Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Pa eve cekam pak kaj doktorkata da go vidi vtoroto ctg i da kaze sto kako.neznam koga ke bide ama ova cekanjevo e za nikade.

slobodka likes this.
  2. slobodka

slobodka Популарен член

Abe nejkam jas doktorot me naltretira , a zanisli so carski ke odime na kraj. I kakva vrska ima ctg samo se prasuvam?

Cka likes this.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Прееска бев кај општиот да земам упат и на враќање пешки почнав да осеќам оштри болки доле кај пределот на вагината, не беа на стомакот туку доле ептен кај бешиката, вагината незнам. Одвај си дојдов дома, Еве сега лежам па се смирија малку. Што може да е? Отварање?не дај Боже премногу е рано. Иначе вакви болки последниве дена имам одвреме на време мн ми е страв, на последниот преглед кога имав менструални болки се беше ок, 42мм цервикс. Незнам што да правам следна контрола ми е за 3 недели т.е скрининг кај димчев.

4. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Mene mi se ima sluceno nekolku pati imam kako bodezi vagnialno kako vnatresno neznam ni kako da objasnam ako e taka i kaj tebe ne e nisto jas prasav odma maticniot mi rece ne e nisto toa i eve fala bogu se e vo red

5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Да на почетокот како внатрешно вагинално, ама еве денес не беше така, некако појаки беа и ги осекав како од напред кај мочниот меур.

6. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Притиска плодот на нерви, на лигаменти и тоа е ;) ако поминуваат не е ништо страшно, некогаш знаат како да ти се оди во вц да бидат, А пак по бешика кога ќе удри, пребледувам, боли како да ме пресекол некој а тоа си ужива гарант, еве сликичка да се насмееме малку 12795412_1060275657354680_3113416738952636210_n.jpg

7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Podobro prasajsi da si sigurna ama mislam deka toa e toa bile prilicno silni bolki cuvstvo deka ss otvoram se sitam neprijatno pa mi merea cerviks i se e ok se spremale muskulite. Pred edna nedela imav jaki bolki pod stomakot silni bolki ne mozev ni da gazam bev na kontorla i eho i pak mi merea cerviks i mokraca se bese ok i pak istoto se siris mi rekoa

8. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Ќе прашам тоа сигурно, еве утре и така ќе одам ќе носам урина, па со резул ќе ја прашам матичната.

S.Snezana likes this.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Ајде и тука да пишам :)

Подарувам облека за женско бебе од 0-6 месеци.
    Мојата е јунско бебе, така да мислам дека најмногу би одговарала за бебе во приближен термин.

Се е убаво, нема ништо скинато, ниту флекосано, повеќето работи се еднаш-двапати облечени.
    Најмногу имам токму за од 0-3 месеци.

Порака во инбокс. :)

10. Abeja

Abeja Популарен член

Женски, може малку глупо прашање, ама што мислите, трудница може ли да оди на гробишта? Некои велат едно, некои друго, измислуваат некои правила, јас пак мислам дека се празни суеверија. А за некое време сакам да отидам на гробишта, бидејќи се работи за многу близок човек.

VladeMila likes this.
  11. VladeMila

VladeMila Популарен член

Јас мислам дека тоа е глупост,иако сум по малку суеверна,ама па што праиме ако недај боже е некој од дома,нема да одиме на гробишта.Мајка на моја мн.добра другарка беше починала,а ја 8мес бремена,не ми кажаа,а да ми јавеа,секако би отишла..

Abeja likes this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мене не ми дадоа да одам на гробишта, почина на мм дедо му не ми дозволија да одам, баба ми и дававме 3 години исто не ми дадоа да одам.

За болките доле ниско, мислам дека е ширењето, мене некаде од 3 месец ме боли ме убија, сега веќе постојано ме боли, и на станување и на легнување и на вртење. Вртење во кревет не ми е без болки и без будење, страшно. Почнав и калциум ама освен што ми помогна за рацете за ова доле јок. Ајде уште 9 недели ќе се издржи.

S.Snezana and Abeja like this.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Мислам дека не е до суеверието толку колку што е до стресот таму. Јас не би одела. На гробишта може баш тогаш да има погреб и да видиш работи кои ќе те потресат. Малце сме нежни сеа со емоциите, подобро би било да отидеш во црква да запалиш свеќа.

Инаку, јас не сум била кај најблискиот, ми е тешко, ама знам дека таму најтешко ќе ми биде. После пораѓај ке отидам да му кажам. Сега ми е страв.

Cvekence@, Glasna, ivi1987 and 2 others like this.
  14. slobodka

slobodka Популарен член

Jas vo 5 mesec bev na pogreb kaj covek keep j mnogu go sakav i postuvav, nesakav da nepojdam. Ne se optovaruvaj i toa e do l od zivotot.

MaLeCkO :) and Abeja like this.
  15. zeka

zeka Популарен член

Devojki, vi blagodaram na site za podrskata i sovetite.

Posle posledniot post otidov se izbanjav i pravo na ginekolog. I barav upat za vo drzavna bolnica, kaj specijalist. Mnogu dobar doktar, iskusen, spremen. Se izboriv i zemav upat.
    Od kaj maticnata pravo na drzavna. Me pregleda odma na exo, 15tina minuti me gledase. Me prasa koi tableti gi primam i mu objasniv se vo celost. Mi dopolni samo magnezium i mi dade 3 nedeli boleduvanje.
    i za 20 dena na kontrola kaj istiot. Vo slucaj da imam potreba od istiot vednas da odam.

Sega lezam i odmaram. Bolkite ne mi se prekinati, me boli.

Sabajle se merev. Oslabnata sum. Dojdov na tezinata so koja ja pocnav bremenosta.
    Isto mi preporaca do krajot na bremenosta da se popravam najmnogu 5 kg. Vo sprotivno so kilazata i pritisokot ke mu napravam problem na bebeto, komplikacii.

Sunshine_1979, MADO, Cka and 4 others like this.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Да бидеме реални само 5 кг тешко дека ќе се поправиш, многу тешко. Не се оптоварувај со тоа,мене ме оптоварувапе тоа со килажата ама не дека гладував. Јас 5 кила се поправив до 6ти месец, во 6ти месец уште едно, и од тогаш не сум качила ни грам, а јадам многу повеќе. Едноставно не се замарај со тоа, не јади ко за двајца, јади многу овошје и пиј многу течности, но инсистирај да мокриш почесто, така најлесно се намалува и притисок. Пиј лимон, тоа го намалува притисокот, секое сабајле по еден лимон цеден.

DigY and zeka like this.
  17. rakce89

rakce89 Истакнат член

Eve da pisam uste ne sum otvorena i si cekam,do koga ne zm,vecer pak na ctg i sekoj den ista prikazna,toa sto imalo krv ne znae doktorkata od sto e,na ctg mi pokaza samo malku pocetni bolovi i nisto dr,dojdov doma legav vo kada so topla voda sega seks,,pa na ctg i se izmoriv,mn e tesko da se nosi ulogata na majka.lnaku za seks od bolnica mi vikaat vo spermata imala materia sto go omeknuvala grloto na matka i zenata pocnuva da se otvara a jas so dete od 3500 mn e tesko.

18. DigY

DigY Популарен член

Eve ne i nas :D malku setnavme pa koga ne udri eden glad pravec picerija :D @zeka za da se popravis samo 5 kg treba glisti da imas i niso da ne ti se fakja. ubavo ti vika @AngelOfArh . jas 5 kg stajv odma so ogled deka lezam i me bockat hormoni a zamisli dr nedela tek vlagam u 3ti. toa e. ne slusaj se sto ke ti recat. i so ako se poprajs kilo dve poveke od 5? ke gladuvas!?
    inace nie sme super :)
    @Mariangel kako ide? te mislam :D @rakce89 ti srcka dur ne fatis nekoj za gusa carski da te praj...deteto prv rodenden u stomak ke slavi...
    imajte ubav ostatok od denot meshinja!

Bebulleee, Mariangel and zeka like this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И јас се слагам со Диги за тебе Ракче, дај бе крени глас таму, па колку скоро 10 дена си го надминала терминот, нека те породат со провокации, со царски... После кога ќе зборам против овие во ГАК сите ме праат будала, абе не се нормални тие еј. Цвеќуле, Мариангел вие две до кај сте? Пред некој ден ме спомнал некој во тие на кои им иде времето, леле кога дојде тоа? Се смеевме на почетокот а види сега :) Ептен сум хепи :)

slobodka, Mariangel, flower30 and 2 others like this.
  20. zeka

zeka Популарен член

I mene mi izgleda nerealno. Jas si davav uste 12tina kg da se popravam.
    Neznam kako ce bide ponatamu, no,so ogled na toa sto poradi pritisok moram da vnimavam dopolnitelno da vnimavam sto i kolku vnesuvam.

I mrsni raboti, soleni, gazirano vednas imam reakcii. Zatoa se pritresuvam.