за излегување, опушти се Мене уште ни едно не ми направиле, викаат дека болките ке си ги сетам, нема бегање Денеска перам пелени, алиштенца, постелнина Се радувам, жени. Утре се ке испеглам, се да биде готово за кога ќе дојде најубавото нешто. Не можам да опишам кои се емоции ги имам. Чудо е жената.